iPon Hírek

Az ASUS különlegességei tábla PC és okostelefon témában

Dátum | 2011. 05. 31.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az ASUS illetékesei egy, a Computex alkalmával tartott sajtótájékoztatón meglehetősen érdekes termékről rántották le a leplet: a szóban forgó újdonság nem más, mint egy okostelefon/tábla PC hibrid konfiguráció, amellyel kapcsolatban még nagyon titkolóznak a cégnél. A különlegesség mellett a korábban már bemutatott  MeMo frissített kiadásáról, valamint az Eee Pad Slider-ről is érkeztek új hírek.

Érkezik a Padfone


A gyártó ezzel az érdekes névvel illeti azt a konfigurációt, amely tulajdonképpen nem tekinthető másnak, mint egy tábla PC/okostelefon hibrid megoldásnak. A koncepció lényege annyi, hogy a tábla PC konfiguráció hátulján van egy ajtó, amely mögött egy dokkolót találunk. Erre a dokkolóra kell csatlakoztatni a 4,3 hüvelykes képátlójú kijelzővel ellátott oskotelefont, ha a rendszert hagyományos tábla PC-ként kívánjuk használni. Az ajtó zárható, így nem kell attól félnünk, hogy az okostelefon esetleg kiesik. Tábla PC módban az okostelefon hardverét használhatjuk, viszont itt már az okostelefonéval ellentétben egy nagyobb méretű, 10,1 hüvelykes képátlójú érintőkijelző áll rendelkezésre, plusz rendszer egy beépített akkumulátort is tartalmaz, amellyel az okostelefon akkumulátora is tölthető (és persze ez üzemelteti a képernyőt).


Az adattárolásról, a 3G támogatás biztosításáról és a számítási teljesítmény biztosításáról tehát maga az okostelefon gondoskodik, az extra itt a nagyméretű érintőkijelzőben és a plusz akkumulátorban, illetve plusz csatlakozókban keresendő. 
Attól függően, hogy éppen melyik módra van szükségünk, könnyedén válthatunk az okostelefon dokkolóba helyezésével, illetve kivételével.


Okostelefon módban a Padfone ugyanúgy használható, mint egy átlagos okostelefon. A rendszer specifikációit egyelőre titkolják az ASUS illetékesei, mindössze annyit lehet tudni, hogy operációs rendszerként Androidot használ majd a Padfone. A koncepció meglehetősen érdekes, de hogy kereskedelmi forgalomban is elérhető termék mikor lesz belőle, az egyelőre rejtély.

Érkezik végre az Eee Pad Slider

Eee Pad Slider
Az ASUS illetékesei a különleges hibrid konfiguráció mellett egyéb termékekről is szót ejtettek a sajtótájékoztató alkalmával. Az információk szerint a cég még ebben a hónapban megkezdi majd Eee Pad Slider névre keresztelt tábla PC konfigurációjának szállítását, ami nem sokkal ezután elérhetővé is válik. Az Eee Pad Slider - amelyről bővebb információk itt találhatóak - tulajdonképpen az Eee Pad Transformer koncepcióját követi majd, azaz rendelkezni fog billentyűzettel, ám a két termék között lényeges különbség, hogy míg az Eee Pad Transformer esetében a billentyűzet külön lecsatolható kiegészítőként volt elérhető, addig az Eee Pad Slidernél már beépített, kicsúsztatható billentyűzetet fognak használni.

Szemüvegnélküli 3D támogatással jön a friss Eee Pad MeMO


Az Eee Pad MeMO-ról szintén olvashattunk már korábban: a termék egy 7 hüvelykes képátlójú kijelzővel ellátott kis tábla PC, amely mostantól szemüvegnélküli 3D támogatást kínáló LCD kijelzővel bír. Az LCD kijelző szerepét természetesen egy IPS alapú érintőkijelző tölti be, amely mind ujjal, mind pedig érintőceruzával vezérelhető lesz. Ez utóbbi készülék esetében még nem tudható, hogy pontosan mikor és mennyiért lesz megvásárolható, de az már azért tudható, hogy nagyjából milyen specifikációkkal fog érkezni.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

11. sleepingdr...
2011.05.31. 11:12
A legelső cuccra fogok spórolni mostantól addig a napig, amig kapható nem lesz
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. gebana
2011.05.31. 11:15
érdekes, hogy az atrixhoz nincs ilyen pad kiegészítő, pedig használhatónak tünik.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. arin
2011.05.31. 11:55
Hát ez tök jó! (padfone)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. ghostgear
2011.05.31. 12:01
@#1 Erős együttérzésem
Már tudom mire váltom majd... egyszer... a mostani P750-emet!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. ITEM00
2011.05.31. 13:40
Szép és jó is,csak kicsit kiváncsi leszek rá,hogy mennyibe is fog kerülni. Egy tábla + egy okosteló kombó. (cirka 300e ?)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. sleepingdr...
2011.05.31. 13:46
Hát az első lelkesedés után: Max 200eft-150eft-ot tudok elképzelni nyitóárnak, hogy versenyképes legyen minálunk.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Fuxy0322
2011.05.31. 15:27
A padfone jónak tűnik
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. csigabigaf
2011.05.31. 15:59
Hát ennek a padfonnak akkor lenne igazán értelme ha ára szerint jóval olcsóbb lenne mint egy tabletpc. Ha már megvettem a hardverül szolgáló telefont teljese áron, nem ártana ha gyakorlatilag a nagyképernyőjű dokkoló nem a százasokba kerülne.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. dilofekete
2011.05.31. 21:32
anyira kicsi, hogy egy bármilyen meghajtót ne tudnék a telefon mellé tenni, azt hiányolnám, ha kéne
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. CyberPunk6...
2011.05.31. 21:58
Ez baromi jó.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. nana95
2011.06.01. 18:03
Engem egyedül csak az okostelefon érdekelne, a tablet nélkül.
Nagyon teszík .
Kár hogy már van egy ZTE-m ha tudom hogy ilyen lesz, talán spórolok egyre
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!