iPon Hírek

Az Assassin's Creed: Revelations és a DRM

Dátum | 2011. 11. 11.
Szerző | Morte
Csoport | JÁTÉK

Az Ubisoft megkegyelmezett a PC-s játékosoknak, a DRM védelem csak legelső indításkor fogja ellenőrizni, hogy van-e jogunk játszani a játékkal, a későbbiekben már offline is nyomulhatunk, nem lesz szükség netes kapcsolatra. Az Ubi az AC: Brotherhooddal vezette be ezt a jó szokását, és szerencsére meg is tartotta,  legalábbis az AC sorozatban; más játékaik, mint pl. a Driver: San Francisco és From Dust még mindig a teljes DRM védelemmel keserítik meg életünket. Rossz hír viszont - ahogy erre már számítani lehetett, hogy a PC-s verzió a konzolosokhoz képest késve, december 2-án fog csak megjelenni.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

12. Giggsy
2011.11.11. 17:13
Magyarázza már el nekem valaki, hogy mire jó ez a DRM a játékoknál. Aki megveszi a játékot, annak plusz meló (elég a Spore botrányos megoldására gondolni) aki meg az internetről letölti, úgy sem érzékel semmit az egészből. DRM ide vagy oda, a torrenten még így is legkésőbb egy-két nappal a kiadás előtt fent van minden játék, magyarán az egész csak a lelkiismeretes vásárlók vegzálására jó.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. gebana
2011.11.11. 18:06
és ezt hogy magyarázod el azoknak, akik nem adják olcsóbban a játékot, mert csak a profit számít neki, mást nem hallanak meg.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. Giggsy
2011.11.11. 18:30
Mondjuk úgy, hogy fölösleges pénzkidobás az internetes aktivációs DRM-re való költés, mert a csúnya crackerbácsik úgy feltörik a játékot, hogy már a megjelenés előtt így is, úgy is játszható lesz. Most nem azt mondom, hogy ne próbálják védeni a termékeiket, de a DRM teljesen felesleges próbálkozás. Kész vicc, hogy nekem volt ismerősöm, akinek megvolt eredetiben a Spore és mégis crackelve játszott vele, mert a DRM annyira rossz volt. Oké, itt és a Mass Effect-nél nyilván nem lesz ennyire erőszakos a dolog, de akkor is. Sokkal elegánsabb a Bohemia Interactive megoldása: letöltheted az ArmA 2-t, meg a plusz kiegészítőit, fel is telepítheted, sőt el is indíthatod, csak épp játszani nem fogsz tudni vele. Nem tudom hogy oldották meg, de nem lehet feltörni a játékot anélkül, hogy a fegyvereket el ne csesznék vele. Magyarán aki megveszi tud vele játszani minden vegzálás nélkül, aki letölti az is tud vele játszani, csak teljességgel élvezhetetlen, mert már két méterről sem lehet lelőni az ellenséget, annyira össze-vissza hordanak a fegyverek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. Gabor58
2011.11.11. 20:50
Vagy ami még egyszerűbb,hogy inkább jó és igényes játékokat csinálnak ahelyett, hogy ipari hulladékot próbálnak rásózni a népre. Mert szerintem egy jó, igényes játékot az úgyis megveszi, akinek van rá pénze, akinek meg nincs az úgyis letölti.(persze még ők is megvehetik később amikor leárazzák a játékot)
Az ac amúgy meg egy nagyon jó game, és ezzel a drmel csak a vásárlókat szivatják.
Énis ez a hülye drm miatt is fogom inkább xboxra megvenni.(meg persze azért is mert arra hamarabb jön)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. kullo1
2011.11.11. 23:14
Giggsy mindenben igazad van, viszont az ARMA-t is feltörték már,épp a múlt hónapban próbáltam ki az operation arowhead-et és tökéletesen működtek benne a fegyverek nem hordtak össze vissza,úgy hogy ennyi értelme van a túlkomplikált védelemnek,csak idő kérdése és úgy is feltörik,
manapság csak a multiért veszik meg az emberek a játékok zömét,és meg is értem őket,én sem szívesen adok ki 10-12 ropit egy 8-10 órás közepes minőségű játékra,amihez negyed évente vedd meg a DLC-ket meg gyözd felpakolni a megjelenő "peccseket" hogy játszható legyen.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. mikej95
2011.11.12. 12:25
Azért az Assassin sorozat nem egy-egy 8-10 órás gamet jelent, bár az kincsesládákat és társait én is rossz viccnek tartom.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Sesshomaru
2011.11.12. 20:12
Én az első Assassin-t azért vettem meg, mert hibás volt a crack hozzá és nagyon idegesített, hogy nem tudtam vele rendesen játszani, azóta mindegyik db-ot megvettem eredetiben. Persze nekem sincsenek végtelen anyagi forrásaim, de akkor spórolok rá és nem verem el minden pénzemet.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. scsaba01
2011.11.12. 23:15
Szerintem nem kéne hatalmas pénzeket kidobni az ablakon a védelemre. A legegyszerűbb megoldás az lenne, ha a játékok nem 10-20.000 Ft-ba kerülnének. Nagyon sok játék van amit szívesen megvennék, de nincs rá ennyi pénzem. Ha megjelenéskor kerülne 5000 Ft-ba, akkor sokkal többen megvennék mint így, és a hatalmas védelemre se kellene a pénzt költeni.

Csak, hogy valamennyire az említett játéksorozatnál maradjak: én az első részével játszottam anno, a grafikája, a hangok a játékmenet minden tetszett benne, azt az "apróságot" leszámítva, hogy az első város után elég hamar meguntam amikor mindenhol ugyanazt az 5-6 dolgot kellett megcsinálni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. morgyi
2011.11.13. 00:47
scsaba01 igazad van, lehetnének olcsóbbak, akkor sokan megvennék azt a 3-4 játékot ami évente értékelhető, de lehet ezzel sokat mondok.
Szemléletváltás kellene mindkét oldal részéről, a fejlesztőknek nem igénytelen konzolportokat kellene kidobni. Az AC széria is konzolport, de az igényes fajtából, bevallom én szeretem a sorozatot
De ha a játékok olcsóbbak is lennének... az ingyen-nél nincs olcsóbb...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Tupcso
2011.11.13. 08:31
Sziaztok !
Assassin's creed brotherhood - ot vetem meg kb 1 hete és az lenne a kérdésem hogy kell vele multizni mert be se enged(a story modba be enged) beregeltem minden a cd kulcsot is be írtam azt is elfogadta és mikor rá megyek a multira ezt irja ki : Ubisoft server is not available at this time. Please try again later.
Előre is köszönöm a segítségétket
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. noPublicFG
2011.11.13. 10:40
scsaba01
Ami neked 10-20 ezer forint, az külföldön (mert ugye a játékok 99%-át ott készítik) sokkal kevesebb.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. p33t
2011.11.13. 23:32
noPublicFG
külföldön is ugyanennyi (meg Steam-en is) €40-60.
csak Jürgen-nek németországban messze nem okoz ekkora problémát 1-2 havonta kiadni €50-t, mikor a kőműves apuci meg a takarító anyuci együtt keres €3-4000-t havonta.
ha én csak €800-1000 körül keresnék havonta, természetesen mindig megvenném a friss játékokat, így meg sokszor inkább megvárom az ilyen-olyan leárazásokat, akciókat, amikor pár euroért tudok hozzájutni az eredeti játékhoz.
lássuk be a játékgyártó/fejlesztő cégeknek nem kelet-közép európa a céltábor, és éppen ezért nem lesznek olcsóbbak soha se a software-ek, se az egyéb jogdíjas termékek (CD-k, DVD-k, BD-k).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!