iPon Hírek

Az ASUS felkészül az Intel Core i7 korai startjára

Dátum | 2008. 08. 18.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | IT VILÁG

Az Intel a hónapokkal ezelőtt bejelentett év végi start helyett már szeptember folyamán bemutatja Core i7 névre keresztelt Bloomfield processzorait. A korai rajt következtében az alaplapgyártóknak is igyekezniük kell termékeik fejlesztésével és tervezésével, de az előzetes információk alapján még így is csak októberben, illetve október végén jelenhetnek meg az első, X58-as lapkakészletre épülő, LGA-1366-os processzorfoglalattal rendelkező alaplapok.

A Core i7 processzorokhoz passzoló alaplapok késése miatt az újdonságok ugyan csak októberben alkothatnak rendszert, de az ASUS vezetősége felismerte a helyzetben rejlő lehetőséget, így komoly intézkedéseket tettek annak érdekében, hogy már akár a megjelenés napján is kaphatóak, illetve tökéletesen használhatóak legyenek az új lapok. Az ASUS egyik munkatársa, Richard Liu fejtette ki a gyártó hivatalos álláspontját a Bit-Tech-nek adott nyilatkozatában.


Liu elmondása szerint a legújabb, szeptemberben esedékes Core i7 rajtra nem csak az új, X58-as alaplapok állnak majd készen, de a BR-04-es chipnek köszönhetően az NVIDIA SLI technológiáját támogató termékek is a felhasználók és a fanatikus játékosok rendelkezésére fognak állni. A nyilatkozat meglehetősen bíztatóan hangzik, így már tényleg nem kell sokat várni arra, hogy kiderüljön: mire is képesek az új Core i7-es processzorok a vadonatúj X58-as lapkakészlettel karöltve?

Remélhetőleg a többi gyártó is követi majd az ASUS stratégiáját, így a Core i7 megjelenése után nem sokkal már az X58-as alaplapok széles választékából csemegézhetnek majd a szerencsések.

 

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. polarx
2008.08.19. 06:58
Hidd el elég nagyon sok mindennek elég a 2,8 - 3,0g 45nm-ből.. egy E8400-al kicsit meghúzva olyan 3,4-3,6 körülig az már bőven elég mindenre szvsz.. jó egy 280GTX kihajtására lehet hurka lenne de hiába vesz nagyobb procit az ember pl 4 magost úgy se használja szinte semmi.. akkor már elvből fölösleges a 8 magos proci is szvsz.. mert progikat és játékokat se nagyon írnak 4 magra.. itt az a baj hogy software téren nem fejlődnek a dolgok, csak nagyon lassan.. hiába veszel egy 80-100e-s 4magos qx-et.. nincs ami használja.. viszont egy 2 magos proci ami megy 3,6-on az már elég jó.. 2 magot már csak csak használ szinte minden.. szvsz
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!