iPon Hírek

Az AMD nyílt, hiteles és naprakész teszprogramokat akar

Dátum | 2011. 06. 28.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az elmúlt napok folyamán meglehetősen fura hírek borzolták a piaci kedélyeket, amelyek arról számoltak be, hogy a neves BaPCo konzorciumot egyszerre három neves tag is elhagyta. Eleinte csak ködös információk jelentek meg a történésekkel kapcsolatban, ám az idő előrehaladtával minden letisztult. A BaPCo mostantól az Nvidia, a VIA és az AMD nélkül folytatja munkáját, azaz ez a három cég már egészen biztosan nem adja nevét a konzorcium által készített legfrissebb tesztprogramhoz, a SYSmark12-höz.

A három érintett közül csak az AMD állt a nyilvánosság elé

A kilépők közül egyedül az AMD állt a nyilvánosság elé és magyarázta el, hogy mi vezetett odáig, hogy kilépjenek a konzorciumból, amelynek régóta tagjai. A cég hivatalos közlemény és hivatalos blog bejegyzés segítségével rántotta le a leplet a sérelmekről, amelyek olyan súlyosak voltak, hogy csak és kizárólag a kilépéssel lehetett rájuk válaszolni. Az AMD azt nehezményezi, hogy a legfrissebb tesztprogram, a SYSmark12 (későbbiekben SM2012) egyáltalán nem ad hiteles képet az adott konfiguráció valós képességeiről, csak egy torz eredményt mutat a felhasználóknak, ami maximálisan alkalmas a félrevezetésre. A blogban található bejegyzés szerint az SM2012-es tesztprogram összesen 18 alkalmazásból és mintegy 390 tesztből áll, ám a végeredmény szempontjából csak 7 alkalmazás bír kiemelt jelentőséggel és a mérések kevesebb mint 10%-a számít bele a végső pontszámba. A legnagyobb szerepet a fájlcsomagolással kapcsolatos műveletek, illetve az optikai karakterfelismerő alkalmazásban elért teljesítmény kapja, ami az átlagfelhasználók szemszögéből teljesen irreleváns képet mutat az adott konfiguráció teljesítményéről. Ezzel a gyakorlattal egyrészt az AMD riválisának kedvez a gyártó, ugyanis az Intel processzorok ezekben a tesztekben jobb eredményt érnek el. Az AMD számára a legfájóbb pont mégsem ez, hanem az a tény, hogy a szoftvercsomag modern terhelés-szimulációt egyáltalán nem tartalmaz. Ez azt jelenti, hogy a HTML5 és a JavaScript alatti teljesítményt nem mérik, márpedig ez manapság az átlagfelhasználók szemszögéből rendkívül fontos lenne, nem beszélve arról, hogy a GPU alapú hardveres gyorsítási képességekkel kapcsolatos tesztek szintén hiányoznak a tesztekből, csak úgy, mint a GPGPU alapú alkalmazások, amelyek szintén egyre jelentősebb szerepet töltenek be a piacon. A fentiek helyett elavult módszerekkel, pusztán a CPU terhelésével zajlanak a tesztek, a párhuzamos számítási teljesítményre viszont egyáltalán nem kíváncsi a konzorcium és így az SM2012-es tesztprogram sem.

A nyílt, átlátható és hiteles tesztprogramoké a jövő

Természetesen ennyivel nincs elintézve a történet. Az AMD illetékesei most a nyíltság és az átláthatóság mellett kardoskodnak és egy alternatív konzorcium létrehozásának gondolatával is foglalkoznak. A cég szerint fontos, hogy releváns, a modern technológiákban rejlő lehetőségeket is kiaknázni képes tesztprogramok jöjjenek létre, amelyek az adott konfigurációról átfogó képet adnak, így a felhasználók számára megkönnyítik a döntés folyamatát, nem pedig az elbizonytalanodás mértékét növelik. Az AMD szerint az sem baj, ha az adott tesztprogramban nem az övék lesz az első hely, azaz nem az ő konfigurációik teljesítenek a legjobban, a lényeg inkább az, hogy a piac számára egy használható, hiteles képet nyújtó tesztprogram készüljön. Ha ez sikerül, akkor az új kezdeményezés már elérte a célját, a megfelelő döntést pedig az eredmények alapján majd úgyis meghozza a piac.

A vállalat tárt karokkal várja az egyöttműködőket

Az AMD jelenleg feltérképezi a lehetőségeket. Tulajdonképpen ilyen alkalmazás létrehozásában szeretett volna részt venni a gyártó a BaPCo tagság alkalmával is, de a dolgok nem a megfelelő irányba változtak, így most saját kezébe veszi a cég az irányítást. Az AMD természetesen nem zárkózik el egyéb, a fentiekben megfogalmazottakhoz hasonló nézeteket valló gyártókkal való együttműködéstől sem.

Hogy a másik két kilépő, azaz az Nvidia és a VIA csatlakozik-e majd az AMD kezdeményezéséhez, azt egyelőre nem tudni, de a közeljövőben valószínűleg minden részlet kiderül.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

81. atti2010
2011.06.28. 09:17
Ha jól tudom az Intel már jelentkezett hogy csinál egy ilyen teszt programot.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
80. gery84 atti2...
2011.06.28. 09:24
Az intel mindehova jelentkezik amit letud füzetni!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
79. Turai
2011.06.28. 09:27
"Az AMD nyílt, hiteles és naprakész tesztprogramokat akar"

Nem csak az AMD de a felhasználok is (főleg) hiteles tesztprogramokat szeretnének.
De amíg ez üzlet addig erre sok esélyt én nem látok és valószínűleg nem vagyok egyedül ezzel a véleményemmel.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
78. gery84
2011.06.28. 09:28
Meg értem az AMD haragát és a többiekét is! Francnak kell minden tesztprogit az intel proci előnyére tervezni, miért nem lehet egy rális képet mutatni az emberek fel!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
77. nagypite
2011.06.28. 09:40
Hogy miért nem lehet egy reális képet mutatni? Erre mindenki tudja a választ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
76. Ragathol
2011.06.28. 09:47
Pénz beszél.. ennyi.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
75. Ipadnak
2011.06.28. 09:52
LOL nekem pont jó az OCR és a tömörítés...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
74. atti2010
2011.06.28. 10:00
Másrészt nem kell minden tesztprogramnak bedőlni mindenki választhat saját akaratából saját igényei szerint, aki elhiszi hogy egy játékot csak Sandyn lehet normálisan futtatni az megérdemli a sorsát.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
73. yeezs
2011.06.28. 10:02
Az meg is, állítom, hogy a q9000-es szériák is még vagy 3 évig elegek lesznek játékok alá.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
72. atti2010
2011.06.28. 10:11
yeezs És nem csak játékok alá, akinek meg megéri hogy kiadjon hardverre 100k csak hogy a Winrar 3 másodperccel hamarabb végezzen, hát hajrá.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
71. p3tya
2011.06.28. 10:16
"Az AMD szerint az sem baj, ha az adott tesztprogramban nem az övék lesz az első hely, azaz nem az ő konfigurációik teljesítenek a legjobban, a lényeg inkább az, hogy a piac számára egy használható, hiteles képet nyújtó tesztprogram készüljön."

Szimpatikus.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
70. yeezs
2011.06.28. 10:20
atti2010: Én pl c2d e6750-ről váltottam szandira mert elegem volt, hogy beesett folyton a framrate játszhatatlan értékekre, ha nem adnák arany árban a használt 4 magos s775 procikat, én is azt vettem volna.
De, hogy kiálljak szandika mellett, ezek a procik 4.5; 5ghz-s tuningokkal azért hosszabb távon szolgálja ki a nagyérdeműt mint az előző szériák.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
69. Terror
2011.06.28. 10:20
Eeegen, ez jó szöveg, hogy nem bánják, ha nem ők jönnek ki a legjobban, de ha a tesztek csakugyan hardveres gyorsításra épülnének, akkor meg igen valószínű, hogy ők jönnének ki a legjobban a dologból, szóval nyertes helyzetből könnyű ilyen kijelentést tenni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
68. yeezs Terro...
2011.06.28. 10:26
Vagy csak utalni akartak az intel lefizetős stratégiájára, ha épp olyan csapat készítene tesztprogramot akik szeretik ha becsúszik a boríték ajtó alatt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
67. carraroxt
2011.06.28. 10:44
Azért valljuk be az emberek többsége nem tömörít otthon naphosszat, és amikor használ is ilyen progikat akkor sem azt nézi, hogy 3 másodperccel előbb vagy később végez, így ezen képességei a prociknak eléggé irreveláns. Az azonban finoman szólva is szembetűnő amikor akad a flash, vagy a játék...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
66. carraroxt
2011.06.28. 10:55
Gondolom ez egyben azt is jelenti, hogy az SM2012-ben harmadolódtak a konkurensek pontszámai a kilépés dátumától...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
65. Terror
2011.06.28. 11:07
Az tényleg elég érdekes, hogy a 2012-es dátummal fémjelzett kiadásban 3.6-os Firefox-szal tesztelnek, hogy a hardveres gyorsítás hiányában még véletlenül se derüljön ki a különbség az intel igp és az nV/AMD gpu-k között. Mindeközben már az 5-ös verzió is kint van belőle, full flash és html 5 támogatással. Ellenben a Firefox install idejét lemérik - hát egy ilyen ötmásodperces procedúra marhára szignifikáns teszt, komolyan...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
64. Meteorhead Terro...
2011.06.28. 11:46
Sajnos a processzorok nem teljesítmény alapján jók egy adott időtartamra, hanem lassan már szolgáltatás miatt. Sandy Bridge-t bármennyire is jó, senkinek nem ajánlanék jó szívvel, mert lassan dömping módra érkeznek majd a GPGPU-s progik, és Szandika OCL 1.0-át támogat csak, új driverrel se fog tudni többet, DX11 (Compute Shader) szintén felejtős, és OCL 1.1 is már lassan a végét járja, mindenki a C++ kerneleket támogató újabb verziót várja. (Oda készül AMD-nek az új shader architektúrája)

Persze várni mindig lehet fél évet a szebb és jobb dolgokra, és akkor az ember sose vásárol, de olyan dolgot ami már akkor elavult amikor megveszem, olyat nem ajánlanék senkinek.

Brazos és Llano ezzel ellentétben mindent támogat, amit manapság lehet, a legalsó 4,5W-os gagyi is 3D-s filmet játszik két példányban. Ivy Bridge nem titkoltan az IGP-re fog rágyúrni nagyon, és nem is véletlenül.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
63. lorddiablo
2011.06.28. 11:55
Csak dobjanak ki egy tényleg jó tesztprogramot - ha ez a cél - és a nagyközönség már úgyis eldönti, hogy mivel hasonlítja össze a teljesítményeket.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
62. asaca
2011.06.28. 12:00
Az intel felöl már rég az jön hogy BÁRMI áron eltaposni mindenkit.Ha nem tudsz valamit megoldani pénzel,old meg még több pénzel!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
61. somakb
2011.06.28. 12:14
"Az AMD jelenleg feltérképezi a lehetőségeket. Tulajdonképpen ilyen alkalmazás létrehozásában szeretett volna részt venni a gyártó a BaPCo tagság alkalmával is, de a dolgok nem a megfelelő irányba változtak, így most saját kezébe veszi a cég az irányítást. "

És akkor ez most mitől is lesz hitelesebb ? Mindegyik gyártó a maga számára megfelelően kialakított tesztprogramokat akar. Semmivel nem lesz különb az AMD, mint az Intel. Egykutyák. Arról nem is beszélve, hogy a K8 korában a P4 ellenében hatalmas volt a Sysmark támogatás részükről, akkor nagymellénnyel a marketing alapja volt a Sysmark eredmény és ezekre alapozták a nagyvállalati pályázataikat is... aztán jött a core 2... érdekes, most, hogy nem a szájízüknek megfelelőek az eremdények, most meg új tesztprogramért kiáltanak, ami persze számukra megfelelő Az AMD megint póbálja elővenni az ő Robin Hood szterotípiát... pedig biza nem, ő sem az.

Nagyon érdekel, hogy a Bulldozer, amiben még nem lesz igp, mit is produkálhat ezzel a Sysmarkkal, mert ugye ott az összes felvetett kifogás okafogyott. Ha az is csúful alulteljesít az Intel procikkal szemben ezekben a tesztekben, akkor teljesen egyértelművé válik, mitől büdös nekik. Lassan megtudjuk, hogy a Bull mint tisztán cpu, jól muzsikál e. Ha igen, akkor az AMD követelése jogos, ha nem, akkor csak simán elkezdték előre magyarázni a bizonyítványt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
60. sniperjoce...
2011.06.28. 12:17
Szerintem olyan tesztprogram kellene ahol mi állithatjuk be hogy mire is lennénk kiváncsiak. pl.: lehet hogy valaki tömörít akkor a tömörítést pipálja és úgy tesztel vagy aki játékokra kiváncsi az jelője be az FPS-t és a nemtudom hányperces változatos tesztelés mellett megfigyelhetné egy garafikonon hogy hogyan alakultak az FPS-ek. én igy képzelném el mindenki mérje azt amire neki szüksége van.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
59. gery84 somak...
2011.06.28. 12:21
Nem csak az AMD szállt ki innen hanem az istenített nvidiád is meg a via, akkor csak büdős ott valami!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
58. Ipadnak
2011.06.28. 12:44
snipergyerek: ja és akkor mi alapján hasonlítasz össze gépeket ha mindent össze-vissza állítgatsz?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
57. berner
2011.06.28. 13:03
ez csak azt jelentheti, hogy bullfosder is minden minden amfosdé egy hulladék takony lesz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
56. Juliska
2011.06.28. 13:08
Nem értem, hogy miért vártak eddig. Már 2011-ben világos volt, hogy a szintetikus eredmények fognak dominálni az új Sysmarkban. Más nem érdeke az Intelnek. A Sandy Bridge elhasal a korszerű tesztekben, nagy gáz lenne, ha kiderülne, hogy a GPU-val már a HTML5 is gyorsítható.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
55. somakb
2011.06.28. 13:18
Juliska: a weboldalak hány %-a HTML5? 2011 májusában 2.68%, aminek még nincs 1.0-ás végleges specifikációja sem ... kb nulla mértékben érdekes a HTML5 gyorsítás gpu-val jelenleg (1-2 év múlva talán, de Intel addigra ott lesz az Ivyvel... úgyhogy szemmel láthatólag megint nem fognak lemaradni semmiről, bőven kihúzzák jövő tavaszig), pedig évek óta megy a porhintés, hogy de majd a HTML5 megváltja a világot...

Úgyhogy elég fura lenne az is, hogy egy az emberek jórészének jelentéktelen technológia szerpeljen erősen pontozva tesztekben és kiemelve. Szerintem az elkövetkező 1 évben sokkal többeknek lesz fontos még a jó tömörítés átkódolás sebessége, mint annak a 2-3% weboldalnak a gpu gyorsítottsága.

Akkor most melyik teszt is a mérvadóbb? Ezért mondom egykutya mindkettő. Az AMD által javasolt tesztelési súlyozás, pont annyira nem a valós napi szituációkra alapoz, mint egy full szintetikus cpu erőre alapozó, pont ugyanúgy porhintés lenne a vásárlók szemébe... hogy jé ez tud lila ibolyát sz@rni, a másik meg csak száraz kórót...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
54. Juliska
2011.06.28. 13:19
Meteorhead: A Szandika OpenCL 1.1-et támogat, csak nem a GPU-val. A Directcompute programok meg processzoron futnak. Múltkor írtam a GTX 570-re egy Fluid szimulálást 2D textúratömbökkel. Megnézetem a Sandys laptopon, de csak a processzormagokat terhelte. Egyszerűen nevetséges. Alig futott 2 fps-sel. Nem értem, hogy ennek mi értelme így. Ez nem Directcompute gyorsítás.
Az Ivy IGP-jében sem hiszek. Papíron a Sandy is támogatja a compute shader 4.1-et, aztán mégsem az IGP-n megy.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
53. Juliska
2011.06.28. 13:30
somakb: Elhiszem, hogy neked nem számít, hogy a youtubeon nézz 3D-s tartalmakat, de mi van ha nekem fontos? Ráadásul HTML5-ös Youtube alatt +1 órával tovább bírja a Fusion netbookom. Nincs nálam állandóan a töltő, minden új technológiával időt nyerek, számomra már megváltotta a technológia a világot. Bőven elég, hogy többet tudok dolgozni a netbookon egy feltöltéssel. A SkyDrive is HTML5-ös lett, és perceket nyertem az üzemidőben. Sajnos még nem teljesen HTML5-ös a SkyDrive, de a Brazos már a Silverlightot is gyorsítja, ami szintén kitolja az üzemidőt. A több üzemidő pedig nekem fontos.

Nem valós? Nekem sokkal többet ér, hogy később merül le egy nap a netbookom, mint hogy a szintetikus tesztekben több pontot kapjon.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
52. Juliska
2011.06.28. 13:34
somakb: Számomra is fontos a videók transzkódolósa, de ez pont nem a processzor terepe. A GPU sokkal gyorsabban csinálja. A Mainconcept új OpenCL-es kódolója a minőségben is az élen van. A Sandy Bridge itt megint le van maradva. A hardveres motor semmit sem ér, ha nekem MPEG4-ben kell a videó. A GPU gyorsítás ezt is tudja.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
51. p3tya
2011.06.28. 13:38
berner! Gratulálok!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
50. gery84 somak...
2011.06.28. 13:40
somakb: Egy pötyet el vagy tévedve! Eszméletlenűl támadod az AMD procikat meg VGA-kat nem tudom miért! ?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
49. somakb
2011.06.28. 13:42
Juliska: youtubon akksiról 3d tartalmakat... háát, nem tudom... perpill nem érzem nagynak a felhasználói kört ... amúgy meg pont ezaz.. neked lehet hogy számít, de pont ugyanúgy egy ilyen marginálisan felhasznált technológiára nem lehet alapozni teszteredményeket, és főleg nem ezekkel erősen súlyozni, mint azzal, hogy hány ms alatt transzkódol az Intel egy 1080p h.264 mkv-t... mitől lenne ez mérvadóbb? Abból, hogy az AMD-nek ez fekszik. Semmi másért.

Amúgy meg az akkuidő... hm, kiváncsi leszek, hogy egy i5-2410M a maga 35w tdpjével bírja e tovább, vagy egy Llano, és mondjuk épp nem youtube 3D videókat nézek, hanem egy adatbányászati modellt futtatok lokálisan, ahol 500 mező közt kell megtalálnia az összefüggéseket a minernek,természetesen full cpu erőre támaszkodva, mivel nulla a gpu gyorsítás... no melyik menne tovább akksiról, az SB vagy Llano ? Melyikkel végeznék hamarabb ezzel a laza kis elemzéssel? Látod... nekem pl ez is szempont. Az égvilágon sehol a munkámban nem tudok használni gpu gyorsítást. Sem SAP, sem SAS, sem Oracle, sem semmi... itt kőkeményen a cpu teljesítmény az érdekes, nem pedig a gpu támogatásra helyezett súlyozás, ami brutálisan torzítana.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
48. somakb
2011.06.28. 13:47
gery84: olvasd vissza a hozzászólásaimat a hírhez. Nem húztam egyik oldalra sem. Azt írtam mindegyik egy kutya. Nem kell az AMD-re, mint elnyomott szegény szabadsághracos Robin Hoodra gondolni. Úgy adja elő ezt a tesztprogramosdit, mintha az ő megoldása lenne az Ultimate felhasználóbarát, és objektív és stb... pedig nem. Pont annyi a lényege, hogy kb pont ugyanannyira mérvadó lenne az általa felvázolt tesztelés súlyozás, mint az ami az Intelnek ideális. Semmivel nem lenne objektívebb, mert ez meg erősen torzítaná az üzleti felhasználóknak fontos szempontokat, és számukra nem fontos szempontok felé tolná el az eredményt. Ezért írtam korábban, egyik kutya másik eb, mindegyiknek szimplán csak maga felé hajlik a keze.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
47. Terror
2011.06.28. 13:47
Nem kell elmenni olyan advanced dolgokig, mint a html5 vagy videókódolás. Ott van pl. a farmville, ami oké, hogy egy szarság, de százmilliószámra játszanak vele a népek. A párom i3-asa majd' összeszarja magát tőle, nálam meg a htpc gépen egy hd3200-assal pöpecül megy Firefox 4.1-essel, pedig a cpu rész ég és föld az i3-as javára. Semmi nem kellett hozzá, csak rendes hardware-es gyorsítás. És ugyanazzal a flashsel megy, amivel színültig van tömve az összes weboldal.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
46. Juliska
2011.06.28. 13:48
somakb: Nem a netbookon nézek 3D-t, hanem a nagyobb gépen. Azért van 3D Vision kitem, hogy használjam.
Azért említettem, hogy a HTML5 kevésbé terheli a gépet a flashnél. Az üzemidő már mindenkinek fontos.
A transzkódolás nem csak az AMD-nek fekszik, hanem az Nvidiának is. Az Intel olyan béna, hogy nem tud vele mit kezdeni. Annak jó aki szeret korlátok között élni, de én veszek mellé egy VGA-t. Ha nem lehet akkor olyan gépet veszek, ami korszerű.

A te munkád számít egy átlagjkúzernek? Ők csak youtubetot néznek, képeket töltenek fel, szórakoznak a neten. Ebben a Sandy Bridge nem korszerű, hacsak nem veszel mellé egy Geforceot vagy Radeont.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
45. Juliska
2011.06.28. 14:04
Ha valaki előjön, hogy nem vagyok Intel rajongó, akkor elmondom, hogy ez így van. Nyomorult egy cég, aki csak úgy tud érvényesülni, ha elnyomja a konkurenst. Tönkretették az Nvidiát, pedig nem ártottak senkinek, csak chipsetet akartak csinálni az Intel procikhoz. Micsoda bűn, és ezért ki kellett őket rúgni a piacról. Most aztán sokkal jobb, hogy az Nvidia nem tud chipsetet kínálni a Sandy mellé, marad az Intel hulladékja. Kösz Intel, sokat tettél értem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
44. sniperjoce...
2011.06.28. 14:09
Szerintem a vitát akkor folytassátok mikor nem csak az AMD mondja el e véleményét és elképzelését hanem mikor az NVIDIA és a VIA is nyilatkozik hogy mik is voltak a kilépésük oka.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
43. csicsoblad...
2011.06.28. 15:10
Ha valakinek csak az fontos, hogy gyorsítva legyen a HTML5, akkor csak azt nézze a vásárláskor.
A tesztek elég széles területekre mennek rá, nagyrészt olyan alkalmazásokkal, amit a user használ a jelenben. Amit itt fel vannak sorolva, jelenleg nem ilyenek, majd ha eljön a ideje, bekerülnek a tesztekbe. Jelenleg pont ez ferdítené a képet.
Csinálhatnának olyan tesztet, amit telepakolnak ilyen részekkel, de sz*rt sem érne, hogy elől lennének, mert jelenleg az éles használat a jelenlegi teszteket eredményeit adja vissza.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
42. csicsoblad...
2011.06.28. 15:11
Ha valakinek csak az fontos, hogy gyorsítva legyen a HTML5, akkor csak azt nézze a vásárláskor.
A tesztek elég széles területekre mennek rá, nagyrészt olyan alkalmazásokkal, amit a user használ a jelenben. Amit itt fel vannak sorolva, jelenleg nem ilyenek, majd ha eljön a ideje, bekerülnek a tesztekbe. Jelenleg pont ez ferdítené a képet.
Csinálhatnának olyan tesztet, amit telepakolnak ilyen részekkel, de sz*rt sem érne, hogy elől lennének, mert jelenleg az éles használat a jelenlegi teszteket eredményeit adja vissza.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
41. Terror
2011.06.28. 15:18
A VIA csontra ugyanazt nyilatkozza: "VIA today confirmed reports that we have tendered our resignation to BAPCo. We strongly believe that the benchmarking applications tests developed for SYSmark 2012 and EEcoMark 2.0 do not accurately reflect real world PC usage scenarios and workloads and therefore feel we can no longer remain as a member of the organization."
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
40. ThompsoN
2011.06.28. 15:43
berner: minden elismerésem az óriási értelmi szintednek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
39. Rönk-Fakli
2011.06.28. 16:18
Szerintem az átlag usernek tök mindegy milyen CPU van a gépében.. elmegy és megveszi a teszkogazdaságos ócsógépet max megkérdezi az eladótól.. "netezni lehet vele?" oszt hazaviszi és fészbúkozik csetel mert az ismerőseitől hallotta ez milyen sirály dolog. Aki meg munkára akarja használni az olyan gépet állít össze magának amit használni is tud (elvileg eme emberek kicsit értenek hozzá vagy utánaolvasnak milyen hardver kell ahhoz a munkához) és baromira nem fogja érdekelni, hogy xy tesztekben mi a jobb. Két tökegyforma CPU is más eredményt mutat ha nem u.az az alaplap a VGA a vigyó a rám stb.. szinte nincs két egyforma gép akkor meg nem tök mindegy? Amire használod és gyenge akkor arra fejlesztesz tovább.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
38. Rönk-Fakli
2011.06.28. 16:23
Egy tervezőmérnök nem fog a gépébe tenni 60 rugós hangkártyát mert nincs szüksége rá még ha a tesztpontokon v.milyen oknál fogva javítana (csak egy blőd példa)..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
37. somakb
2011.06.28. 16:35
Terror: mit nyilatkozhatna a via... szerintem nincs olyan teszt amiből kikerülhetne bármilyen szempontból jól... már csak embedded szegmensben van jelen meg arm procikkal(igaz hogy rengeteget adnak el ez utóbbiból, bár elavult Arm9 esek, Armv5)... főleg neki igazán az, hogy átlag juzer mit néz mit nem annyira ahótmindegy, mert átlagjuzert már pár éve nem is láttak via x86-osok.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
36. jozsefm
2011.06.28. 17:02
Tudom ,hogy nagyon nehéz egyeseknek tudomásul venni ,hogy prófétájuk hamis,de kicsit olvasgassátok már át az elmúlt időszak "objektivitásra" törekvő módosításait ennek a szent teheneteknek:
"Originally Posted by scientia
AMD was ahead in SYSmark 98
So, BABco altered SYSmark 2000 to de-emphasize memory bandwidth and instead emphasize L2 cache speed. By an amazing coincidence AMD didn't have any L2 while Intel did.

AMD however caught up with Thunderbird which included L2. Nevertheless, AMD's processor had considerably more memory bandwidth. In other words, rather than just catching up, Thunderbird would have been far ahead of PIII if not for the bandwidth de-emphasis.

Then with SYSmark 2001, BABco decided to increase the emphasis on memory bandwidth.
By another amazing coincidence Intel had just released P4 with much higher memory bandwidth.

With SYSmark 2001 Office productivity AMD drops 41.8% while Intel only drops 36.4% with the same applications. BABco changed the weighting of the applications.

Then with SYSmark 2002, AMD drops 22.7% while Intel only drops 17% with the same applications. BABco again changed the weighting of the applications.

With SYSmark 2001 an Athlon XP 1800 would beat a P4 2.0 Ghz by 4%. However, with SYSmark 2002 the Athlon would lose by 8%.

So, from SYSmark 98 to SYSmark 2002 we can show that with each generation: Intel got better scores while AMD got worse scores. Yes, that's some coincidence.

More coincidences. With each new version, Anand defended the changes. But there was more to it. CSA Research made a competing product called OfficeBench. CSA had no ties to either Intel or AMD so theoretically it would be the most neutral. In 2002, Anand decided to drop OfficeBench. By an amazing coincidence, Intel's processors didn't do as well with OfficeBench. Another interesting example was using LightWave to render an image. Intel had a reccomended image. Yet, when Aces used a different image, Athlon XP went from being 20% slower to 5% faster.

AMD made a nice presentation about the changes from SYSmark 2001 to 2002. You can see a pretty outrageous selective bias."
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
35. tibaimp
2011.06.28. 19:19
"Az AMD nyílt, hiteles és naprakész teszprogramokat akar" -- inkább normális procikat gyártson, ne a tesztprogramokkal akarja eldönteni a vitákat.

hulladék....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
34. Terror
2011.06.28. 19:37
Mi ez a mélyről jövő frusztráció, barátom? Elvették a játékodat a nagyok?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
33. tibaimp
2011.06.28. 19:45
nem, vettem én magamnak játékot, engem nem anyuci tart el mint Téged....

ez meg hulladék is marad, az is volt, ennyi...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
32. Terror
2011.06.28. 19:49
Nem azért, mert ne lennél szórakoztató, de kifejtenéd ezt bővebben? Szóval úgy kezdődött, hogy apu molesztált, ezt eddig értem, és utána hogy volt?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
31. _DiEGO_
2011.06.28. 20:30
Lenyúlta apuci bankkártyáját és okosító haverok búzdítására bevásárolt méregdrága intel konfigot - apuci rájött morcos lett és ... na mi is történt :
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
30. _DiEGO_
2011.06.28. 20:30
Lenyúlta apuci bankkártyáját és okosító haverok búzdítására bevásárolt méregdrága intel konfigot - apuci rájött morcos lett és ... na mi is történt :
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
29. MZperX75
2011.06.28. 21:10
"nem, vettem én magamnak játékot, engem nem anyuci tart el mint Téged"
hehehe az első heti fizu után(ujságkihordás?) beszol
Irjál még hagy röhögjünk...ű
Terror,Diego: king volt.....hehehe
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
28. Joachim21
2011.06.28. 21:25
Ekkora kamut. Ha sáros vagy valamiben, kend a nyuszira és tegyél úgy, mintha te lennél akinek a kakaóját megitták. Több mérnököt, kevesebb marketingest az AMD berkeibe.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
27. bszoke88
2011.06.28. 22:43
függetlenül attól, h ki melyik cégről mit gondol, igencsak nagy dolog lenne, ha nem kellene 10-20 különböző programmal benchmarkolni, h az embernek legyen képe a valós teljesítményről. ha teljesen nyílttá tennék, akkor senki sem mondhatná, h persze mer ezeket is jól lefizették.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
26. carraroxt
2011.06.28. 23:50
Joachim21 Hát szerintem pedig a VIA miatt van, csak most lapulnak mint szar a fűben!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
25. lorddiablo
2011.06.29. 00:22
józsef m. idézetére azért pillantsatok már kicsit, mielőtt kikaparjátok egymás szemét. A VIA-t nem kell annyira leírni, mert igaz, gépösszerakás során nem találjuk az izmos processzorait, azonban a K Computer (a világ legerősebb számítógépe) 68544 db VIA processzort tartalmaz, melyek mind 8 magosak. Csendben legyártják azokat a központi egységeket, amelyek elég izmosak, csak játékra/netre nem a legideálisabbak egyedül.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
24. hakosh2
2011.06.29. 04:46
@lorddiablo: a VIA-nak semmi köze a K Computerhez. Fujitsu processzorok vannak benne.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
23. Joachim21
2011.06.29. 05:53
Teljesen mind1 melyik miatt van balhé, egy biztos, hogy az AMD sem jobb egy fikarcnyival sem a többi multinál. Az ilyen marketingnyilatkozatok/blogok csak arra jók, hogy mézet csepegtessenek az ember fülébe. "Mi nem multiszemlélettel gondolkodunk...fő hogy mindenki egyenlő mércével legyen mérve...azok után, hogy 50%-kal leáraztuk a chipjeinket is marad rajta haszon...de ez csak a véletlen műve, pokoli szerencsénk volt, mert egyébként mindenki elnyomna ezen az őrült piacon..."

2 okuk lehetett a BAPco-t elhagyni, az egyik, hogy a buldózer egy fos lesz, és ott nincs is IGP amiért heterogén számításokért sírhatnának. Nem véletlen, hogy a VIA és az Nv is dobbantott, mindkettő gyárt processzorokat, vagy fog a közeljövőben, és valószínű egyiknek sem kedvezne ha egy processzorra koncentráló tesztprogram még mérvadó maradna, mert ott nem nagyon rúgnak labdába egyenlőre.
A másik, hogy tényleg a Llano miatt megy a rinya, de hova tegyenek egy tesztprogramba mindenhova OpenCl-es, DC-s teszteket, ha a valóságban sem találkozol velük még túl gyakran?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
22. gery84 Joach...
2011.06.29. 08:09
Az intelnél több korekt embert és kevesebb lefűzetős marketingest!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
21. atti2010
2011.06.29. 08:34
Joachim21Honnan veszed hogy a Buldozer egy fos lesz, szerintem hülyeségeket beszélsz mert még nem ismertek az adatok.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
20. Terror
2011.06.29. 08:55
Hogy a bull nem hozza sysmarkban a sandy eredményeit az már most holtbiztos, ez egy serverplatformból átültetett asztali. Nem csak hogy a gpu-gyorsítás nem jelenik meg a sysmark tesztjeiben, de a sok szálon futó alkalmazások sem, és a speciális utasításkészletek használata sem. Hiába pakolják meg négy modullal/nyolc maggal, 1 GHz-es turbo core-ral, SSE5-tel meg AVX-szel meg FMA4-gyel a processzort, ha a sysmark arra adja a pontszámot, hogy mennyi idő alatt mentesz le egy PDF-et meg mennyi idő alatt fut le az installja valami software-nek. A bull vagy a llano által adott plusz ilyen alkalmazásokban sehol nem jelenik meg. Hiába szereplne jól a prohardver tesztjében, ahol XY alkalmazással tesztelnek, ha egyszer a sysmark ilyen blőd, az nekik sehol nem üzlet. Az nVidiának és VIA-nak meg még annyira sem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
19. berner
2011.06.29. 11:32
Terror - 2011-06-29 08:55:3162 - én is ezt mondtam hogy egy szar nagyon igazad van... mehet tovább a vauuuuuuu
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. csicsoblad...
2011.06.29. 14:10
A jelenlegi tesztelési rendszerekben ezek pont kijönnének, a LLano valószínűleg elvérezne, de teljesen jogosan a mai igények alapján.
Olyan helyen ahol kell a kakaó és kipróbáltak Inteles és AMD-s rendszert, nem véletlenül asztali fronton 10-ből 8, szerver fronton 10-ből 9 az Intelt választotta. Élesben a valós felhasználás igazolja a teszteket.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. carraroxt
2011.06.29. 14:18
berner Most őszintén elgondolkodtattál, hogy tényleg ennyire hülye vagy-e, hogy még az alapszintű szövegértelmezés is meghaladja a képességeid, vagy csupán unalmadban már rángat az ideg, hogy trollkodhass végre megint...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. Meteorhead
2011.06.29. 16:14
Nem szeretnék sokat hozzászólni a témához, mert különben félő végeszakadna itt a nagy anyázásnak. Juliskának csak annyit, hogy Intel valóban derekasan tolja OCL-t, ám Szandika azért csak CPU-n támogatja, mert az IGP-ben nincs meg a hardveres feltétele OCL 1.0-nak sem. (Vehemensebb fórumozók azt mondnák, hogy "Mert Szandika egy trágya fos, azzzé!!"

Ivy Bridge-ben lehet nem hinni, de ha életben akarnak maradni a piacon, akkor azt az IGP-t nagyon jóra kell megcsinálni, mert sajnos a multimédia felé húz az átlaghasználat, ahogy előttem említették, flash-sel van tele a net. Aki nem gyorsítja, az hazamehet. (Vehemensebb fórumozók: "Aki fészbúkozik és csak csetel a géppén, az vegyen trágya AMD-t..."

HTML5 pedig lehet, hogy sehol nincs, de új technológia mindig úgy terjed, ha létezik olyan hardver amin egyáltalán tesztelni tudod. AMD-n kívül a versenytársak nem sokat tesznek ehhez hozzá, mindössze ennyit akartam mondani azzal, hogy AMD-nek az ezirányú törekvései mindenképp dicséretesek. (Vehemensebb fórumozók: "Persze hogy nyomják az újat, mert a régiben xarok!"

Amúgy az ilyen fórumokon az anyázás teljesen értelmetlen, mert nyilvánvalóan mindenkinek annyira kialakult nézete van, hogy a leghatásosabb érvek is elmennek a fülük mellett, legyenek bármely oldal képviselői. (Vehemensebb fórumozó: "különben is, hülyék vagytok mind."
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. carraroxt
2011.06.29. 17:15
Meteor bumm, dínók kihalnak! +1
Egyébként akik azzal érvelnek, hogy még alig vannak olyan dolgok amik kihasználják a GPU gyorsítás előnyeit, azoknak csak emlékeztetőül, hogy amikor a HD5xxx kártyákat már javában vitték, mint a cukrot, még sehol sem voltak a DX11-es játékok, és lám lettek...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. tibaimp
2011.06.29. 19:45
ha ezt a hírt az Inteltől olvasnátok nagy amd fa(n)szok, akkor biztos vernétek a nyálatokat, hogy milyen sz@r meg minden, de mivel a moslék írja, így ez természetes, ha sz@r cpu-t gyártok, akkor mielőtt a piac meglátná a képességeit, akkor gyorsan elkezdem fikázni a tesztpogramokat.

Igen, így kell amd módra cpu-t csinálni...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. Terror tibai...
2011.06.29. 19:57
Így bizony.

Nem is úgy, hogy:

- eladjuk a népnek a szar alaplapot, csak hogy biztosan meglegyen a vásárló
- vagy az igp-nk az nVidia licenceire épül, amit elfelejtünk kifizetni, aztán pereskedhet, ha akar, és a videót még így sem játsza le
- vagy éppen gyárat építünk palesztínában egy falu helyére, amiből még ki se költöztek a szerencsétlenek, és végignézik ahogy az intel ledózerolja a házukat
- vagy annyi kenőpénzért sózzuk el a szarunkat, amennyiért nem szégyelljük, aztán az EU úgy büntet ahogy akar
- esetleg, véletlenül kiszedetünk az SSE5-ből utasításkészleteket, hogy a konkurencia processzorában ne legyenek benne, aztán beépítjük őket a sajátunkba transzkódoló néven
- visszalécelünk az FMA4-ről a szarabb FMA3-ra, amiután megbeszéltük az AMD-vel, hogy mindketten FMA4-et használunk.

Nem, így csak a zsidrák férgek gyártanak processzort, a kampósorrú tibaimp féle csipiszeknek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. Joachim21 Terro...
2011.06.29. 20:04
Szóval maradjunk annyiban, hogy ugyanazon zs közgazdászok írásain nevelkedett emberek vezetik mindkét céget, ugyanazon értékrend mentén. Mindkettőre igaz, hogy a jótékonyság egy olyan marketingművelet, melynek megtérülése $-ban kimutatható. Az egyik cég a magas lórol piacvezetőként, a másik kényszerpályán mozogva piackövetőként közelíti meg a felhasználókat.

#61-re:
Feltételes módban írtam, valamint a siker és a bukás között gyakran csak a nézőpont adja a választóvonalat. Ha azonos órajelen, mag/mag teljesítményben nem veri rommá a phenomot a bulldozer, akkor nálam máris hatalmas bukás, de a piac is így fogja értékelni. Arról nem is beszélve, hogy 8 magos marketing hozza majd a 4 mag + HT teljesítményét? Ez sem hangzik jól.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. jozsefm
2011.06.29. 20:08
Nagy öröm látni ezt az intel-ligenciát, ami felhasználói táborának szavaiból sugárzik.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. fejesprf
2011.06.29. 20:29
Értem én hogy az Intel-nek nagy a rajongótábora, meg sokan úgy érzik hogy a kicsit meg kell menteni. Én is drukkolok az AMD-nek. De itt még senki se tudja/ismeri a Buldozer valós erejét. Mindig-is az ár-érték arány tartottam fontosnak. Csakis én akarok jól járni egy új gép vásárlásakor, de egy szintetikus teszt tényleg nem segít a döntésben!

További szép napot!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. carraroxt
2011.06.29. 21:38
Az AMD részéről szerintem az lenne a legjobb lépés, ha kiadna egy saját tömörítő, transzkódoló programcsomagot amit természetesen mindig naprakészen, és pengemód optimalizálva tartanának. Az abban nyújtott eredményektől szerintem lekonyulna pár ember szája (orra), a másik pedig, hogy tükröt tartana a szoftverpiaci szereplőknek is, ha mondjuk 5x gyorsabban (CPU-GPU hibrid feldolgozásnál lazán elképzelhető) dolgozna a saját programjával, mint a "független" szoftverfejlesztők programjaival...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Joachim21 carra...
2011.06.29. 21:46
Látunk saját AMD programokat. Avivo videó konverter, sok mindent csinált anno, csak a GPU-t nem akarta (ki)használni. Saját codecet kellett telepíteni hozzá, + deaktiválni a win saját codekjét. Ilyet inkább ne is csináljon, szoftver téren rosszabbul állnak mint a piacon.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. zseko
2011.06.29. 22:02
Az Avivo-t nekem sem sikerült soha beüzemelnem, szivesen beszélnék olyan emberkével akinek sikerült, hogy hogyan jött össze neki
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. sanyix
2011.06.30. 00:28
@Joachim21: ugyan azok? Persze az intel fanok szerint ugyan azok. Letagadni már nem lehet azt amit az intel csinált, tehát próbáljuk meg a másikat is olyan szintre hozni... na de meg tudod mutatni az amd-vel szembeni pereket vásárlók átverése, tisztességtelen versenykorlátozó magatartás miatt? Ja nem mert ilyenjei nincsenek csak az intelnek... Úgyhogy nagyon nem ugyanolyan.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. carraroxt
2011.06.30. 10:26
Ja akkor egy kis AMD-s hírtöredék: Valószínű lesz Black Edition Llano is, azaz lehet majd szórakozni a CPU és a GPU részek szorzójával, így nem lesz meglőve a tuning a Pci túlhúzása miatt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. berner
2011.06.30. 12:05
Terror - 2011-06-29 19:57:0969 - a felelet eggyes nullagyúkám, főleg, hogy tények nincsnek alatta, csak az ilyen nullatyúak mint a te fajtád, "kósza" hírei...

mehet tovább az ugatás.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Terror
2011.06.30. 12:50
Hogyhogy nincsenek alatta tények te szerencsétlen? Legalább ne hazudnál, bár a fajtádtól nem várok mást.

FMA ügy
nVidia licenclopás (a csöves Intelednek nem volt pénze licencet fizetni, vagy mi?)
Így építenek gyárat a fajtársaid
EU büntetés a bodzaszedésért tisztességes Józsikának Erről meg mindenki tud, csak te nem.

Az is kósza hír, hogy be kellett cserélni a P67-eseket, nem? Csupa kósza hír, valóban...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. pils00
2011.06.30. 13:10
Talán nem ide való dolog a szardobáló verseny (ott nem az a nyertes,aki többet dob).

Szerintem azért szeresse mindenki a konkurenciát is, mert annak köszönhetőek a fejlesztési beruházások és az árverseny.
Monopol piacon valószínűleg fele teljesítményt kapnánk dupla áron.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. jozsefm sanyi...
2011.06.30. 13:17
Most is ugyanerről szól a történet.
Az elmult időszakban történt és jelenleg is folyó drasztikus átrendeződés a pc. piacon,( amely leginkább az OEM gyártópartnerek igényeit tükrözi)megköveteli, hogy a CPU komoly teljesitményü GPU képességekel birjon, mely kielégiti az OEM vásárlói réteg ,vagyis a teljes piac döntő hányadának igényeit.Magyarán nem akarnak diszkrét kártyát a gépekbe, mivel az csökkenti nyereségüket,ezért tetszik-nemtetszik azt fogják preferálni a jövőben ,aki ezen igényeiket kedvezőbb feltételek mellett kielégiti.
Erre Intel oldalon a Sandy , AMD oldalon a Brazos és a Llano a válasz.
Az Intel, mivel a CPU-ba integrált grafikus mag teljesítménye tekintetében jelentős hátrányban van az AMD-hez képest, ( és ezt még a köv. generációs Ivy sem fogja tudni ledolgozni) most minden eszközzel arra törekszik ,hogy az OEM partnereket meggyőzze, az ő megoldása a jobb.Mivel grafikus képeségeket is értékelő ,illetve mérő program esetében ez lehetetlen, ezért igyekszik a GPU szerepét minimalizálni, illetve kizárni, az erre célra szolgáló tesztprogramokból.Korábban már linkeltem ennek a tesztprogramnak az időközbeni módosulásait, melyek rendre az Intel szájaize szerinti eredmények produkálását tették lehetővé.Ezt unta meg az AMD és a többiek is, szerintem későn, már sokkal korábban ki kellett volna lépni ebből a megállapodásból ,és jelenlétükkel nem legalizálni ennek a hamis-csaló programnak a létezését.
Ha az Intelnek ez kell akkor legyen a neve intel-mark vagy akármi,de ne tüntessék fel olyan színben mint ami részrehajlás nélkül értékel egy rendszert.
Egyébként pedig én a helyükben nem állnék meg itt, a további csalás és félrevezetés megakadályozása érdekben ,lehetetlenné tenném ennek a programnak a futtatását a saját rendszeren.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!