iPon Hírek

Az Asus készíti majd a Google Nexus tábláját?

Dátum | 2012. 03. 06.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

Egyre több pletyka kering az androidos táblagépről, ami a Google saját márkaneve alatt érkezne a három Nexus okostelefonhoz hasonlóan.Hivatalosan viszont még semmit nem ismertek el.

Az eddigi összes információ egy olcsó tábláról tesz említést, ez árazásában leginkább az Amazon és a Barnes & Noble nyomába eredne méghozzá nem is akárhogy, mivel hardveresen erősebb lenne ezeknél a készülékeknél. A legfrissebb kiszivárgott hírek szerint az eszközt az Asus gyárthatná, ami különösebben nem meglepetés azt követően, hogy a vállalat rendre a piac legjobb konstrukcióival áll elő, és saját magának állít konkurenciát a csúcson. Elég csak a Padfone-ra vagy a Transformer Infinity-re gondolni. Ráadásul a CES-en az Nvida és az Asus már bemutatott egy 250 dolláros táblát MeMo 370T néven.


De lássuk mit is tudunk jelenleg a Nexus tábláról. Az Asus égisze alatt születhet meg, feltehetően az Nvidia Tegra 3 lapkakészletének felhasználásával. A kijelző 7 hüvelykes képátlóval és 1280 x 800 képpontos felbontással rendelkezik majd. A várható piacra kerülés az év második felében esedékes, a végfelhasználói ára pedig 199 dollár lehet.

Ezek alapján az ár/értéket figyelembe véve mindent felülmúlna az eszköz. De ilyen formán a Google-nek semmilyen nyeresége nem lenne, nem úgy, mint ahogy az a Kindle Fire, vagy a Nook Tablet esetében van, sőt feltehetően veszteséget könyvelhetnének el, így várjuk ki, mit tervezhet a keresőóriás.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. shaddam
2012.03.06. 20:43
Végre megjön az eszük és a hardver helyett a szoftveren keresnek pénzt?VÉGRE!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!