iPon Hírek

Az Anonymus megfenyegette a Zyngát

Dátum | 2012. 10. 29.
Szerző | Morte
Csoport | JÁTÉK

Az Anonymous hackercsapat feltett Youtube-ra egy videót, amelyben figyelmezteti a Zyngát és a Facebookot egy november 5-én bekövetkező támadásra. Az akció középpontjában a közösségi játékok óriása, a Zynga áll, az ok, hogy a cég októberben 100 dolgozót bocsátott el, bezáratta bostoni stúdióját és 13 játék fejlesztését szüntette be, és most újabb leépítésekre készül, amelyekre valójában nem lenne szükség. A maZYNGA névre keresztelt hadművelet során a hackerek lekapcsolnák a Facebookot, amely a Zynga játékok platformjául szolgál, és ingyen szétosztanák a korábban megszerzett Zynga játékkódokat.

A Zynga azért akar leépítésekhez folyamodni, mert az idei negyedévük elég gyenge volt, 52,7 millió dolláros veszteséggel zártak. A cég vezetője, Mark Pincus a döntést azzal magyarázta alkalmazottaknak szóló rövid üzenetében, hogy erre azért van szükség, hogy "áramvonalasítsák a működésüket, és erőforrásaikat a legnagyobb stratégiai fontossággal bíró lehetőségek irányába csoportosítsák, így fektetve be ezzel a jövőbe."

Az Anonymous azonban azt állítja, hogy a leépítésekre egyáltalán nincs szükség, mivel az Zynga milliókon ül. A csapat azt is állítja, hogy olyan dokumentumok vannak birtokában, amelyek vázolják a cég azzal kapcsolatos terveit, hogy a jövőben a munkákat külsős cégekkel végeztetnék Indiában. A videóban, melyet azóta a Youtube eltávolított az Anonymous a következőket mondta: "Az elmúlt pár nap során az Anonymous célpontja a Zynga volt, amiért felháborítóan bánnak a dolgozóikkal, és a fejlesztőkkel. Úgy gondoljuk, hogy a Zynga cselekedetei 1000 embert érintő masszív leépítéshez fognak vezetni, és a cég beperel mindenkit, aki nyilvánosan erről a tervéről beszél."

"Ez az USA jelenlegi játékpiacának végét fogja jelenteni. Ezek az állások olyan külföldi országoké lesznek, melyekkel kényelmesebb üzletelni. A Zynga többmilliárd dollárnyi készpénzen ül a bankjában, ezért úgy gondoljuk, hogy amire készül, az sérti országunk népességét, és az ilyen és hasonló cégeknek meg kell változnia. "


Kapcsolódó cikkeink:
Bajban a Zynga
Nem úgy teljesítenek a Facebook játékok, ahogy kéne

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

9. mataczadri...
2012.10.29. 16:43
A facebookot már tavaly is megfenyegette.Beújítanak pár szervert és kész!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. hEngi
2012.10.29. 16:58
Ha tényleg így van hagy csinálják Bár az indiai fejlesztők biztos örülnének
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. mikej95
2012.10.29. 17:31
A fakebook lelövéséből nem lesz semmi akkora szerverparkjuk van - mármint, ha maradnak a jó öreg ddos módszernél -, mint a google-központé és van sok-sok kisebb bérelt szerverük világszerte a jobb válaszidőért.
Az ingyen kódok viszont tuti összejönnek nekik, mert ahhoz biztonsági rés kell feltétlenül.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Qouzey
2012.10.29. 17:51
Általában szerver hatalmas szerverek lekapcsolása csak manuálisan történhet, így nem nagy esély van a leírtakra. Bár az ingyen kódokban tényleg lehet valami.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. mikej95
2012.10.29. 20:48
Qouzey: Áramtalanítani én is tudok, csak fizesse ki valaki az utazás költségeit. Azután már csak egy hidegvágó kell és egy álkulcskészlet, hogy az aggregátorokat is ki lehessen vonni a forgalomból.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Rodolffo mikej...
2012.10.29. 22:32
Szegény anonym(a)ous, nem tudnak majd Farmville-zni ha leépít a Zynga
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Andrush198...
2012.10.30. 00:14
Van egy San Francisco-ban élő barátom aki a Zyngánál dolgozik a Chefville nevű játékon,2 hete tették át a Farmville csapatból.Ő nagyon dicséri a céget,nem tudom hallott-e erről az ügyről majd megírom neki.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Szefmester
2012.10.30. 03:20
Ha maZynga helyett baZynga lenne a terv neve akkor tuti kamu lenne, és erősen gyanakodnék hogy nincs e köze Sheldonnak hozzájuk.

Azért a fentieknél komolyabb okokkal is előjöhetnének, mert ez így rettentően gyerekes. Nem egy cég van ahonnan elküldenek nagy létszámban embereket, de azokkal kapcsolatban miért nem csinálnak semmit? A Take2 is küldözgette el az embereit, mégsem volt tiltakozás...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. zodiac83
2012.10.30. 11:28
Ergo van(nak) érintett Anonos Zynga alkalmazott(ak)?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!