iPon Hírek

Az ASUS jobb akar lenni, mint az Apple

Dátum | 2009. 06. 10.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | IT VILÁG

Az Asustek Computer-nél keményen dolgoznak azon, hogy meghódítsák a Amerikai Egyesült Államok felsőkategóriás PC piacát, és riválist teremtsenek az Apple-nek. A vállalat olyan termékeket kíván készíteni a jövőben, amelyek lekörözik a köztudottan stílusos rendszerek gyártóját.

Az ASUS illetékesei a New York Times-nak adott nyilatkozatukban kifejtették, hogy a sikerhez az eddiginél jóval hatékonyabb kommunikációra van szükség a vásárlók felé.

Annak ellenére egyébként, hogy a cég nem készít trendi, hordozható multimédiás készülékeket, rendelkezik minőségi és drága termékekkel, gondoljunk csak az exkluzívnak tekinthető bambusz vagy bőrborítással ellátott noteszgépekre. Az ASUS esetében az Apple-lel szemben hátrány, hogy a vállalat nem foglalkozik szoftverfejlesztéssel, hanem a Microsoft Windows és a Linux különböző változataival dolgozik, amelyek exkluzivitás tekintetében bizony némileg gátat szabnak a lehetőségeknek, azaz ebben a tekintetben a cég hátrányból indul. A vállalatnál reménykednek benne, hogy a vásárlókat továbbra is a mérnöki innováció segítségével fogják tudni meghódítani. Az illetékes állítása szerint egyébként a cég rengeteg pénzt költ a mérnöki munkákra, amelyek mellett csak minimális költségek jutnak a marketing kampányokra.

A gyártó számára az egyik lehetőség az Apple minőségének és elismertségének túlszárnyalására, hogy eddig még nem látott, különleges dizájnnal felvértezett termékekkel lépjen piacra. Az Asustek most együttműködésbe kezdett az Intel-lel annak érdekében, hogy új ötletekkel próbálják felfrissíteni a jelenlegi kínálatot. A két cég elindította a WePC.com weblapot, amelyen a felhasználók saját elképzeléseiket mutathatják be a PC-k felépítését illetően, ez pedig hatalmas lehetőség, hogy egyedi és rendkívül sikeres konfigurációk készülhessenek.

Természetesen arra is szükség van, hogy az innovációkat az eladási mutatók is tükrözzék. Az egyik nagy rivális, az Acer, aki ugyan nem rendelkezik különleges konfigurációkkal, a remek piaci kapcsolatoknak köszönhetően igen hatékonyan felülmúlja az ASUS eladási mutatóit. Az ASUS-nál jelenleg bíznak abban, hogy nem csak az Acer-t sikerül utolérniük, de innovatív termékeikkel akár az Apple-t is felül tudják majd múlni. Ez utóbbi ellen nem elég az innovatív termékek sora, az ASUS-nak a szoftverek és a szolgáltatások piacára is be kellene lépnie, ha sikeres kíván lenni és meg szeretné nyerni a harcot. Nos, ez utóbbi fejtegetés jelenleg elképzelhetetlennek tűnik, de meglátjuk mit hoz a jövő.
 

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

8. Alvin_ti42...
2009.06.10. 20:27
hát az Acernek egyelőre több esélye van megközelíteni az Apple-t, mint az Asusnak az fix...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Lancelot23
2009.06.10. 20:53
Ebbe egyet értek Acer olcsóbb és jobb teljesítményt ad az Asus-nál. Apple meg nem fogja lenyomni egyik oka a software mint írták a másik meg az hogy az USA polgárok jobban veszik a hazai terméket mint a külföldit. Hiába olcsóbb.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. pluto
2009.06.10. 21:03
Igen, az ASUS azért nem terjed el jobban, mert drága. Persze attól még én csak ASUS-t veszek, mert eddig csak pozitív tapasztalataim vannak ezzel a márkával.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. leviske
2009.06.11. 00:27
"Ez utóbbi ellen nem elég az innovatív termékek sora, az ASUS-nak a szoftverek és a szolgáltatások piacára is be kellene lépnie, ha sikeres kíván lenni és meg szeretné nyerni a harcot."

Egyetértek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Konkii
2009.06.11. 00:34
Általánosságban nekem is jó tapasztalataim voltak az Asus termékekkel, leszámítva az árukat és egy szériahibás alaplapot.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. StevyXIX
2009.06.11. 00:38
Szerintem sincs gond az Asus-al, volt is és van is tőlük termékem és elégedett vagyok összességében, árban pedig annyira nincsenek elszállva, mint az Apple, remélem ebben nem törekszik a kiütésre, akkor rendben leszünk.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. d311c
2009.06.11. 09:49
Úgy látszik egyedül vagyok az 50% körüli ASUSos meghibásodási rátámmal.

Szerintük a kommunikáción kell javítani, szerintem meg a minőségen.

Arról nem is beszélve, hogy nem jó üzletpolitika, hogy a prémium ár megelőzi a prémium minőséget. Lehet szépíteni, de mégiscsak kínai cucc, ezért először minőséget kellene produkálni.
(Ez persze az Apple minőségét nem minősíti, de ott már megvan a prémium név.)

Úgyhogy a cikk címével egyetértek, legyen minél jobb, és akkor még majd egyszer megkockáztatom, hogy vegyek tőlük valamit.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. adam0205
2009.06.11. 16:12
Milyen kínai? Az összes nagy PC-s márka (ASUS, Gigabyte, MSI ...) mind taiwani! Ha kínai gyártót akarsz arra ott van a Lenovo, ami nem a gagyiságáról ismert!

A minőséggel meg hogy lenne gond, még mindig az ASUS produkálja a legjobb minőséget fej-fej mellett a Gigabyte-al. Teljesítményben is nagyjából hasonlók. Ráadásul nem egy exkluzív VGA-juk, házuk, stb. jött ki. Az árukkal van csak a gond, de az apple még mindig drágább ha azt nézzük. Azzal szerintem nincs semmi gond, hogy nincs rá exkluzív OS, mert jól van nem rossz a Linux, meg az OSX, de ameddig nem fut el rajta mindnen program olyan rugalmasan, mint egy Windows-on addig kösz nem kell! Nettop gépnek nem kell OSX, arra jó egy XP vagy egy Vista Home Basic (vagy akár egy Ubuntu.)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!