iPon Hírek

Az Apple tábla PC-je a magazinok megmentője?

Dátum | 2010. 01. 27.
Szerző | Magrathea
Csoport | MULTIMÉDIA

Az elmúlt néhány évben a nyomtatott média sokat veszített olvasói bázisából az internetes médiumokkal szemben. Talán a játékiparral és játékokkal foglalkozó újságok sínylették meg ezt a legjobban, lévén a technikára fogékony közönségük volt az, aki a leggyorsabban reagált és "haladt a korral".


Az Apple régóta pletykák hátterében álló új tábla PC-je úgy tűnik, hogy kísérletet tesz megmenteni a műfajt, már kapcsolatba is léptek pár jelentősebb kiadóval. Körülbelül olyan formán szeretnék átalakítani a magazinok megjelenését, mint azt az iPoddal és az iTunes-al tették a zeneiparban. Ha sikerül megnyerniük maguk mellé a legnagyobbakat (PC Gamer, OXM, PTOM... a Game Informer köszöni jól van alma nélkül is), akkor valószínűleg követik őket a többiek is.

A kérdés már csak az, hogy az Apple rá tudja e venni majd az olvasókat, hogy a megvegyék a tábla PC-jén villogó csili-vili megújult magazinokat, illetve képes lesz-e leegyszerűsíteni annyira a hozzájuk jutást, hogy az vonzó legyen a technokrata, mindent azonnal akaró, főként fiatalabb korosztályból álló közönségnek. Elvégre egy egyszerű pdf-et mégsem árulhatnak, valami olyat kell összehozniuk, ami innovációt is tud felmutatni és ennek a kulcsa az interaktivitásban lesz. A lehetőségek megvannak, csak némi kreativitás kell, no meg marketing, amiből az Apple csillagos ötösre vizsgázott.

Emellett ott van az ingyenes tartalmaknak a lehetősége is, amik mellett exkluzív (fizetős) anyagokat is lehet futtatni, elvégre az iPhone-ra is van rengeteg ingyenes alkalmazás, ezeknél a profitot a hirdetések hozzák. Elképzelhető, hogy járható lesz az ingyenesség útja a gamer magazinoknak ha képesek elég hirdetőt találni az új "platformmal" a hátuk mögött.

Ezen kívül egyre több kiadó (EA, Capcom) nyilatkozgat a játéklehetőségekről egy táblán. No de hamarosan többet is megtudhatunk, mert este Apple előadás lesz bejelentésekkel, amikről természetesen hírt adunk.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. Insignia
2010.01.27. 16:15
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. MassKilla
2010.01.27. 20:15
valaki kifejtené, hogy mit jelent ez a szó? "technokrata"

elég rondának hangzik
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Magrathea
2010.01.27. 23:08
technokrata: műszaki szakember, "a gépuralom híve".
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!