iPon Hírek

Az Atari felvásárolta a Cryptic Studios-t

Dátum | 2008. 12. 09.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

A GameIndustry.biz jelentése szerint az Atari megvásárolta az MMO fejlesztő Cryptic Studios-t. A stúdiónak jelenleg három játéka van fejlesztés alatt, melyeket 2011-ig bezárólag meg is akar jelentetni.

A három közül kettőről már híreket is adtunk korábban: a szuperhősös Champions Online-t jövőre várjuk PC-re és X-box 360-ra, a Star Trek Online-al pedig várhatóan 2010-re végeznek. Ez az első alkalom, hogy hallhattunk egy harmadik játékról is (melyről sajnos semmilyen információ nem szivárgott ki).


A Cryptic fejlesztette a City of Heroes-t is az NCSoft-nak, valamint az ő kezük volt a rossz sorsra jutott Marvel Universe Online-ban is, ami mögött pedig a Microsoft állt.

Ezt követően szerezte meg a licenszeket a Champions szuperhősös RPG-hez, majd aláírt a Take-Two kiadóval, aminek köszönhetően kapott egy csinos kis 2K Games matricát a játékához. Az, hogy erre az üzletre milyen hatással lesz az, hogy az Atari megvette a Cryptic-et még nem tudni, egyelőre várjuk, hogy nyilatkozzanak a felek.

Mint arról már korábban is hírt adtunk a cégnek az is megfordult a fejében, hogy PS3-ra is kihozza a fent említett két játékot, de ez még a jövő zenéje.

További információk a készülő játékokkal kapcsolatban a Star Trek Online és a Champions Online hivatalos oldalakon található.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. Tyrel
2008.12.09. 17:17
vissza a cikkhez

Atari, hmm... évek óta az első jó dolog ami történik a Star Trek Online-al. Bár Sci-Fi-ben annyira nem tapasztalt srácok de általában tisztelik a "Lore"-t, talán STO-t is elterelgetik egy kicsit Trek-hűbb vizekre...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!