iPon Hírek

Az Asus válasza a konkurenciának

Dátum | 2008. 05. 16.
Szerző | Freeman07
Csoport | NOTEBOOK

Az Asus új Eee PC-családtagot készül bemutatni, hogy ellensúlyozza a konkurensek lépéseit.

A napokban számoltunk be az MSI Wind nevű Eee-konkurensről, ami már pár héten belül piacra kerül - sajnos egyelőre csak az Egyesült Államokban. De hírt adtunk már az Acer és a HP kezdeményezéseiről is. Ezek ellen új Eee PC-vel készül az Asus.


Nemhivatalos oldalakról egész új dizájnnal rendelkező Asus minilaptopról kerültek ki képek, az Eee PC 901-ről. Nevéből adódóan még mindig 8,9-hüvelykes kijelzővel rendelkezik a laptop, valamint várhatóan 1,6 GHz-es Intel Atom processzorral fogják szerelni, hasonlóan az MSI Wind-hez. A kérdés azonban hogy mekkora áron, mivel a Wind már 399 dolláros áron kapható, az Eee PC 900 pedig 549 dollárért vásárolható meg.


A laptop, ha hinni lehet a forrásnak, akkor teljesen letisztult dizájnt kapott, a Kensington zár például átkerült a laptop másik oldalára a VGA-port mellől. A mikrofon a kijelző tetejéről a képernyő alá került, és pár gyorsindító gombbal is gazdagodott az Eee PC 901. Remélhetőleg sikerül a termék árát alacsonyan tartani (ami a 900-ast tekintve azért nem valószínű), mert az Asusnak valahogy le kéne küzdenie azt a 150 dolláros rést a Wind-hez képest.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások