iPon Hírek

Az Amazing Alex az új Angry Birds?

Dátum | 2012. 07. 13.
Szerző | DemonDani
Csoport | JÁTÉK

Az Amazing Alexre óriási nyomás nehezedik, hiszen az a vállalat dolgozott rajta, amelyik eddig összesen egy játékot készített, de az az elmúlt évek során szinte minden vetélytársát a földbe döngölte. Éppen ezért az Angry Birds azon legendás nevek közé iratkozott fel a játéktörténelemben, amely címekről legfeljebb csak a nagyi nem hallott még.


Az Amazing Alex teljesen más irányt vett az Angry Birds után, de a fizikától ezúttal sem pártoltak el a fejlesztők, vagyis ők ebben látják a siker egyik titkát. Ebben az applikációban ismét egy korábban már többször is látott játék köszön majd vissza a mobilunkon, így a fejlesztést kreatívnak a legkevésbé sem lehet nevezni, de ez az esetleges sikert egyáltalán nem befolyásolja. Itt lényegében a klasszikus The Incredible Machine névre hallgató programot kapjuk majd, természetesen teljesen új köntösben. Vagyis minden pályán egy Rube Goldberg masinához hasonló láncreakciót kell majd építenünk. A játék alapja egyébként a Casey's Contraptions, amit mások fejlesztettek, de a Rovio megvásárolta, majd átalakította, befejezte, és kiadta.

Az Amazing Alexben a letöltést követően összesen 100 pálya áll majd rendelkezésünkre, de akkor sem kell unatkoznunk vagy az elejéről újrakezdenünk, ha már mind a százat "megfejtettük", mivel az alkalmazás saját pályaszerkesztővel is rendelkezik. Itt 35 különböző elemet kapunk, amiket felhasználva a saját szájízünknek megfelelő pályákat építhetünk, sőt mi több, ezeket akár meg is oszthatjuk a barátainkkal. Ezzel a lehetőséggel már némi közösségi funkcionalitást is sikerült az újdonságba csempészni, ami egy ilyen játéknál 2012-ben azért már alapkövetelmény.

 A program Androidra és iOS-re jelent meg. Az üzleti modellen némileg szigorított a Rovio, így akik almás operációs rendszert futtató okostelefont birtokolnak, azok 0,99 dollárért cserébe vehetik használatba a fizikai kirakós játéknak titulált applikációt, míg az androidos telefonok felhasználóinak lehetőségük van választani az ingyenes, de reklámokkal tűzdelt, és a szintén 0,99 dolláros reklámmentes verzió között. Viszont az ingyenes változat ezúttaé már csak az első 16 pályát tartalmazza, és a szerkesztőt sem kapjuk meg, így az Angry Birds-höz mérten rosszabbul járunk. Az Apple készülékeire innen tölthetjük le a játékot, az Androidos változatot pedig itt találjuk meg. A telepítés WLAN kapcsolatot nem igényel, mivel mindössze 20-23 MB-os az Amazing Alex mérete, így nem haladja meg a Google Play korlátozását.

 

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

10. asturel
2012.07.13. 19:44
Van 1024 hasonlo app a play store-ban, nevetseges hogy az elso ~10 palyan azt is kirajzolja, hogy mit hova kell tenni, de a tobbi palya se sokkal nehezebb es akkor vegere is ertunk az ingyenes resznek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. gbrgraphix
2012.07.14. 11:07
Ohh, valaki megtalálta THE INCREDIBLE MACHINE-t és átnevezte Amazing alexnek. zseniális.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Robeast
2012.07.14. 11:45
Ajánljatok már hasonló játékokat, mint az Incredible machine, köszi!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Fzoltan
2012.07.14. 20:13
Koppintások világát éljük.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. tomchee
2012.07.14. 20:22
(A sírás világát éljük. Ne csináljanak ekkor semmi FPS-t, mert akk azt biztos a doom-ról vagy bármely másikról koppintották? )


Remélem kellőképpen nehéz lesz nem egy ilyen 1 délutános. Az ilyen stílusú játékoknál jobb szeretem ha akár egy félóra órát is gondolkodtatják az embert mire rájön a megoldásra.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Fzoltan
2012.07.14. 20:36
FPS esetén jóval több munka van az egyes játékokban és nincsenek kirívó esetek bevétel ügyileg, legalábbis nem 1 húzónév van csak. Angry Birds szerű játék 1000+1 van a világon, mégis csak az Angry Birdsből lettek gazdagok a készítők. Amazing Alex szerű is van legalább ennyi, és fogadjunk, hogy ebből is meg fognak gazdagodni. Nehéz meg tuti nem lesz, mert mindenkinek tudnia kell vele játszania.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. tomchee
2012.07.15. 03:00
Nem úgy mondanám h egy FPS el lenne több munka, ha nem inkább egy PC játékkal van több munka. És az FPS-ek ből is 1000+1 van de még is csak minden hol a CoD ot tolják az arcodba, abból gazdagszik az Activision. Szal sztem az FPSek piacán is hasonló a helyzet.

Am sztem az angry birds is kellőképpen nehéz volt és lám még is viszik mint a cukrot. Egy mobil játék jobb ha nehéz mintha könnyű, mert szívesebben szöszmötöl vele az embere hetekig hónapokig épp szabad idejében (állomáson, várókban) mint hogy egy pár óra alatt kitolja Gondolom ez hozta az Angry Birds sikerét is.Jó köntösbe csomagolt, nem nehéz meg tanulni, de 1-1 pályát azért meg kell szülni ;>
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. stefiboy
2012.07.15. 09:44
húúú koppintáás? Angry Birds is az ennyi erővel, mert flash -ben má régóta létezett ilyen fóka-hajítós izé, csak A.B-ben fókát lecserélték madarakra + odabiggyesztettek még többmindent. Ennek az Amazing Alexnek alapötlete aza bizonyos Incredible Machines valóbaan, de az már kicsit régi játék, azóta senki sem csinált hasonlót. Amúgy meg szerintem marha jol sikerült, 20-pályát már letoltam benne kb. És van ahool tényleg el kell gondolkodni h. húha, namost ezt hogya izébe kéne megcsinálni...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. mikej95
2012.07.15. 12:35
Ha a mobil verziója hozzáfér a híváslistámhoz, a telefonkönyvemhez, rosszabb esetben a kamerámhoz és az e-mail-jeimhez is akkor méltó utód lesz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Mikeee
2012.07.15. 15:48
A T.I.M.-et nemrég vettem elő, suliba unalmas órákon nyomatom, ha legalább olyan jó lesz már érdekelni fog, remélem idővel jön PC-re is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!