iPon Hírek

Az alsókategóriát erősíti a Meizu A5

Dátum | 2017. 07. 06.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Meizu ezúttal egy teljesen új szériát bevezető okostelefonnal állt elő. A frissen bevetésre induló A5 modell egy alsókategóriához húzó konstrukció lett, de úgy van összeállítva, hogy még ilyenformán sincs aránytalanul gyenge pontja a hardverének, ami rendkívül örömteli.
A költséghatékony masina egy 5 hüvelykes kijelzőre épül, ami a 400 nites fényerejével napsütésben is jól használható marad majd. A széles betekintési szögeket nyújtó panelt 1280 x 720 pixel népesíti majd be, az egység 1000:1-hez kontrasztaránnyal várja, hogy bevetésre indulhasson. A fejlesztők ezt a készüléket egy 8 és egy 5 megapixeles kamerával szerelték fel. Az előlapi egység a szerényebb felbontású, de arra már ez is elegendő lesz, hogy elfogadható minőségű önarcképeket lehessen vele készíteni. Ez a megoldás egy F/2.2-es rekeszértékű optikával lett ellátva, és ha videóhívások bonyolítására kerül a sor, akár Full HD minőséget is tud biztosítani. A mobil főkamerája már szolgál PDAF támogatással, így az élességet nagyon hamar be tudja majd lőni a kiválasztott témára, az optikája pedig már F/2.0-s, így egy fokkal jobban lát majd rosszabb fényviszonyok mellett. A mozgóképfelvételek alkalmával pedig 1080p támogatást nyújt ez a modul (is). A hátsó képalkotó mellett van egy kéttónusú LED-es villanó is, ami sötétben nagyon jó szolgálatot tehet – akár elemlámpa szerepkörben is.
A MediaTek MT6737 központi chip bukkant itt fel, amihez 2 gigabájtnyi rendszermemória kapcsolódik; ez az átlagfelhasználók kezében már általában elegendőnek bizonyulhat a legfontosabb appok szimultán futtatásakor is. A Meizu A5-öt mozgásba lendítő lapka négy darab Cortex-A53 processzormagot tartalmaz, melyek 1,3 GHz-es frekvencián üzemelhetnek, ha minden erejüket mozgósítaniuk kell. A grafikus feladatok felelőse pedig egy 650 MHz-re járatott Mali-T720 MP2 az MT6737-ben. A háttértár 16 GB-os kapacitással szolgál a jövendőbeli tulajdonosok számára, amit lehetőség lesz bővíteni is – legfeljebb 128 GB-ot képes kezelni ilyen formán. Van a mobil kapcsolati képességeinek listáján 4G LTE hálózati modem, ami a VoLTE opciónak sincs híján. Ezen felül a gép tarsolyában akad még 802.11 a/b/g/n szabványoknak megfelelő Wi-Fi, Bluetooth 4.1 modul Low-Energy kiterjesztéssel, valamint A-GPS vevő, ami a GLONASS műholdakat is képes segítségül hívni. Dual-SIM támogatással jön az okostelefon, hibrid elrendezéssel kell számolni, tehát a második hálózati kártya és a microSD egy fiókon kénytelen osztozni.
A gépen még az Android 6.0 operációs rendszer lesz jelen, de a Meizu jelenleg is dolgozik az Android 7.0 frissítéseken, így van rá némi esély, hogy ez is fog frissülni. A gépen a Flyme OS grafikus felhasználói felület lesz jelen annak minden extrájával. A ház plasztikból készült, sajnos itt már valószínűleg nem fért bele a Meizu keretébe a minőségibb anyaghasználat. A vállalat általában különlegesebb színben is bevetésre küldi a készülékeit – főleg a polikarbonát burkolatosakat –, de az A-szériás eszköznél csak a már megszokott arany, fekete és ezüst színekkel lehet majd számolni, sehol egy merészebb kivitel. 8,3 milliméterre emelkedik ki a síkból ez az újdonság, a tömege pedig kereken 140 gramm, szóval átlagosnak ígérkezik. Bár az előlapon van egy fizikai gomb, és a Meizu emögé szokta bezsúfolni az ujjlenyomat-olvasóját, itt most egyetlen forrás sem tesz arról említést, hogy lenne biometrikus azonosító az A5 kelléktárában. Az akkumulátor 3060 mAh-s kapacitású, ami ekkora méretben és ilyen hatékony hardver mellett egészen biztos, hogy átlagon felüli üzemidőt eredményez majd. Van egy alapszintű gyorstöltés támogatás is (2 A / 5 V), hogy ne kelljen túl sokáig a konnektor mellett raboskodnia a masinának.
A Meizu A5 esetében valószínűleg senkit nem lep majd meg az alacsony ár. Ez az okostelefon 700 jüanba fog kerülni, ami átszámítva kb. 100-105 dollárnak felel meg. Ez a készülék lesz így a Meizu pillanatnyilag kínált legolcsóbb eszköze, és ezért vélhetően sokak érdeklődésének kerül majd a középpontjába. Kezdetben csak Kínában lesz hozzáférhető, de később szélesebb körben is elérhetővé válhat.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!