iPon Hírek

Az Amazon felpörgeti a Kindle Fire gyártását

Dátum | 2011. 10. 27.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Néhány hete, amikor az Amazon lerántotta a leplet a Kindle család legfrissebb tagjairól, egy készülék volt a sorban, amely azonnal felkeltette a vásárlók és a média képviselőinek figyelmét. A szóban forgó újdonság nem más, mint egy szuperolcsó tábla PC, ami Kindle Fire névre hallgat.

Kindle FireA 199 dolláros ajánlott végfelhasználói áron érkező termék árához mérten szerény képességekkel rendelkezik, de mégis képes arra, hogy felkeltse a vásárlók érdeklődését. Ez utóbbi annyira jól sikerült, hogy az Amazon illetékesei a napokban úgy döntöttek, a korábbinál nagyobb mennyiségben gyártatják le a terméket, hogy az a november 15-én esedékes rajt alkalmával elegendő mennyiségben állhasson rendelkezésre, így fennakadások nélkül szolgálhassák ki a piac igényeit.

A vállalat elnök-vezérigazgatója, Jeff Bezos a cég pénzügyi eredményeinek ismertetésekor számolt be az említett fejleményről. Az Amazon vezetője szerint a bemutatót követő három hét folyamán a Kindle e-könyv olvasók iránti igény a duplájára nőtt: a korábbihoz képest kétszerannyi rendelés futott be az Amazonhoz. Ez alapján, valamint az alapján, amit a Kindle Fire előrendeléseknél tapasztalt a cég, mindenképpen növelni kell a termelést: milliókkal több készülék hagyja majd el a gyártósort, mint azt korábban tervezték.

A „milliókkal több” kifejezés elsőre furcsának és megfoghatatlannak tűnik, hiszen azt sem tudjuk, mekkora darabszámról szóltak az eredeti tervek. Ahhoz, hogy kissé tisztuljon a kép, nézzünk egy összehasonlítást. Az Apple az elmúlt negyedév folyamán valamivel több, mint 11 millió iPad-et értékesített. Az Amazon a várakozások szerint ezt a teljesítmény nem tudja majd felülmúlni, de a „milliókkal több” kijelentés már mindenképpen azt jelentheti, hogy a vállalat terméke, a Kindle Fire már most olyan riválisnak minősül, amellyel számolni kell, méghozzá azelőtt, hogy akár egyetlen vásárló is a kezében foghatná az Amazon újdonságát, az ugyanis majd csak november 15-én érkezik.

Összehasonlításképpen: a DigiTimes  június folyamán azt állította, hogy az ASUS Eee Pad Transformer a piac második legnépszerűbb tábla PC-jének minősül az iPad után, pedig a tajvani gyártó különleges tábla PC-jéből az idei év első felében csak 400 000 darabot szállítottak le. Akkoriban az ASUS illetékesei úgy gondolták, hogy 2011-ben kétmillió Eee Pad tábla PC leszállítására lesz mód. A fentiek alapján könnyen lehet, hogy ezt a teljesítményt gond nélkül felülmúlja majd a Kindle Fire.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. DASSAD
2011.10.27. 13:55
Kíváncsi leszek, h mennyi lesz mire hozzánk is elér... ha nem menne 50 fölé az lenne jó
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. nagypite
2011.10.27. 15:42
Olyan gyenge a forint, hogy 220 lassan egy dollár. Csak a bekerülési érték 44000Ft erre még rájön kb 20 dollár szállítás és 25% áfa (jövőre 27%), de lehet még vámolni is kell mert átlépi a határt. olyan 70000 körül lesz
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. sanyaman
2011.10.27. 18:02
Szerintem egy jó darabig még nem lehet majd hozzánk rendelni, max. amcsi ismerőssel küldetni. Bár örülnék ha nem lenne igazam.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2011.10.28. 16:34
ebay.com-on tudsz rendelni, hegyekben áll, 50-55e Ft körül van szálíítással
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!