iPon Hírek

Az ASUS nem gyártat több alaplapot a Pegatronnal?

Dátum | 2012. 04. 19.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az ASUS a korábbi hírek alapján május folyamán várhatóan eladja a Pegatron-ban lévő részesedését, így a Pegatron és az ASUS útjai kettéválnak. A legfrissebb értesülések alapján a szakadás folyamata itt nem áll meg, ugyanis az ASUS más partnereket keres alaplapjai legyártatásához, sőt, noteszgépeinek gyártását is más cégekhez kívánja „kiszervezni”.

A Pegatron egyébként nem csak alaplapok és noteszgépek, hanem egybegépek és különböző PC-s komponensek gyártásával is foglalkozik – a cég összességében komoly szereplőnek számít az ODM vállalatok körében.


A Pegatronnal való szakítás után az ASUS alaplapokat olyan ODM partnerek gyárthatják majd, mint például a Cal-Comp, az ECS, a Global-Brands Manufacture, vagy az Info-Tek Corp. Az ASUS noteszgépei a közeljövőben a Foxconn, a Quanta, illetve a Compal üzemében készülhetnek. A gyártó az átállás folyamán egyre kevesebb rendelést ad majd le a Pegatronnak.

A fentieknek köszönhetően az ASUS és a Pegatron egymástól való függetlenedése az elkövetkező hetek, illetve hónapok folyamán komoly tempóban folytatódhat.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. Georg17
2012.04.19. 13:17
Már csak azt lenne jó tudni, hogy ez miért következett be? Mi lesz a Pegatron-nal? Milyen hatással lesz ez a változás az ASUS lapok minősége, mennyisége szempontjából?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. jozsefm
2012.04.19. 20:03
Ezt valószínű sohasem fogják az orrunkra kötni, de elég fura egy profiltisztítás.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Joachim21
2012.04.19. 20:47
Minőségre aligha lesz panasz. Én inkább arra lennék kíváncsi, h van-e saját gyártású ASUS lap, mint ahogy a Gigabyte-nak van saját gyára, ahol PCB-t állít elő, és szerel készre.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. jozsefm Joach...
2012.04.19. 20:53
A jelekből ítélve , csak volt. Illetve az is csak résztulajdonban.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!