iPon Hírek

Az Acer már jövőre lenyomhatja a HP-t?

Dátum | 2010. 11. 30.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | IT VILÁG

Nagyjából egy évvel ezelőtt történt, hogy az Acer lenyomta a Dell-t, így a világ második legnagyobb PC gyártó vállalatává lépett elő, míg a Dell visszacsúszott a dobogó harmadik fokára. Az első helyet ezzel egy időben folyamatosan őrizte és őrzi is a HP, méghozzá nem is kis különbséggel, így ha az Acer illetékesei teljesíteni szeretnék legújabb tervüket, akkor bizony komoly fejlődésre van szükség, már ami a szállítási mutatókat illeti.

Az Acer elnök-vezérigazgatója egy, a svájci SonntagsZeitung-nak adott nyilatkozatában kifejtette, hogy ezúttal a vállalat a HP-t vette célba és minden erejével azért küzd majd az elkövetkező hónapok folyamán, hogy letaszíthassa a HP-t a trónról és a világ elsőszámú PC gyártójává léphessen elő. Az Acer elnök-vezérigazgatója, Gianfranco Lanci komolyan gondolja a kijelentést: véleménye szerint még 2011 vége előtt megtörténhet a trónfosztás, azaz átvehetik a HP-től az első helyet ha minden a tervek szerint alakul. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a PC piac elsőszámú szereplője, aki jelen pillanatban a HP, az idei év harmadik negyedévében nem kevesebb, mint 15,76 millió konfigurációt szállított le, ezzel szemben az Acer mindössze "csak" 11,6 millió asztali- és mobil konfiguráció leszállítására volt képes, egyszóval a két vállalat szállítási mutatói között bizony hatalmas szakadék tátong.

A vállalat első embere azt is leszögezte, hogy a sikert csak úgy érhetik el, ha a mobil számítógépek (netbook, notebook, ultravékony noteszgépek) piaca a következő év folyamán is legalább a jelenlegihez hasonló mértékben növekszik majd. Az Acer napjainkban a netbookok piacán már világelsőnek tekinthető, de a következő év folyamán a gyártó a noteszgépek és a tábla PC-k piacán is belehúz majd, hogy megszerezhesse a hőn áhított első helyet a PC piacon.

Érdekesség, hogy az Acer illetékesei az idei év elején még úgy gondolták, hogy a HP szállítási mutatóit majd csak valamikor 2013 folyamán sikerülhet felülmúlni, ehhez képest most, pár hónappal a korábbi kijelentés után úgy látszik, hogy a vállalat önbizalma jelentősen megnőtt.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

12. Szucseee
2010.11.30. 12:24
Aműgy tényleg nem csinálnak rossz notebook-okat, pár ismerősömnek van és egész elérhető áron vették. Én például nem Acer-t vennék ha tehetném
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. insanity22...
2010.11.30. 12:28
Már csak minőségben és szervizben kellene felnőni a HP-hoz. Szóval majdnem minden lényegesben. Hajrá!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. hanog
2010.11.30. 12:43
Most nem azért de a HP-nak a szervíze katasztrófális. Az Acer futárt küld a készülékért 5 nap alatt megfordul szervízből vissza. HP-nál el kell vinni Pestre, Szegedre. Sok településen felvevő hely sincs. Arról nem is beszélve hogy garancián túl 82 Euró a bevizsgálás és szállítási díj. És nem lehet ám még egy sima wifi kártyát sem kicserélni benne mert bios szinten levan védve ha nem HP-sat teszel bele ami kb 3e Ft-os alkatrész. Arról már ne is beszéljünk, hogy Acerhez lehet venni Platinum gart. ami fizikai sérülésre is véd 3 évig, ha leejted a notit vagy beleöntöd a kólát az is garis.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. hanog
2010.11.30. 12:46
Megmondom őszintén a 150e-res kategóriában ugyan olyan "igénytelen" a HP-is mint az Acer. Viszont 180-200e Ft-tól már szép igényesek. Akár HP akár Acer. Azt egyébként aláírom hogy az olcsó 100-120-140 ezres modellek külsőben nem valami szépek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Stanki6
2010.11.30. 13:41
Hát én is elítéltem az Acer-t, hogy tényleg semmi minőség, de amikor vettem egy Acer laptopot 1 hónapja rá kellett jönnöm, hogy nem is olyan igénytelenek és még a formavilág is tetszik tehát elmondható, hogy az Acer igenis ad manapság a formatervre és a minőségre! Teljesen meg vagyok vele elégedve
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. insanity22...
2010.11.30. 13:59
hanog - HP-nál ugyanúgy van háztól-házig gari, világgari, véletlen baleseti kárra gari, sőt, ha mondjuk valami komolyabb géppel rendelkezel (EliteBook), akár azonnali gépcsere is megoldható. Ugyanúgy tudsz venni a HP-hoz is gari kiterjesztést, ugyanúgy fizetned kell az Acernél is a gari lejárta után a bevizsgálásért.
Az Acernek nagyon sokáig itthon szervize sem volt, szóval ne hasonlítgassuk már a komolyabb gyártókhoz
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. hanog
2010.11.30. 14:07
Na jó szeresd a HP-t. Én ebből élek semmi kedvem vitatkozni napi szinten notebookokkal foglalkozom és most tudom, hogy ez így ahogy leírtad nem teljesen fedi a valóságot. Amúgy ne Elitebookot hasonlíts egy Aspirehez hanem mondjuk Paviliont az kb egy kategória paviliont megnézném mikor megy ki érte a futár, fel lehet hívni a HP magyarországot jót fog kacagni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. insanity22...
2010.11.30. 14:10
Ha ezzel foglalkozol, az elég elszomorító, mert akkor gőzöd sincs a munkádról:
Olvasd csak el alul a garanciát...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. insanity22...
2010.11.30. 14:11
Vagy egy olcsóbb Presario:
[LINK]
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. iteq47
2010.11.30. 21:05
sztem nem mobil, hanem asztali téren vannak jobban lemaradva az hptől
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. stargate07
2010.11.30. 23:55
hanog - 2010-11-30 12:43:52
És nem lehet ám még egy sima wifi kártyát sem kicserélni benne mert bios szinten levan védve ha nem HP-sat teszel bele ami kb 3e Ft-os alkatrész


ezt hogy érted? HP szervizben dolgozom és többféle wifi karit is rakhatsz bele
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. hanog
2010.12.01. 20:00
stargate07
Hát úgy hogy legutóbb mikor beleraktam egy vatta új miniPCI wifi kártyát egy pavilionba, bekapcsoláskor közölte a bios hogy nem hp authorized és ezért shut down. Más márkájú gépben persze tökéletesen ment.

OFF
Ja amúgy, ha már hp-nál ügyködsz kéne egy tanács, mert a sima ügyfélszolgálat elhajt a fenébe ha alkatrész kell, hogy van-e valami megoldás ha pl garancián túli hp-hoz kellene alkatrész természetesen számlával garival? Ugyanis eddig mindig azt a választ kapom hogy alkatrészt nem adnak ki. Gondolok itt akár egy hűtő ventilátorra, míg más márkától lazán beszerezhető.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!