iPon Hírek

Az Acerre várnak az új Atom leendő felhasználói

Dátum | 2009. 07. 09.
Szerző | Gabriel
Csoport | FŐ EGYSÉG

Valamint még az ASUS-ra is. Ők ketten ugyanis már elkötelezték magukat az Intel új, Atom N450-es processzorainak alkalmazása mellett - más gyártók azonban még bizonytalankodnak, és előbb látni akarják, hogy a két "úttörő" mennyire jár majd sikerrel.

A bizonytalankodás pedig arra vezethető vissza, hogy a közelmúltban számottevően megcsappant a kereslet a 11 hüvelykes, 1,66GHz-es vagy azalatti netbookok iránt, így az ilyen kategóriás gépekből is tekintélyes mennyiségű raktárkészlet maradt a forgalmazók nyakán.

Az alacsony kereslet miatt egyes gyártók is kivonultak a piacról. Mi több, annak ellenére, hogy már kaptak mintapéldányokat az új Atom N450-esből, a jelek szerint még a különböző nevenincs kínai gyártók is kitolják az ezzel felszerelt gépek termelésének megkezdését a jövő év első negyedéig. Az Acer és az ASUS azonban még az idei év utolsó negyedére ígérte a saját gyártmányait.

Az elvileg októberben érkező Atom N450-es a jelenlegi N280-ast váltaná fel, változatlan sebességgel (1,66GHz), viszont már integrált memóriavezérlővel és grafikus processzorral fog rendelkezni.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. twollah
2009.07.09. 18:03
VISSZA A HIRHEZ

Vajon mennyivel lesz jobb az uj Atom, mint a regi.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Gpety
2009.07.10. 05:53
Szerintem az Atom-ból is egyedül a kétmagos 330-as világra való ötlet, az egymagosok teljesítménye ma már nem valami meggyőző.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!