iPon Hírek

Az Android következő célpontja az autóipar

Dátum | 2014. 01. 07.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Android mobil operációs rendszerrel ellátott mobil eszközökből és médialejátszókból rengeteg van a piacon és a felhasználóknál: az aktivált rendszerek száma már bőven egymilliárd felett van, ami hatalmas mennyiség. A Google illetékesei ezzel az eredménnyel persze nem elégszenek meg, a vállalat az Androiddal újabb területre is be akar törni, ami nem más, mint az autóipar. Androidos fejegységeket – amelyek alkalmazások futtatására, navigációra és különböző tartalmak lejátszására egyaránt alkalmasak – már régóta lehet kapni, igaz ezek nem új autók részeként, hanem külön megvásárolható utólagos kiegészítőként érhetőek el a piacon. A Google ezen a helyzeten változtatni szeretne: a cég neves nagyvállalatokkal együttműködve az Open Automotive Alliance névre keresztelt szövetség létrehozásán dolgozik, amelynek célja, hogy egységes, Android alapú autós platformot hozzon létre a nem is oly távoli jövőben.

A lépésre már lehetett számítani, hiszen az elmúlt időszakban felröppent egy pletyka, amely szerint a Google együttműködésbe lépett az Audival annak érdekében, hogy a cég autóiba bekerülhessen az Android operációs rendszer. A Google az Open Automotive Alliance keretén belül öt autóipari és technológiai nagyvállalattal állt össze, amelyek között az Audin kívül a General Motors, a Hyundai, a Honda és az Nvidia is jelen van. A kezdeményezésnek köszönhetően már idén megindulhat az autóiparban az Android operációs rendszer térhódítása, amelynek eredményeként az új autók biztonságosabbak és intuitívebbek lehetnek, mint korábban. Látva, hogy a mobileszközök piacán milyen sikereket ért el az Android, kíváncsian várjuk, az autós megvalósítás is hasonlóan sikeres lesz-e. Persze a Google nem az egyetlen, aki be szeretne törni az autóiparba: az Apple és a Nokia szintén azon munkálkodnak, hogy szoftvereik elérhetőek legyenek a különböző autómárkák kínálatában. Az Apple Siri Eyes Free programjában már több autógyártó is részt vesz, amelyek között a Honda és a General Motors mellett a Hyundai is jelen van.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

7. DogTheDog
2014.01.07. 10:54
Bakker nem indul az autom,mert elfelejtettem frissiteni az OS-t.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. legyes
2014.01.07. 10:56
Az "Android" és az "egységes" szavak ütik egymást (sajnos)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. TheRealTsL
2014.01.07. 11:20
Siri: "A guminyomás lecsökkent a bal hátsó kerékben, kérjük vegyen új autót"
Android rootolva meg menet közben állít vezérlést és váltóáttételt, esetleg 6 bar turbonyomást..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Supra
2014.01.07. 14:19
Hát, a nokia megoldásaitól az ég óvjon minket, mert akkor vehetünk mindenből kettőt: egy füles, ami csak nokiával működik, +1 hdd, +5643 kábel, és egymillió forint 10 év alatt a frissítés.

Amúgy fogadnék, hogy mire ezek piacra kerülnek, már lesz rájuk alternatíva. Én sem veszek már újabb fejegységet: tablet+ főzött rom + plusz kis barkács és kész a mindentudó rendszer :-)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. R3LaX123
2014.01.07. 17:23
ABS/ESP-"A folyamat váratlanul leállt"
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. mikej95
2014.01.07. 17:56
Az eddigi "okosautók" mind könnyebben lophatóra vagy szabotálhatóra sikeredtek. Nagyon figyelniük kell, mert aztán egy vírus tömegbalesetet okoz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Runciter
2014.01.08. 00:30
@legyes
"Az "Android" és az "egységes" szavak ütik egymást (sajnos) "

na pont ebbe akartam belekötni én is
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!