iPon Hírek

Az Acer elsőként mutat be 144Hz-es IPS paneles monitort

Dátum | 2015. 01. 05.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MEGJELENÍTÉS

Az idei CES hivatalosan csak holnap nyitja meg a kapuit, de egyes gyártók már most elkezdték bejelenteni új termékeiket annak érdekében, hogy felhasználhassák a showt megelőző hírhiányos időszakot a figyelem hatékonyabb felkeltésére. Egyebek mellett az Acer is élt eme trükkel: a vállalat a hétvégén lerántotta a leplet két legújabb gamer megjelenítőjéről, az XB270HU-ról és az XG270HU-ról. A gyártó korábban elsőként dobott piacra olyan 4K-s monitort, amely G-Sync támogatással is rendelkezik, most pedig egy újabb előkelő címet zsebelhet be, mert elsőként mutatott be olyan IPS alapú, G-Synces gamer monitort, ami WQHD felbontás mellett üzemel, maximális képfrissítési rátája pedig 144 Hz-es.
A szóban forgó modellről elég kevés információt árult el a vállalat. Az biztos, hogy a monitor 27 hüvelykes képátlójú, 178 fokos betekintési szögekkel rendelkező IPS panelt alkalmaz, amelynek natív felbontása 2560 x 1440 pixeles. Valószínű, hogy a háttérvilágítás villódzásmentes, és a közleményből az is kiderül, hogy a monitor állványzata képes lesz pár trükkre (például magasságállításra). Az XB270HU megjelenésére idén márciusban számíthatunk – a várható ajánlott végfelhasználói áráról később hullik le a lepel. A második friss monitor a dizájnjával hódít: a 27 hüvelykes képátlójú kijelző nagyon vékony kávát kapott, így "keretnélkülinek" tűnik – kivéve a kijelző alsó peremét. Az elegáns újdonság az XG270HU típusjelzést viseli, 27 hüvelykes kijelzője pedig TN panelre alapoz, ami ezúttal is 2560 x 1440 pixeles natív felbontást alkalmaz. A TN panel válaszideje 1 ezredmásodperc, maximális képfrissítési rátája pedig 144 Hz. A videó bemenetek között HDMI 2.0-s, DVI és DisplayPort 1.2-es csatlakozót találunk.
Ez a példány villódzás-mentes és csökkentett kékfény kibocsátással dolgozó háttérvilágítást kapott, és a környezeti fényhez igazodva automatikusan is képes változtatni a fényerejét. Akárcsak az XB270HU, az XG270HU is március folyamán kerülhet az üzletek polcaira, az ára egyelőre ismeretlen.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!