iPon Hírek

Az Apple és a HP LED-alapú notebookokat készít?

Dátum | 2007. 01. 05.
Szerző | Borisnyikova
Csoport | MEGJELENÍTÉS

2007-ben az Apple és a HP kész bemutatni LED-alapú LCD-s notebookját, legalábbis a legújabb pletyka szerint. A Taiwani DigiTimes című újság arról számolt be, mindkét cég a második negyedévre tervezi piacra dobni ezeket.

A LED-del megvilágított képernyők lassan jutottak el a fogyasztókhoz, mégpedig a Samsung jóvoltából, amely  LED HDTV-ket kezdett gyártani. Ezen kívül a cég azt nyialtkozta, hogy 2008-ra minden LCD-jük LED-alapú lesz. Mindazonáltal a LED-del megvilágított képernyőket már kirtizálják magas áramfogyasztásuk miatt, ami miatt kevésbé alkalmasak a hordozhatóságra.

Jobb oldalon az új LED LCD, bal oldalon a hagyományos LCD
Ennek ellenére az olyan cégek, mint az Apple és HP érdekeltek lehetnek notebookjaik multimediás eszközként, illetve hordozható munkaállomásként való reklámozásában. Valószínűleg ez esetben a LED képernyő jobb színmegjelenítést nyújt, illetve jobb a kontrasztaránya is. A DigiTimes forrásaira hivatkozva azt állítja, hogy az új HP-notebook Windows Vistával fut majd, és a magas minőséget kedvelő, multimédiás felhasználókat célozza majd meg. Az Apple-notebook-okról ugyanakkor nem szolgál részletekkel.

Tény vagy fikció? Az Apple már pedzegeti egy új technológia kibocsátását fogyaszói szinten is, így nem lenne annyira meglepő, ha kihoznának egy LED-alapú MacBook Pro-t valamikor a közeljövőben. A régóta várt 100 dolláros laptop is működhet majd kettős megjelenítéssel, felhasználva a LED-alapú technológiát.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. amazing
2007.01.05. 12:49
2007-ben az Apple és a HP kész bemutatni LED-alapú LCD-s notebookját, legalábbis a legújabb pletyka szerint. A Taiwani DigiTimes című újság arról számolt be, mindkét cég a második ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!