iPon Hírek

Az AMD-nél már készül az RV770

Dátum | 2008. 02. 10.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MEGJELENÍTÉS

Az AMD már újabb kártyával készül az NVIDIA elleni harc következő felvonására: az harcos RV770-es GPU-val és az RV670-es egységnél 50%-kal nagyobb teljesítménnyel próbál majd helytállni a piacon.


Az AMD a versenyképességét napjainkban az RV670-es, azaz HD3870-es és az RV680-as, azaz HD3870 X2-es modellekkel próbálja biztosítani a videókártya piac felső kategóriájában, egyelőre sikeresen. A két újdonság már eddig is hozott némi piaci részesedést a vállalatnak, amelyre manapság hatalmas szüksége van az AMD-nek. Az AMD RV670-es és RV680-as modellek a hírek szerint a GeForce 9-es sorozat megjelenéséig lehetnek sikeresek a piacon, ezután a vállalatnak új zászlóshajó után kell néznie. Az AMD nem is tétlenkedik: valamikor a GeForce 9-es sorozat megjelenésével egy időben fogja piacra dobni legújabb termékét, amely RV770-es maggal, és a HD3870-es kártyánál 50%-kal nagyobb teljesítménnyel bír. Az egyelőre rejtély, hogy ezzel a teljesítménnyel az RV770 mire lesz képes a GeForce 9-esekkel szemben, de a részletekre májusban az első korai tesztek alkalmával egészen biztosan fény derül. Az RV770-es termék és a GeForce 9-es család megjelenésére június folyamán kerül sor.

Az AMD versenyképessége a CrossfireX driver megjelenésével tovább nőhet, hiszen az optimalizált meghajtóprogramnak köszönhetően a többkártyás rendszerek remélhetőleg nagyobb előnnyle bírnak majd, mint napjainkban. Az AMD számára most már csak az a feladat van hátra a CrossfireX technológiával kapcsolatban, hogy meggyőzze a vásárlókat: a jövő a többkártyás/több GPU-s rendszereké. Az első CrossfireX támogatással rendelkező Catalyst meghajtóprogram március közepén válik elérhetővé, mint arról már egyik korábbi hírünkben beszámoltunk.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!