iPon Hírek

Az AMD 2009-es tervei

Dátum | 2007. 07. 27.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az AMD egy előadáson mutatta be azokat a képkockákat, amelyek a vállalat 2009-es terveit tartalmazzák. A bemutatóra az AMD Analyst Day (elemzők napja) nevezetű rendezvényen került sor, az újdonságok között két igencsak beszédes nevű processzor terveit ismerhették meg az érdeklődők. A szóban forgó egységek egyike a Bulldozer, míg a másik a Bobcat fantázianevet viseli majd.


A két egység két különböző piaci szegmenset céloz meg: a Bobcat, amely tulajdonképpen az Intel Silverthorne processzorához hasonlít, egy alacsony energia felvételű x86-os processzor lesz, amit főként olyan termékekben használnak majd fel, amelyekben jelenleg speciális vagy nem x86-os processzorokat alkalmaznak. A Bobcat processzorok HD televíziókban, kézi számítógépekben, mobil médialejátszókban, valamint digitális videó felvevő eszközökben és set top boxkban kapnak helyet 2009-től.


A Bobcat processzorok alacsony energia felvétellel rendelkező eszközök lesznek, ez azt jelenti, hogy kevesebb, mint 10W-tal is beérik majd a CPU-k, de a gyártó állítása szerint a processzormag tekintetében akár az 1W-os fogyasztás is elérhető lesz. Az AMD Bobcat egységei az Intel Silverthorne processzorai ellen indulnak harcba 2009-ben.
A Bulldozer elnevezés már jóval erősebb processzorokat takar, amelyek szintén x86-os architektúrára fognak épülni, de ezeket főként szerverekben, munkaállomásokban, asztali számítógépekben és notebookokban láthatjuk majd viszont. A Bulldozer az AMD Sandtiger nyolcmagos szerverplatformjának része lesz. A Bulldozer processzorok Fusion konfigurációban tartalmazzák majd a Directx támogatással rendelkező grafikus processzort, a memóriavezérlőt, a gyorsítótárat és a PCI Express chipet, tehát a felsoroltak egy tokon belül helyezkednek majd el a processzormaggal. A Bulldozer CPU-k megjelenésével kapcsolatban nem árult el részleteket a gyártó.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. amazing
2007.07.27. 16:08
vissza a hírhez

Az AMD egy előadáson mutatta be azokat a képkockákat, amelyek a vállalat 2009-es terveit tartalmazzák. A bemutatóra az AMD Analyst Day (elemzők napja) nevezetű rendezvényen került sor, az ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!