iPon Hírek

Az AMD nagyon bízik a Puma sikerében

Dátum | 2008. 05. 01.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | NOTEBOOK

Korábban már hallottunk olyan híreket, amelyek szerint az AMD Puma platformja a vártnál gyengébben szerepel majd energiafogyasztás és processzorteljesítmény tekintetében, ám ezeket a hiányosságokat ellensúlyozni fogja az integrált videó vezérlő kiegyensúlyozott teljesítménye. A vállalat vezetése ennek ellenére rendkívül bizakodó a platform sikerével kapcsolatban: véleményük szerint a Puma közel 100 díjban fog részesülni a júniusi rajt után.


Az IDG-nek adott nyilatkozatában John Taylor, az AMD termék- és stratégiai marketing igazgatója elmondta, hogy a várakozások szerint az új Puma platform kétszerannyi dizájn díjat fog nyerni, mint az előző generációs mobil platformjuk. A kijelentés különösen érdekes, főleg, ha megnézzük, hogy az Intel mivel készül a Centrino 2 személyében. A Centrino 2-es platform nagyjából a Pumával egy időben indul hódító útjára június folyamán. A Centrino 2-es platform 45 nm-es processzorokkal, DDR2-es és DDR3-as memóriatámogatással, valamint DirectX 10 képes integrált videó vezérlővel érkezik, ezen kívül HDMI és DisplayPort kimenetek kezelésére is képes lesz.

Puma devkit
A korábbi hírek és az IDG információi alapján úgy tűnik, hogy az AMD Puma platformjának grafikus képességei érdekesek lehetnek a notebook gyártók számára. A Puma 780-as lapkakészlete HD 3000-es sorozatú integrált videó vezérlővel érkezik, amely könnyedén együttműködhet majd egy HD 3400-as sorozatú, önálló GPU-val is a Hybrid Graphics eljárásnak köszönhetően. A Hybrid Graphics a Puma noteszgépek számára azért előnyös, mert alacsony terhelés alatt a lapkakészlet kikapcsolhatja a diszkrét GPU-t (HD3400) és az integrált videó vezérlőre támaszkodhat, így pedig jelentősebb energiát, pontosabban akkumulátoridőt takaríthat meg, ami a noteszgépek piacán nagyon fontos szempont.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!