iPon Hírek

Az ASUS és az MSI is e-olvasót tervez?

Dátum | 2009. 08. 28.
Szerző | Gabriel
Csoport | MULTIMÉDIA

Stílszerű módon e-olvasóval bővítené az Eee-szériáját az ASUS, jelentette be Jerry Shen, a vállalat feje. Elmondása szerint a készülék érkezése legkorábban az idei év vége felé várható.

Ezzel együtt az MSI is élénken vizsgálja az e-olvasók piacának lehetőségeit, bár ezt hivatalosan még nem jelentették be, így náluk ez egyelőre még inkább csak egy lehetőség.

Mivel azonban erre a piacra még könnyebb betörni, mint a netbookokéra, és mivel a siker kulcsa a jelek szerint elsősorban a megfelelő tartalomszolgáltató rendszer kialakításában rejlik, így mindenféleképpen egy csábító lehetőség.

Annál is inkább, hogy az ázsiai piacokkal ellentétben, ahol az eltérő olvasási szokások következtében viszonylag alacsony az igény e-olvasókra, Észak-Amerikában és Nyugat-Európában annál nagyobb a kereslet. (Megjegyzés: elvileg Kelet-Európában is, ám ez a térség a különleges karakterek és az ebből fakadó kódolási problémák miatt a legtöbb nagy névnek túl sok macerát jelent ahhoz, hogy foglalkozzon vele, főleg, hogy jelentősebb megtérülésre se igen számítanak innen.)

Az ASUS tehát a jelek szerint már biztosan elő fog rukkolni valamivel e-olvasó-fronton, az MSI-nél pedig legalábbis elég jó az esély rá, hogy ők is beszálljanak a versenybe.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. villamania
2009.08.28. 18:49
VISSZA A HIRHEZ

Mert a kínai-japán karakterek sokkal jobbak pl a magyaroknál, ugye?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Szerzetes
2009.08.28. 19:15
Igazából latin karakterek, és igen, elégé elterjedtek!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. byzzah
2009.08.28. 21:59
a verseny az csak jó, én már nagyon szeretnék egy normális árú readert látni, mert utálok a monitorra tapadva olvasgatni
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!