iPon Hírek

Az Amazon megvette a Twitch-et, közel 1md dollárért

Dátum | 2014. 08. 26.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

Miután hónapokig keringett a levegőben a pletyka, mely szerint a Google venné meg közel 1 milliárd dollárért az egyre népszerűbb Twitch-t, ma meglepetésszerűen kiderült: az Amazon lett a szerencsés nyertes. A cég 970 millió dollárt fizetett a streamelős szolgáltatásért, mely csak júliusban 55 millió egyedi látogatót, 15 milliárd perc tartalmat és több mint 1 millió közvetítőt szolgált ki. A Twitch mára megkerülhetetlen a játékipar számára. A kiadók, a fejlesztők, a média, a kiállítások és az eSport számára is rendkívül fontos a platform, melyen nap mint nap több ezer profi játékost lehet követni. "A játékok streamelése és azok követése egy globális jelenséggé vált. A Twitch egy olyan platformot épített, ami több tízmillió embert hoz össze szerte a világon, akik több milliárd perc tartalmat tekintenek meg havonta - kezdve a The Internationallal, egy-egy Mario rekorddöntésen át az olyan konferenciákig, mint az E3" - nyilatkozta Jeff Bezos, az Amazon elnöke. Emmett Shear, a Twitch vezérigazgatója elmondta, az Amazonnal nagyon hasonló gondolkodásuk: mindketten a felhasználókat teszik első helyre, és a jövőben is ennek megfelelően fogják optimalizálni a szolgáltatást. Szerinte az Amazon tőkéjével a háttérben gyorsabban fognak tudni hasznos eszközöket készíteni a felhasználók számára, jobban tudják majd bővíteni a szolgáltatásaikat, és még több emberhez tudják majd eljuttatni a Twitch-et. Shear egyébként egy nyílt levélben köszönte meg a Twitch közönségének a kitartást és a rajongást, melynek köszönhetően 3 év alatt egy kis weboldalból egy közel 1 milliárd dollár értékű vállalat jöhetett létre.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

9. Kerty
2014.08.26. 10:34
Most hol vannak a "fúúúj csúnya gonosz rossz google miatt nem lehet majd zenét rakni a streambe"? heh... ilyenkor sehol.
Egyébként a gugli jobban tenné ha csinálna saját szolgáltatást, mert pofon egyszerű lenne a twitchet lenyomni nekik IMO
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. CyberPunk6... Kerty
2014.08.26. 11:08
Pont, mint ahogy a google+ lenyomta a facebookot, meg a google video a youtubet.

Egyáltalán nem olyan egyszerű a történet, ráadásul amerikai cégeknél egyáltalán nem olyan lefutott meccs, a monopoliummal való visszaélés sem. Ha a google felhasználja a nevét, hogy benyomuljon más piacokra, akkor nagyon megbüntetik.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. szabdnes Kerty
2014.08.26. 11:24
twitchet lenyomni? Szép álomvilágban élsz. A googlet nagyon isteníted és te vagy 10 emberből az 1 aki egyáltalán kedveli az olyan idegesítő dolgokat mint a google + és a VOD amit behozott magával. A twitchet nem fogja semmi helyettesíteni mert a népszerű emberek ott vannak a legtöbb program csak twitchre öszpontosít és minden megvan ami a streameléshez kell. Nincs értelme átmenni. A pofont biztos tudnák neked szolgáltatni mert nagyon egyszerűen gondolkodsz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. DogTheDog
2014.08.26. 11:58
Remelem lesznek konyv felolvasos streamek is.Kiraly lenne.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2014.08.26. 12:34
a twitch csak jókor volt jó helyen, minőségben elmarad több más szolgáltatótól. Ha az own3d tv meg hasonlók nem finganak ki az elmúlt két évben akkor a twitch is ott lenne ahol kéne. DailyMotion, de még a Hitbox is sokkal nézhetőbb. Hasonlítsd össze egy minőségi stream-el és rájössz te is. Nekem a képminőség a legfontosabb, teszek magasról a Kappa szmájlikra meg hogy 15ezer ember szpemmeli a csetet a közvetítés alatt. Engem nem zavar ha valakinek ez kell. A gugli büdzséjéből meg bőven meglehetne valósítani egy versenyképes rendszert. De ez csak az én véleményem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Tapir_606 Kerty
2014.08.26. 23:11
az általad emlitett streameket nem ismerem, de egyszer próbálgattam streamer progikat melyik miben jobb, ingyenesen a "twiccs" nyújtotta a legtöbbet, nem zabálja fel a gépet és a sávszélt se streameléskor
Livestream progiját próbáltam, az szar minőségben is teljesen lezabált, a többinek már sajnos a nevét se tudom

szerintem a progi egyszerűségében + kis erőforrásigényében volt a sikere
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. CyberPunk6... Kerty
2014.08.27. 00:22
Idejét sem tudom, hogy a google - a rengeteg pénze ellenére - mikor vezetett be utoljára bármilyen sikeres szolgáltatást.
De szerintem a levelezőn és a keresőn kívül nagyon nem is alkotott soha semmit. Talán még a térkép, de annak nem ismerem a történetét.

Ami egyéb sikeres google szolgáltatás, az mind készen, kiforrottan és sikeresen felvásárolt termék. A sajátok sorra megbuktak.

Jó a google meg minden, én is használom sok terméküket, de mára már az is csak egy nagy gazdag lassú csiga, mint a microsoft és sok egyéb cég, akik régen innovatívak voltak és mellette még jól lopták az ötleteket.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2014.08.27. 11:09
lehet tényleg itt volt a kutya elásva.

CyberPunk: Szerintem a Drive-ot jól megcsinálták. Persze nem ők találták fel a felhőt, de összekötni a többi gugli szolgáltatással az nagy ötlet volt, legalábbis nekem sok időt és energiát megspórol.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Szpisti
2014.08.27. 21:12
Nálam már az is kérdés, hogy mi az a Twitch?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!