iPon Hírek

Az Acer is fontolgatja a Windows Phone bevetését

Dátum | 2014. 03. 06.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

Az Acer és a Microsoft az okostelefonok piacán korábban már volt partneri viszonyban, ám anno csúfos kudarcot vallott az Acer, és nem csak a készülékgyártó termékével volt gond, hanem a Microsoft által szállított operációs rendszerrel is. Az Allegro névre keresztelt mobil valószínűleg komoly veszteséget jelentett az Acernek, és éppen ezért második generáció nem is született. Egyszerűen annyira alacsony népszerűségnek örvendett a Windows Phone (2011-ről beszélünk), hogy legfeljebb néhány ezres példányszámban találhatott gazdára az ominózus okostelefon.
Ez a fiaskó azonban úgy fest, hogy közelről sem zárja ki annak a lehetőségét, hogy a jövőben újra szerencsét próbáljon az Acer a Microsoft oldalán. Ennek viszont most már komoly feltételt szabnak. Allen Burnes, az Acer okostelefonokért felelős részlegének alelnöke egy friss interjúban arról beszélt, hogy jelenleg még nem érzik úgy, hogy jó esélyekkel állhatnának rajthoz a Windows Phone mellett. Ahhoz, hogy biztosak legyenek a dolgukban, a Windows Phone-nak el kell érnie egy adott piaci részesedést Európában – vélhetően ezt a régiót szeretnék megcélozni. Burnes elmondása alapján, hogyha 15 százalékosra nőne a WP piaca az öreg kontinensen, akkor már jóformán semmi akadályát nem látnák az esetleges visszatérésnek, és erre sort is kerítenének. „A fogyasztói kereslet az egyik oka annak, hogy jelenleg nincsenek a terveink között Windows Phone készülékek. A Windows Phone indexei mintegy hét százalékosak Európában, ezt nem véljük elegendőnek ahhoz, hogy vállaljuk a kockázatot.” – jelentette ki a beszélgetés során Allen Burnes. „Azonban folyamatosan tárgyalunk a Microsofttal, és ha a Windows Phone esetében az említett indexek elérik a 10-15 százalékot, akkor érdeklődni fogunk.” Hogy mikor kerülhet erre sor? Nos, elképzelhető, hogy nem is kell már rá olyan túl sokat várni, és valóban erre a szintre emelkedhet a Windows Phone. De azt is biztosra vehetjük, hogy ez nem lesz egy egyszerű feladat. Az ABI Reasearch kutatásai szerint az elmúlt egy évben a Windows Phone eladások megduplázódtak, de ezzel együtt a piac is nőtt. Végeredményben azonban a valós piaci részesedések, a Strategy Analytics és a Kantar publikált adatai is hasonló növekedést mutatnak, ami rendkívül jó előjel. Nem lenne meglepő, ha már az év végén belevágnának az Acer mérnökei a második Windows Phone fejlesztésébe, és 2015-ben visszatérnének oda, ahol 2011-ben, illetve 2012-ben abbahagyták.
A Windows Phone zászlaja alatt a Nokia hatalmas dominanciát épített ki, azonban ahogy egyre nagyobb részesedésre tesz szert maga a rendszer is, folyamatosan tűnnek fel az érdeklődők. Nem kell tehát attól félni, ami miatt többen is az aggodalmukat fejezték ki az elmúlt év során, nem fog egy gyártóssá avanzsálni a Microsoft mobilos operációs rendszere. Jelenleg a Nokia, a HTC, a Samsung és a Huawei kardoskodik a WP mellett, ám már a Sony, a ZTE, az LG Mobile, a Lenovo és most az Acer is jelezte, hogy a jövőben talán részesülnének ebből a tortából is az Androidé mellett.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. Kajafun
2014.03.09. 09:19
Ezek bolondgombát ettek tuti!
Avagy jó a buli!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!