iPon Hírek

Az Apple levédette az NFC alapú fájlmegosztást

Dátum | 2011. 11. 18.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | IT VILÁG

Meglepő dologról érkeztek hírek a napokban: a legfrissebb információ szerint az Apple levédette az NFC alapú fájlmegosztást. Az NFC ugyan napjainkban még eléggé kevés mobil eszközben van jelen, de a technológia szerepe a nem is oly távoli jövőben egészen biztosan felértékelődik, hiszen biztonságos adatátvitel mellett biztonságos fizetésre is használhatjuk, amely iránt már több piaci szereplő is érdeklődik, élükön a Google-lel.

A fenti szabadalom nem érinti az említett NFC alapú pénzügyi tranzakciókat, hiszen a szabadalom két okostelefon között létrejövő kapcsolatról szól, de a lépés akkor is felemás érzelmeket válthat ki a piacon, hiszen több gyártó is hosszú ideje alkalmazza az NFC technológiát, így ennek egy részének a levédetése meglehetősen fura lépés - bár nem szokatlanok az ehhez hasonló esetek. 

Maga az NFC (Near-Field Communication) rádiófrekvenciás elven működik, hatótávolsága pedig mindössze néhány centiméter, így két, egymáshoz közel elhelyezett készülék között működik. A technológia segítségével az eszközök között egyszerűen bonyolítható le a titkosított adatátvitel, így az eljárás a fájlmegosztás mellett alkalmas okostelefonokkal történő fizetésre is. A Google hasonló eljárásáról, az NFC-re alapozó Google Wallet-ről korábban már írtunk is.

A jelenlegi szabadalmi védelem egyébként a két eszköz között létrehozható, mester-szolga (master-slave) típusú vezeték nélküli rádiós kapcsolatot érinti, amelynek keretén belül a két okostelefon között adatok megosztására nyílik lehetőség.

Az eset még akkor is fura, ha az Apple már jóval korábban benyújtotta a szabadalom védelme iránti kérelmet, hiszen emiatt mindenképpen érdekes helyzet alakulhat ki a piacon.

 

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

47. Pete89555
2011.11.18. 14:17
Na neb*ssza már meg, hogy ezt is levédetik. Eszem megáll komolyan.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
46. asimov007
2011.11.18. 14:23
Nem baj, majd lesz jobb, más helyette. Az irigy Apple meg tönkremegy.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
45. tomazolika
2011.11.18. 14:24
Egyszer szeretném megélni , hogy nem egymás ellen harcolnak a vállalatok , hanem egymással .
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
44. mazsi1911
2011.11.18. 15:39
majd most jol meg*assza a samsungot meg a googlet ezzel is az apple. aki latta az uj Nexus klippet az latta benne az NFC-t. Szepen sorba fizetni fognak az applenek azok akik ezt hasznaljak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
43. mythbuster
2011.11.18. 15:46
Újabb szopás a Samunak!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
42. hEngi
2011.11.18. 16:03
"két okostelegon"
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
41. Simba
2011.11.18. 16:24
Tőlem levédhetik. Gyakorlati haszna megkérdőjelezhető főleg hogy csak nagyon közelről működik. Ennyi erőből rakhatnának rá infra portot is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
40. sniperjoce...
2011.11.18. 16:43
nem értem okostelefonon nincs wifi vagy mi? adat továbbitásra az is jó
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
39. jozsefm
2011.11.18. 16:54
Jól írta Joker a táblagépes cikkben ,ezek bármiből képesek profitot csinálni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
38. arn
2011.11.18. 17:42
hogy a rossebbe lehet egy ilyet levedetni? ezentul, ha megjelenik vmi uj adatkozlesi csatorna, akkor levedhetem, mongy a file kuldesi reszet, meg mongy az output reszet is? x szaz eve erre hasznaljak az osszes hasonlo csatornat. mi ebben az otlet, vagy az ujdonsag? esetleg javasolnam hogy pl a bluetoothos filekuldest is adjak nekik oda, esetleg ne lehessen apple nelkul wifit se hasznalni...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
37. BiP
2011.11.18. 18:04
Elég féreg lépés.
Amúgy meg tényleg nem lesz semmi a dologból, senkinek nem fog hiányozni.
Fileátvitelre ott a bluetooth, wifi, ami erre még alkalmasabb is.
Ha meg a titkosság miatt kellene valakinek az nfs fileátvitelre, akkor meg tessék kábelt használni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
36. fekszi
2011.11.18. 18:35
Olvassatok bele Steve Jobs önéletrajzáról szóló könyvbe. Nyíltan vállalja, hogy képes lenne az apple bankszámlája egész tartalmát feláldozni azért, hogy az androidot a földbe tiporja (ami 40 milliárd dollár volt akkor, amikor ezt kijelentette) Szerintem el is fogja érni előbb vagy utóbb, el fogja lehetetleníteni bármi áron. Illetve már nem ő, hanem az utolsó kívánsága szerint az apple. Természetesen ebbe a google-nek is lesz beleszólása, de kíváncsi vagyok mi lesz a vége.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
35. bunfi
2011.11.18. 18:43
A fájlmegosztást védte csak le, ami ha jól értelmezem akkor az értéktelenebbik része a szabadalomnak. Mert fájlmegosztásra van más lehetőség is, viszont mint fizetési vagy épp beléptető rendszerben alkalmazott elem, sokkal nagyobb a jelentősége. Szerencsére ezt nem védette le, így ha elég jó a technológia széles körben alkalmazott lehet.

A Jobbs életrajzzal én megvárom a 24-i magyar megjelenést, de ha ez így van, akkor lehet mégsem rákba, hanem az irigységbe halt bele?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
34. sniperjoce...
2011.11.18. 19:42
bunfi
azt még nem védette le az apple de még megtörténhet lehet hogy azért várt eddig hogy jobban elterjegyen így több zseton jön be a szabadalomból
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
33. Fzoltan
2011.11.18. 19:42
Én még emlékszem arra, amikor az SD memória jogtulajdonosa kb. 10 év piaci jelenlét után beperelt mindenkit, aki forgalmazta a technológiát, majd a bíróság elutasította a keresetát azzal az indokkal, hogy rosszhiszeműek, mivel jóval korábban is benyújthatta volna, mivel nem így tettek, előremozdították az elterjedését a technológiának, ezzel szándékosan generálva azt. Na itt is ugyanez a helyzet. De az idióta amerikaiak el fogják fogadni...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
32. jozsefm
2011.11.18. 20:39
a Te imád semmit nem fog használni, mert ateista vagy..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
31. jozsefm
2011.11.18. 20:54
Akkor kiadom az anyósnak, ott garantált,a siker, máshoz is ért, ha rájuk szabadítom, megnézhetik magukat, legfeljebb azt mondom neki miattuk lesz jövőre kevesebb a jövedelme..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
30. mythbuster
2011.11.18. 21:32
Istenem mennyi hülyét rakott itt össze e honlap vala... Az NFC -t nem internettezni, játszani, torrentezni, fájlküldésre találták ki, hanem azért, hogy biztonságosan oszthass meg adatokat egy olyan eszközzel ahol nem a sávszélesség/távolság dominál hanem mégegyszer írom "biztonságos fájlcsere/adatátvitel", hogy azt a qrva bittet úgy tolhasd át egyik készülékről a másikra, hogy az nem veszik el és a 2 méterre lévő Marinéni ne hallgathassa le vágod? A telefonnal való fizetésre találták ki, ahol 1-2kb -ot kell átküldened az adott Hostnak és kb ugyanennyit fogadnod róla, mindezt úgy hogy a fentiekben leírtak teljesüljenek!

Ha ennek a szolgáltatásnak megszerzed a fájlmegosztás/adatmegosztás(értsd egyik fél megoszthat valamit a másikkal amit majd szépen és biztonságban átvehet tőle) jogát, akkor az összes Host ami ezt az NFC -t használja nem fog működni ha csak nem fizet érte az Apple -nek a fájlmegosztás jogáért, lehet biztonságos de nem jöhet létre a fájlcsere a két fél között!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
29. mythbuster
2011.11.18. 23:31
Mikrobi,

Az Applenek mindíg is lessz pénze, mert csak prémium kategóriás termékeket gyárt amit szeretnek az emberek, többek között én is, bár nekem csak egy 3GS és egy i4 -em van, ettől függetlenül szeretnék egy Macbookot is, de mivel 17" -ra pályázok így még pár évig nem lesz belőle semmi, megkérik az árát de nem halnak be, nem csörömpölnek a termékeik, az i4/S -et tekintve a vakk is látja hogy minőség mivel egy centi műanyagréteg nincs rajta, tiszta edzett üveg és acél ötvözet az egész, így nem karcolódik a hétköznapi használat során sem, nálam itt kezdődik a minőség, és ha már pénzt fektetek bele akkor ezt meg is kapom tőlük! Ja és ha a Microsoft tovább folytatja ezt amúgy is eszméletlenül retardált Windóz 8 fejlesztését, és úgy kiadja ahogy most néz ki, valamint elköveti azt a hibát, hogy a Win 7 -et használó felhasználók is rá legyenek utalva az új rendszerre(lásd újabb szoftvercsomagok), akkor az emberek gondolkodás nélkül oda fogják adni két havi fizetésüket a Mac termékekért...

Android fanként lehet trollkodni persze, az ember nem is várna többet, de legalább ne írnátok ennyi hülyeséget gyerekek!... Ja és a Samsung befoghatja a pofáját, ennyi erővel, kicsivel több erőfeszítéssel, kevesebb lopással és több munkával tudnának ők is prémium kategóriás termékeket gyártani, csak sajnos annyira kretének szegények, hogy ez sehogy sem akar összejönni nekük... Itt az emberek azért pörölnek mert az Apple levédetett pár szabványt, kordában tartva ezzel a Samsung álltal pofátlanul űzott lopáscentrikus hatalmát... Mert annyira sokba kerül a chipgyártás, hogy nincs pénzük kreatív, hasznos munkát végző dizájnerekre, na meg a 3 dimenziós lézer másoló üzemeltetése mégis csak olcsóbb, és elég ha Pétörke lephotoshoppolja róla az alma logót...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
28. Maresuke
2011.11.19. 00:10
mythbuster

Nem tudom te milyen világban élsz de alapvetően sok hamis állítást tettél fel. Többek között hogy a Windows 8 még egy rohadtul nem kész szoftvert ami még csak nem is béta hanem egy bemutató verzió és valami folytán mégis több ember használ Windows oprendszert mint mac-et. Aztán lehet hogy az apple prémium kategóriás terméket ad ki csak az a gond hogy annyi pénzért a csak az ilyen sznob emberkék vásárolják meg mert ugyebár ez a divat. Ezen kívül eme remek termékük egyedül a rajta futtatható játékok miatt jó valamire na de ha én játszani akkor akkor inkább befektetek egy PSP-be olcsóbb is és valahogy jobban is vonz. Amúgy nem tudom észrevetted e de ha annyira androidos vagy akkor tudhatnád hogy az iphone-on lévő oprendszer nem android. A Samsungról meg csak annyit hogy az egész apple vergődése egy nagy szánalom. Pl a táblagépek túlnyomórészt egy nagy képernyőből állnak de könyörgöm mutasson már az apple egy olyan formát vagy valamit amire nem tudta rámondani hogy ez márpedig nem hasonlít rá. Ja meg az eredeti témához is hozzászólva valóban egy újabb gerinctelen húzás az egész. Le merném fogadni h hamarosan arról lesznek a hírek h az apple pereli az eddigi mobil gyártókat akik adtak ki NFC-s telefont mert hát ugyebár az már hozzájuk tartozik amit ha egyébként annyira használnak ki mint az iphone-on a bluetooth-ot akkor ahhoz csak gratulálni tudok.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
27. mythbuster
2011.11.19. 00:28
Maresuke,

1. A windóz 7 rohadtul nem kész szoftver, ebben igazad van! De mond már el nekem, miért vállna meg a Microsoft egy olyan GUI -tól, aminek a fejlesztésébe 4 évet pazarolt, ha a szar hugyhalmaznak 2012 -re készen kell lennie?

2. "Amúgy nem tudom észrevetted e de ha annyira androidos vagy akkor tudhatnád hogy az iphone-on lévő oprendszer nem android." Nem tudom ezt honnan vetted de nagyon tetszik! Szövegértelmezésből 0 pont, ülj le 1 -es!

3. "A Samsungról meg csak annyit hogy az egész apple vergődése egy nagy szánalom." Tehát azt kell tudnunk a Samsungról, hogy az Apple vergődése szánalom. Ehez csak gratulálni tudok, a kettő két külömböző cég, egy vonalba tetted, szöveg-fogalmazás 0 pont, bukás!

4. "Pl a táblagépek túlnyomórészt egy nagy képernyőből állnak de könyörgöm mutasson már az apple egy olyan formát vagy valamit amire nem tudta rámondani hogy ez márpedig nem hasonlít rá." MSI WinPad, ASUS Eee Pad, Lenovo ThinkPad, tessék nekük is van kijelzőjük nem lettek beperelve!

5. "egyébként annyira használnak ki mint az iphone-on a bluetooth-ot akkor ahhoz csak gratulálni tudok." A bluetooth kihangosításra lett eredetileg kitalálva és nem fájlküldésre! Egyébként fájlküldésre ott az internet, de ha annyira hiányzik neked az opció tölthetsz le alkalmazást, a bolt neve AppStore!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
26. mythbuster
2011.11.19. 00:31
Megjegyzés: Tisztelt szerkesztőség! A regisztrációt egy másodfokú egyenlet helyes megoldásával kéne csak engedélyezni!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
25. Fzoltan
2011.11.19. 00:37
mythbuster: ne nyald már az apple seggét...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
24. ncsicso
2011.11.19. 00:42
Az nfc-s fájlátvitel nem egy olyan gagyi dolog, amit le lehet söpörni az asztalról. Nem látott még senki olyan videót, ami a jövő eszközeit mutatja be? Gates már sok éve kitalálta, hogy a nagy kijelzőre tett mini cuccra a fájlátvitel egy egyszerű áthúzás, mint a Win asztalon, csak két eszköz között. Na, ezt védte le az Apple...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
23. mythbuster
2011.11.19. 02:13
Fzoltan,

Nyaljam a Samsung seggét? Én ha valamit alkotok az saját, egyedi és nem lopott cucc! A cigányok szoktak lopni én nem, és nem is járok lopott cuccal, szal boccs de inkább maradok az Apple oldalán!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
22. raiden
2011.11.19. 02:27
Erről lenne szó? http://www.youtube.com/watch?v=keAp6iLiyWw&feature=related

Ez is valami ilyesmi... ráteszi az asztalra a fényképezőt, és kábeles kapcsolat nélkül képes kiolvasni az asztal a képet a fényképezőből. Ez nfc-t használ? Csak mert ez ez elég régi ms cucc

(érdekelne, hogy ezt mikor fogja levédetni az apple, ami sose lop semmit.)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
21. mythbuster
2011.11.19. 02:43
raiden

NEM! Olvasd el a cikket vagy amit írtam! Nem fájküldésre szolgál, nem is az adatátvitelről híres, hanem a titkosításról és az üzenetek biztonságos megosztásáról, hogy ha egy virtuális automatából akarsz vásárolni, akkor lerakod a cucc mellé a telód és az tud kommunikálni az automatával, de úgy hogy az adataidat nem hallgathatja le Marinéni a sarokban, mindezek álltal nem tud vásárolni sem vele a te számládra! Lehet bluetooth vagy wifi, nagyobb távolságból működik, de beraksz egy WEP kulcsot, megnézel egy 2 perces videót, én lehallgatom az adatforgalmadat és abból megállapítom a kulcsodat. Onnantól enyém a teljes hálózatod, a neted, a géped, a nyomtatód, a böngészőben használt adataid, jelszavaid, titokban olyan loggert futtatok a gépeden, hogy egyetlen leolvasással megszerzem a bankártyád számát és leürítem neked két perc alatt... Persze mindezt nem én csak egy olyan képességekkel rendelkező hekker aki otthon van a hálózatokban. Most gondold el, hogy bluetoothon keresztül vásárolsz egy automatában, én meg 300 méterről egy irányított antennával lehallgatom az adatforgalmadat, és még kiegészítem pár euróval a számládat, majd miután elmentél odamegyek és elveszem a terméket. Te meg csak állsz és vakarod a fejed, hogy ez hogy az istenbe lehet... Na ez a NFC technológia, olyan titkosítást alkalmaz ami csak bizonyos korülmények között iszonyatos megkötésekkel működik, és mint már írtam az adatátviteli sebesség is csak pár kb/s...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
20. raiden
2011.11.19. 02:51
okés világos
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
19. raiden
2011.11.19. 03:27
Véleményem szerint az apple nem más, mint egy sznob "státuszszimbólum". Pesten körbenézel a villamoson, minden 3. embernek almája van. Mindazonáltal szerintem megdöbbentést váltana ki, ha esetleg tudnánk, hogy a hazai almatulajok közül "hányan mosnak 30 éves hajdú mosógéppel". Mert marhára nem számít, hogy megengedheti-e magának... De a lényeg, hogy neki nem dinnyéje, nem körtéje, hanem almája van. Ettől fogva természetes reakció, hogy ha lefikázod az apple-t, akkor ezek az emberek rád rontanak. Hiszen, ha Ő kifizet 100 lepedőt valamiért, akkor arra nem lehet azt mondani, hogy "annyira nem király, mint amennyivel többe kerül egy hétköznapibb terméknél". Lehet, hogy magában belátja, de sosem fogja kimondani - mert ezzel elismerné önnön kicsinyességét.
Ahol ilyen apple vs android vitával találkozom, az esetek túlnyomó részében arról szól a dolog, mint itt is az előbb. "Én becsületes vagyok", "én rendes gyártó rendes cuccát veszem", "nem támogatom a tolvajokat", "ne légy irigy, mert én megengedhetem magamnak, te meg nem", meg a blablabla szentfazék szöveg. Ezt én inkább úgy nevezném, hogy "önámítás". Az apple meg egy eszköz ehhez. És itt rohadjak meg, ha ezzel az apple nincs tökéletesen tisztában.
De mondjátok meg ha nagy hülyeségeket gondolok.

szerk.: nem tudom miért nem teszi off-ba
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. Fzoltan
2011.11.19. 08:46
raiden: +1
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. 620hun
2011.11.19. 10:38
Az Apple mikor védeti le a kereket?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. maxigas
2011.11.19. 11:59
Mikrobi,

Fizettél már valaha neten?
Ahhoz, hogy a neten fizessenek a kártyáddal nem kell pinkód...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. mythbuster
2011.11.19. 13:35
Mikrobi,

Ahogyan maxigas is írta, a neten való fizetésnél csak a kártyaszámod kell megadd, ha azt megszerzem vásárolhatok a tulajdonoddal úgy, hogy azt észre sem veszed vagy ha úgy tetszik hitelbe raklak és nem tudsz mit tenni ellene... Nyílván a bluetooth -al is van titkosítás de lehallgatható és visszafejthető, a WEP kulcsokat meg előtted töröm fel 2 - 5 perc leforgása alatt, nem kell hozza más mint egy Backtrack CD! Ha benne vagyok a hálózatodban, és jobban értenék a hálózati titkosításokhoz mint jelenlegi tudásomban, valamint rendszeresen vásárolnál neten, és a lopás lenne a fő célom akkor igazán nagy szarban lennél azt garantálhatom ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. jozsefm mythb...
2011.11.19. 14:13
Azért ezt kétlem. A bank minden terhelésről,tranzakcióról azonnal értesít SMS-ben, és minden reggel közli az aktuális számla egyenleget.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. CyberPunk6...
2011.11.19. 15:21
Netes vásárláshoz kell a kártyaszám, a Név, cím , és a kártya hátulján lévő 3 jegyű cvc code, meg persze a kártya lejárata.

Ha ilyenkor neten vásárolnak vele, először csak zárolják az adott összeget és nem kapja meg a másik fél. Erről te kapsz értesítést és azonnal le tudod tiltani a tranzakciót, te visszakapod a pénzt, és ha nem te indítottad el, akkor bemész a bankba és intézkedsz.
Így nem lehet meglopni senkit, nem hülyék dolgoznak ott.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. Maresuke
2011.11.19. 15:34
Köszönök szépen tanár úr az osztályzást. Ja és nem a Windows 7 ről hanem 8 ról írtam tanár úr szóval az egyest inkább önnek. Továbbá az andorid az android az apple meg iost használ nem tudom tudod-e szóval újabb egyes önnek. Igen észrevettem hogy a két cég különbözik de nem erről írtam szóval újabb egyes önnek. Aztán abba belegondoltál már ha az apple beperelné az összes céget csak azért mert nagy képernyője van abból ő csak szarul jönne ki és valszeg a Samsungal kezdi és még annyi hogy ez alatt egyáltalán nem erre céloztam.Az utolsóra csak annyit reagálnék hogy nekem speciel Nokiám van mi ezerszer jobb és hasznosabb mint az android meg a apple termékei összesítve ja és érdekes módon ha a bluetooth annyira fülhallgatókhoz találták ki akkor miért miért jó másra is? Am meg csatlakozok az előttem szólókhoz miszerint nem nyald az apple seggét vagy talán a képviselője vagy vagy mi esetleg Steve Jobs elhunyt szelleme vagy vagy mi? Ja és egy újabb kérdés amin majd kiakadhatsz: Valaki mondja már el nekem hogy Steve Jobs miben változtatta meg a világot?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. Maresuke
2011.11.19. 15:35
Ja az előző üzenet mythbuster-nak szól csak ez lemaradt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. sanyix
2011.11.19. 17:43
Az ilyen fájlmegosztás szoftveres dolog. Szóval ha én freeben név nélkül csinálok rá egy fájlmegosztó programot akkor mi lesz? Eszi a kulás vécékefét az epl...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. mythbuster
2011.11.19. 17:49
Maresuke,

Windóz 8 valóban elírtam hiszen a win7 már készen van, de ez csak egy szám ellemben azzal az IQ lemaradottsággal amivel te rendelkezel, még most sem veszed észre mekkora baromságokat írkáltál itt le pár sorban, fogadok nem olvastad el újra amit írtam csak úgy betoltad ide ezt a fölösleges 10 sort... Ehez csak külön gratulálni tudok neked! )

"Továbbá az andorid az android az apple meg iost használ nem tudom tudod-e szóval újabb egyes önnek. Igen észrevettem hogy a két cég különbözik de nem erről írtam szóval újabb egyes önnek."

Szövegértelmezésből továbbra is 1 -es! Olvasd már el amit írtam, majd ismételd meg 10x ha úgy sem sikerül megértened kérd meg édesapát, hogy magyarázza már el neked, mert ebből így nem lessz érettségi...

Az apple nem perelt be minden céget, nem vágom miről beszélsz most komolyan, csak a Samsungot és a HTC -t perelte be, a lentiekben írtam példákat olyan tabletPCk -re melyeket nem a Samsung gyárt és nem lettek beperelve, de hát néha jó volna tudni olvasni is ha már a szövegértelmezés nem az erősséged... Azért örülök, hogy legalább a számok megmaradtak neked, azt annó jól megtanították az álltalánosban...

"érdekes módon ha a bluetooth annyira fülhallgatókhoz találták ki akkor miért miért jó másra is?"

Most a 7-8 miatt hadd legyek kicsit én is segítőkész a számodra, a "miért miért" szóismétlés és qrvára gáz ez így egymás után, ezt így ne csináld! Sajnos nyelvtanból is bukta lesz ha nem ülsz le tanulni... A bluetooth -t kihangosításra találták ki, hogy ha repesztessz az autopályán akkor egyetlen gombnyomással fel tudd venni a telefont és kommunikálni a másik féllel, úgy hogy közben nem tartod kezedben a telefont, ezzel fokozva a balesetvédelmet! Mivel a bluetooth -al adatcserét lehet végrehajtani, így alkalmas arra is, hogy fájlokat küldj át bitszinten egyik készülékről a másikra de nem erre találták ki! Javaslom gondolkodj el azon is, hogy annó a telefon-hálózatot telefonálásra találták ki, akkor meg miért lógtak rajta a kerregős modemek és lehetett nettezni a másik végén? Vagy ha a villamos energiát világításra találták ki, akkor miért nem tudunk ma meglenni nélküle...(hülyeségeken ne gondolkodj, inkább ülj le és vágd be a nyelvtant valamint tanulj meg szöveget értelmezni!)

"Am meg csatlakozok az előttem szólókhoz miszerint nem nyald az apple seggét vagy talán a képviselője vagy vagy mi esetleg Steve Jobs elhunyt szelleme vagy vagy mi?"

Nem vagyok a szelleme, ezt is leírtam bazd tanulj már meg olvasni mert ez így nagyon gáz!

"Ja és egy újabb kérdés amin majd kiakadhatsz: Valaki mondja már el nekem hogy Steve Jobs miben változtatta meg a világot?"

Olvasni nem tudsz, szöveget értelmezni meg nem is fogsz már megtanulni, ergó nem is várhatom el tőled, hogy elolvasd Steve Jobs önéletrajzát, viszont látom az apró hibákat szépen észre tudod venni, ez arra utal, hogy a fotografikus memóriád még a helyén van, adok hát neked egy élvezetesebb elfoglaltságot, kapcsold ki a minimaxot, töltsd le a "Számító emberek" című filmet és szánj rá egy kis időt, nézd meg, tanulságos és (szinte) minden benne van!

"Ja az előző üzenet mythbuster-nak szól csak ez lemaradt."

Itt az emberek többsége tud szöveget értelmezni, aki elolvassa azt amit írtál tudja, hogy kinek szántad, de biztos vagyok benne, hogy sok embernek földobtad itt ma a hétvégéjét!

-------------------------------------------------------------------

Mikrobi,

Előtted töröm fel a WEP kulcsot 2-5 perc leforgása alatt! Bank/hitel -kártyákból is többféle van, sőt olyant is tudok mutatni neked, hogy 200e -ig lehúzható, pinkódot sem kér, csak bemész vele a Tescóba, felmutatod, aláírod a kis cetlit és távozol. Nyílván a bankoknál is külömböző védelmek vannak belőve, de ha egy loggert telepítenek a gépedre sunyiban, akkor azzal nem csak a bankártyaszámod szerzik meg hanem minden adatodat amit az adott felületre beírtál, így ha csak nincs a banknál valamilyen véglegesítéses védelem, akkor nagyon be lehet ezzel szívatni az embereket... Nálam is van aktiválva SMS -s védelem, minden egyes tranzakciónál üzenetet kapok, valamint a netbanknál is CN+user+pass és jön a hitelesítő sms, csak utána lehet belépni, de egy webes felületen nem csak te és a bank lehetsz, futhat a háttérben valami, ami mikor a böngészőben töltöd ki a mezőket jegyzetel csak nem neked, erre próbáltam rávilágítani ezzel... Ez a technológia azt teszi csak lehetővé hogy ne tudják lehallgatni a bankal folytatott adatátviteledet.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. maxigas
2011.11.19. 21:22
Neten vásárláshoz általában kell egy kártyaszám, lejárat és cvc(ez nem minden típusnál).
Nevet meg bármit írhatsz a megrendelésre.
A kereskedő nem látja a kártya adatok és az sem, hogy kié a kártya.
Szóval ha ide felírnád a kártya adatait bárki tudná használni vásárlási limitig.
Ha van sms-ed az se sokat ér, ha sikeres volt a tranzakció max gyorsan tilthatod a kártyád és mehetsz a bankba reklamálni, hogy nem te voltál. Majd 180 napon belül, ha jogosnak ítélik a reklamációdat megkapod a lóvét...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Maresuke
2011.11.19. 22:09
mythbuster tanár úr

Először is köszönöm szépen hogy jó nyelvtan tanár módjára elemzed eme remek fogalmazásaimat, amit egyébként te nem fogsz fel vagy csak simán egy retardált vagy. Haver te nagyon kész vagy. Most komolyan hány éves és ki a fszom vagy hogy úgy beszélsz mindenről mint aki ért hozzá? Am meg neked biztosan nem tűnt fel de ha az én IQ szintem és fogalmazási és felfogási képességem ilyen alacsony akkor amiket te leírtál alapján el sem merem képzelni milyen fogyatékos lehetsz. Ismerd be ezt is helyetted írták meg. Mert hogy te tulajdonképpen nem tudsz belém kötni csak osztani az egyszer biztos és ha fáj a hülyeség akkor legalább ne kiabálj hülyeségeket és próbálj meg magadból valami értelemeset kicsikarni. Ja és igen ügyes vagy hogy két hozzáaszólásomat is össze tudta vonni de gondolom segítséggel amit úgysem vallanád be. ja és még annyit a végére hogy köszi h bearanyozod a napjaimat szeretek nevetni az ilyen csicskákon (ha ugyancsak fogalmazás értékelést kapnék akkor csak annyit hogy az úgymond csúnya beszédet csak miattad raktam bele). hogy jobban megértsd)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. mythbuster
2011.11.20. 00:43
Maresuke

Először is szívesen!

"Haver te nagyon kész vagy."

Nem vagyok a haverod, csak ehez te értelmileg szegény vagy...

"Most komolyan hány éves és ki a fszom vagy hogy úgy beszélsz mindenről mint aki ért hozzá? Am meg neked biztosan nem tűnt fel de ha az én IQ szintem és fogalmazási és felfogási képességem ilyen alacsony akkor amiket te leírtál alapján el sem merem képzelni milyen fogyatékos lehetsz. Ismerd be ezt is helyetted írták meg."

Szerintem az értelmi fogyatékosságodba most ne menjünk bele, hogy honnan informálódtam? Képzeld én tudok olvasni és szöveget értelmezni, na onnan! De ezen ne edd magad, lehet még belőle jó is csak le kéne már ülni végre tanulni!...


"Ja és igen ügyes vagy hogy két hozzáaszólásomat is össze tudta vonni de gondolom segítséggel amit úgysem vallanád be. ja és még annyit a végére hogy köszi h bearanyozod a napjaimat szeretek nevetni az ilyen csicskákon (ha ugyancsak fogalmazás értékelést kapnék akkor csak annyit hogy az úgymond csúnya beszédet csak miattad raktam bele). hogy jobban megértsd)"

Ezzel a mentalitással nem fogod sokra vinni az életben, ez a mondat meg egy hatalmas hibahalmaz.. Először is fölhívnám a figyelmedet arra, hogy egy mondatban nem csinálunk olyant, hogy egyes szám, második személyből átmegyünk egyes szám, harmadik személybe, majd vissza második személybe, ez így nem állapot. Ha pontot tettél a mondatod végére, akkor a következőt kezd nagy betűvel, egy zárójelt csak egyszer kell bezárni, a helyesírási hibákatól és a fölösleges karaktereketől eltekintek, ezek a hibák előfordulnak idősebb korban is. A csúnya beszédet meg hagyagold, bármi miatt is raktad bele, ez senkit sem érdekel csak magadat minősíted... Ja és a "hogy" előtt mindíg vessző(',') van!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. raiden
2011.11.20. 05:27
mythbuster:


#45, a teljesség igénye nélkül, hiszen én sem voltam soha jeles nyelvtanból.

"ellemben"~ellenben
"...pár sorban, fogadok nem..."~ Ez új mondat
"Ehez"~Ehhez http://interneteskorrepetalas.blog.hu
"...10x ha..."~Itt hiányzik egy vessző
"...ebből így nem [lessz] érettségi."~ Tényleg nem.
"...olvasni is ha már..."~Hiányzik egy vessző, mert a \'ha\' két tagmondatot kapcsol össze.
"annó"~anno
"álltalánosban"~általánosban.
"bukta lesz ha nem ülsz"~Csak a szokásos
"repesztessz"
"autopályán akkor"~autópályán+vessző a tagmondatok közé
"féllel, úgy hogy"~féllel úgy, hogy...
"ezzel fokozva a balesetvédelmet"~Nem a balesetvédelmet fokozod, hanem a balesetveszélyt csökkented
"a másikra de nem"~vessző
"annó"~Ismét
"nettezni"~?
"be a nyelvtant valamint"~vessző
"bazd"~Baszd.
"fotografikus memória"~Ennek mi köze ehhez?!
"külömböző"~Különböző
"szerzik meg hanem"~vessző
"SMS -s"~SMS-es
"lehetővé hogy"~vessző
"bankal"~Bankkal

Az \'és\' elé szintén vesszőt teszünk, ha tagmondatokat kapcsol össze. Ezeket nem jegyeztem, mert kétszer ilyen hosszú volna a lista.

Mindenesetre örömmel tölt el, hogy vannak még olyan emberek, akik igyekeznek figyelmet fordítani a helyesírásra. Én is törekszem arra, hogy javarészt helyesen írjam a szavakat, és megfelelően tagoljam a mondatokat, amiket leírok. Ennek ellenére én sem javítok ki mindenkit, aki helytelenül ír valamit. Nem az én posztom. Mindezek mellett gyerekes dolognak tartom, hogy egy vita folyamán nyelvtani hibák firtatásával próbálsz a vitapartnered fölé kerekedni. Ajánlom figyelmedbe az érvelés menetének, eszközeinek mielőbbi, és mélyrehatóbb tanulmányozását, hogy a későbbiekben ne ilyen retardált módot válassz a meggyőzéshez.
Most egy kicsit úgy érzem, hogy lesüllyedtem a szintedre. Viszont én ezt a szösszenetet nem azért írtam, hogy megalázzalak a fórumtársak előtt. Remélem érzed: ideje lenne elgondolkozni azon, hogy Te megérdemelten kaptál-e kettest.

üdv

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. rieper
2011.11.20. 10:06
Trollok harca? Sok ám a biztonsági szakértő
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. DogTheDog
2011.11.20. 12:32
Azt azert a sok tisztelt kommentelo gondolom tudja,hogy a szabadalmak levedese az nem mulik a szabadalmi kerelmet benyujto szemelyen vagy szervezeten.
A szabadalom megadasa a szabadalmi hivatalon mulik.
Soha egyik fanboy nagyszaj meg sem emlitette ezt az aprosagot.
Ha a luzer magyar nem egymast ette volna a kezdetektol,hanem itt tartottak volna azt az egy-ket okost kozottunk,akkor mi lehetnenk a legnagyobb szabadalom tulajdonosok a vilagon,de mi inkabb mar a kezdetektol fanboyoskodtunk,meg egymast osztottuk nagy arccal,mert mi nem okosak voltunk,hanem ostobak es irigyek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. mikej95
2011.11.20. 12:55
Most, hogy meghalt az egyetlen ember aki el tudta adni a túlárazott Ishit-et, megtesznek mindent, hogy megtarthassák helyüket a piacon.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2011.11.21. 22:11
"A bluetooth kihangosításra lett eredetileg kitalálva és nem fájlküldésre!"
Ahogy az NFC sem!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!