iPon Hírek

Az AMD válasza az Intel Atomjára?

Dátum | 2008. 06. 18.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az Intel Atom processzoráról és a VIA Nano egységéről az elmúlt idők folyamán rengeteget olvashattunk, ám az AMD háza tájáról eddig nem érkezett olyan processzorról információ, amellyel a gyártó beszállhatna az olcsó noteszgépek piacára és felvehetné a versenyt a két gyártóval, a VIA-val és az Intel-lel. Ez a tény most megváltozni látszik, ugyanis a legfrissebb információk szerint az AMD sem tétlenkedik: a vállalatnál már gőzerővel készül a válasz az Intel Atom processzorára.


A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint az AMD processzora x64-es utasításkészlettel, 1 GHz-es magórajellel 2x64 KB elsőszintű gyorsítótárral és 256 KB másodszintű gyorsítótárral fog rendelkezni. Az új processzor integrált memóriavezérlőt is tartalmaz, amely DDR2-400-as memóriatámogatással bír. Az újdonság 800 MHz-es HyperTransport linkkel és 8W-os TDP-vel bír. Az AMD tervei szerint a processzor egy 812 tűs BGA (ball-grid-array) foglalatban kaphat helyet, amely 27 mm x 27 mm-es méretekkel rendelkezik.

Az elsődleges információk alapján az AMD megoldása kissé nagynak és nagyétvágyúnak tűnik, ám ne felejtsük el a tényt, hogy ez a processzor egy északi hidat és egy memóriavezérlőt is magában foglal majd, míg az Atom processzorral szerelt megoldások esetében utóbbi két elem külön chipben foglal helyet. A kiszivárgott információk egyelőre nem szólnak arról, hogy az AMD mikor kívánja bevetni legújabb fegyverét az Intel Atomja ellen az olcsó noteszgépek piacán.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. leviske
2008.06.18. 15:05
Szegény ViA... :unsure: Bár mondjuk ezen a fronton a ViA keményebb ellenfél az Isaiah-al, mint az Intel a kis Atom-mal... :rolleyes:

http://xtreview.com/images/crystalmarkatomvsvia1.PNG
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!