iPon Hírek

Az Acer a HP babérjaira pályázik

Dátum | 2010. 01. 26.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | IT VILÁG

Az Acer a netbookok piacán vezető gyártónak minősül, de az illetékesek tervei szerint  hamarosan az egész PC piacot tekintve is jelentős szereplő lesz: a vezetők arra törekszenek, hogy a céget a világ legnagyobb PC gyártójává léptessék elő. A világelsőség felé rögös út vezet: az Acer-nek a siker érdekében a HP jelenlegi pozícióját kell megszereznie, hiszen napjainkban a HP a világ legnagyobb PC gyártója.

A vállalatnál ennek érdekében már megszülettek a tervek is. A stratégia szerint számos új termékkel és szolgáltatással rukkolnak majd elő a nem is oly távoli jövőben, amelyek között  a harmadik negyedévben Chrome-OS alapú notebookok is jelen lesznek. A gyártó az év közepén e-book olvasókat is kínál majd, de az Apple oly sokat emlegetett table PC-jéhez hasonló konfigurációt is készítenek a közeljövőben. A vállalat többszáz alkalmazásból álló alkalmazás-áruházat is nyit, szintén az Apple App Store mintájára. A sikeres terjeszkedéshez az új készülékek mellett helyi számítógép gyártók felvásárlására is szükség lesz, és úgy látszik ebből is lesz valami, mert a gyártó a japán és kínai piacokon több vállalat felvásárlását tervezi.

Az év harmadik negyedévében érkező Chrome-OS alapú netbookok a gyártó notebook kínálatának legkevesebb 10%-át fogják majd uralni, legalábbis ezek a kezdeti tervek. Emellett az Acer-nél törekszenek arra is, hogy elsőként tudjanak piacra dobni Chrome-OS alapú netbookot, de erről a tervről gyártó már korábban is beszélt. A kínálatban ARM processzor köré épülő konfigurációk is jelen lesznek.

Az Acer felsorolt terveinek fokozatos megvalósításával az eredmények sem maradnak majd el. A gyártó illetékesei most úgy látják, hogy ha minden a terveknek megfelelően alakul, akkor az Acer 2013-tól kezdve felülmúlhatja a HP eladási mutatóit.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. jgbobo
2010.01.27. 08:49
Hát igen, nagyon is jó úton halad.
Nekem is Acer a gépem és már majdnem lejárt a gari amikor beküldtem szervizre és kaptam a mai egy zsír új laptopot, mondanom sem kell hogy amennyiért még egy éve vettem és az a mai árviszonylatban baromi jót jelent.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!