iPon Hírek

Az AMD gőzerővel készül a HSA támogatással rendelkező szerver APU-k inváziójára

Dátum | 2013. 11. 13.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az AMD nemrégiben rántotta le a leplet legfrissebb fejlesztőeszközeiről, amelyek számos új funkciót, illetve minden eddiginél könnyebb és hatékonyabb használhatóságot biztosítanak a heterogén alkalmazások fejlesztőinek. A vállalat természetesen a szerverekbe szánt, következő generációs APU egységek esetében is törekszik arra, hogy a bennük rejlő lehetőségek minél egyszerűbben és minél hatékonyabban kiaknázhatóak legyenek. Az AMD éppen ezért együttműködésbe lépet a technológiai partnerekkel, valamint a nyílt forráskódú szoftverek mögött álló közösséggel annak érdekében, hogy olyan szoftverfejlesztő eszközök készülhessenek, amelyekkel lehetőség van az AMD APU egységek processzor- és GPU teljesítményének maradéktalan kihasználására. A szerverek piacán kiemelten fontos a hatékony működés, a jó skálázódás és a különböző karakterisztikájú számítási feladatokhoz, illetve a változó terhelésformákhoz való alkalmazkodás. A szerver APU egységekre támaszkodó szoftverek olyan nagysűrűségű szerverkonfigurációkon futnak majd, amelyek magas hatékonyság és alacsony energiafelhasználás mellett dolgoznak nagy párhuzamos számítási teljesítményt igénylő általános, illetve multimédiás feladatokon.

Az új, következő generációs APU egységek már HSA (Heterogeneous System Architecture) támogatással érkeznek, így a friss fejlesztőeszközökkel már kihasználhatóak a HSA-ban rejlő előnyök. A HSA jóvoltából a CPU és a GPU hatékonyan együttműködhet egymással úgy, hogy az adott feladat mindig a legmegfelelőbb komponensen fut le, méghozzá adatmozgatásból eredő teljesítménycsökkenés nélkül. A HSA jóvoltából a GPU a megszokottnál több memóriához férhet hozzá, így a komplexebb feladatok elvégzésére akár egy node-on belül is lehetőség nyílik. Az alábbi videó az elmúlt időszak áttekintésével képet ad az APU-k kialakulásának folyamatáról, valamint a HSA előnyeit is bemutatja, igaz, csak dióhéjban. A videó végén végén a különböző rövidítések és kifejezések jelentésével kapcsolatban is található némi magyarázat.
Az AMD és a technológiai partnerei, valamint a nyílt forráskódú szoftverek mögött húzódó közösség együttműködéséből az alábbi új fejlesztőeszközök jöhettek létre: Az új fejlesztőeszközökkel kapcsolatban további információ itt található.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

9. I.Jozsef83
2013.11.13. 20:02
Az AMD éppen ezért együttműködésbe lépett a technológiai partnerekkel,

tt
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Asagrim
2013.11.13. 20:19
A címet elsőre úgy sikerült olvasnom, hogy "Az AMD gőzerővel készül az NSA támogatással rendelkező szerver APU-k inváziójára".

Kíváncsian várom, hogy mi lesz ebből a szerver APU témából.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. mikej95
2013.11.13. 20:35
Asagrim:Kár hogy észrevetted. Most olvasd úgy végig a cikket, hogy közben úgy teszel, mintha NSA-nak olvastad volna és nem vetted volna észre, hogy félreolvastad. Kegyetlen...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. gabesz7630
2013.11.13. 21:16
mikej95:
Elolvastam ugy is es mintha hihetobb is lenne.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. tomchee
2013.11.13. 22:45
Könyörgök, ne adjatok nekik ötleteket
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. atti2010
2013.11.14. 07:37
Intel fényévekre van lemaradva ettől.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Supra
2013.11.14. 07:45
Röviden összefoglalva, az új platform nagyságrendi gyorsulást hoz minden olyan feladatban, ahol az egyidejűleg használt memória mérete megközelíti a video kártyákon találhatóét...

Minden vitagerjesztés nélkül: az AMD ismét csőbe húzta az intelt... dávid/góliát - 2:0, lást X64 (alias AMD64)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Supra
2013.11.14. 07:47
Atti: én nem mondanám, hogy fényévekre van lemaradva, csak nem ebben az irányban fejlesztett.
Persze, ebből az is látszik, hogy egy video kártyát sem(!!!) lehet úgy csinálni, hogy van ezermilliárd dollárom, és összetrombitálok egy kisvárosnyi fejlesztőt, és már le is nyomtam mindenkit...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. gabesz7630
2013.11.14. 08:37
atti2010 :
Ezen amit irtal mar csak rohogni lehet.
Egyreszt mert az amd-nel minden csak papiron mutat jol )ez hosszu evek tapasztalata).
Masreszt, mar lairtam tobbszor, az amd fenallasa ota a legjobb huzasa az ati megvasarlasa volt.
Harmadreszt mert az amd uj cuccaival kapcsolatos dolgok, eddig csak szep szamok meg hirek, de egyelore mukodesrol meg szo csincs a felhasznalok asztalan.

Supra:
"
Minden vitagerjesztés nélkül: az AMD ismét csőbe húzta az intelt... dávid/góliát - 2:0, lást X64 (alias AMD64)"
Aztan volt is belole elonye tetemes mi?
Szerintem az intelt egyszer sem huzta csobe.
Ez azert latszik a cegek mereten meg a bezsebelt hasznon.
A masik meg, hogy ez igy gyonyoruen hangzik csak ehez memoria savszel is kell.
Majd ha talalsz a lapodba olyan ramot ami ki tudja szolgalni szoljal.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!