iPon Hírek

Az AMD új fegyverei notebook vonalon

Dátum | 2008. 01. 22.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az AMD Puma platformjáról körülbelül 8 hónappal ezelőtt jelentek meg az első információmorzsák, ám most már nem kell sokat várnunk az új platform debütálására, ugyanis a vállalat az idei év második negyedévében a nagyközönség számára is elérhetővé teszi az újdonságot.


A Puma platform kifejezetten az Intel Santa Rosa és a hamarosan megjelenő Montevina platformjai ellen lép harcba. Az AMD megoldása az RS780M lapkakészletre épül, a Puma konfigurációk Mobility Radeon 3000-es sorozatú videó vezérlőt és Griffin processzort tartalmaznak majd. A Griffin névre hallgató CPU-k a K8-as Turion processzorok utódai, az újdonságok alacsony energiafogyasztásukkal, HyperTransport 3.0-ás támogatásukkal és egyéb újításaikkal próbálják majd meghódítani a piacot.

Ahhoz, hogy a Griffin processzorok azt sugallják, hogy olyan egységekről van szó, amelyekre minden felhasználónak szüksége lehet, az AMD egy új elnevezést vezet be a piacon: az új processzorokat Turion (64) Ultra elnevezéssel látja el. A Turion (64) Ultra márkanévvel ellátott processzorok a Puma platformra épülő noteszgépekben kapnak majd helyet, így próbálják majd erősíteni a vállalat új platformját a rivális Intel megoldásaival szemben.

 

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. bszoke88
2009.03.07. 15:38
vissza a hírhez
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!