iPon Hírek

Az ASUS is elkészített egy csökkentett méretű GTX1060-ast

Dátum | 2017. 04. 13.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az ASUS lerántotta a leplet legújabb GeForce GTX 1060-as sorozatú videokártyájáról, a rövid kivitelben érkező GeForce GTX 1060 Phoenix modellről, amely 3 GB-nyi GDDR5-ös fedélzeti memóriát hordoz magán. Az egyedi tervezésű nyomtatott áramköri lapon egyedi tápáramkör kapott helyet, amely egyetlen hattűs PCI Express tápcsatlakozón keresztül szerzi be a működéséhez szükséges áramot.
A 183 milliméter hosszú videokártya egy GP106-os GPU-t tartalmaz, ami 1152 CUDA maggal rendelkezik és referencia órajeleken üzemel – utóbbi 1506 MHz-es alap- és 1708 MHz-es GPU Boost 3.0-s átlag-órajelet takar. A 192-bites memória-adatsínre ezúttal csak 3 GB-nyi fedélzeti memória kapcsolódik, ami a referenciának megfelelően 8 GHz-es effektív órajelet vethet be. A GPU hűtését egy réz maggal ellátott hűtőtömb végzi. A kisméretű hűtőtömb felett némi fedlap, valamint egy 80 milliméteres átmérőjű ventilátor látható – utóbbi dupla golyóscsapágyazást alkalmaz a még hosszabb élettartam érdekében.
A kompakt konfigurációkat célzó kétslotos apróság hátoldalán egy Dual-Link DVI-D, egy HDMI és egy DisplayPort videó kimenet sorakozik. Az egyelőre nem derült ki, hogy az ASUS GeForce GTX 1060 3GB Phoenix modell pontosan mikor kerül az üzletek polcaira, így az is rejtély, mennyibe kerül majd, de a kompakt GTX1060-asok kínálata már most elég nagy, szóval vetélytárs és alternatíva az van bőven, így nem valószínű, hogy az ASUS túl magas árat szabna neki.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!