iPon Hírek

Az autó-akku-üzlet felé sürgetik az Intelt

Dátum | 2008. 12. 14.
Szerző | Gabriel
Csoport | IT VILÁG

Név szerint Andrew Grove, a cég egykori vezetője és jelenlegi tanácsadója ajánlja melegen ezt a lépést Paul Otellininek, a jelenlegi vezérigazgatónak ezt a lépést. Grove 72 éves, 2005-ben vonult vissza vezetői posztjából, azóta működik tanácsadóként, és nagy támogatója a hibrid autóknak, amelyben a következő nagy lehetőséget látja.

Mint mondja, az Intelnek többszörösen jól jönne egy ilyen lépés, lévén egy olyan terület felé terjesztené ki az üzletpalettájukat, amellyel végső soron eddig is foglalkoztak már: az akkumulátorok felé. A "töltős" autók legköltségesebb alkatrésze ugyanis épp az akkumulátor - az Intel pedig, a maga kutatásaival és fejlesztési erőforrásaival sokat tehetne a költségek csökkentése érdekében, miközben persze maga is jól járna.

Hivatalosan az Intel még eddig nem reagált erre a javaslatra, de az tény, hogy Grove-nek igaza van, lévén az Intel már eddig is fektetett be jelentős összegeket akkumulátorokkal foglalkozó cégekbe az Intel Capital egységén keresztül, így lenne miből kiindulnia.

Az autógyártók pedig kétségkívül örömmel fogadnának minden ilyen fejlesztést, lévén mind civil, mind pedig kormányzati csoportok felől egyre nagyobb nyomás nehezedik rájuk, hogy minél hatékonyabb autókat készítsenek - ide értve természetesen a "töltős" hibrideket is; vélhetőleg a 2011-ben útjára induló Chevrolet Volt lesz az első ilyen, tömeggyártásra kerülő jármű, de más gyártók is egyre inkább kacsintgatnak a "töltősök" felé, így néhány éven belül többszázezres nagysegrendűre nőhet az akkuk iránti kereslet - amelynek kezelésére egyelőre kínai és japán gyártók vannak a legjobban felkészülve.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. bszoke88
2008.12.15. 17:49
én erre azt olvastam, h csodával 6áros módon a víz bontásához kevesebb energia kell, mint amennyi a belőle nyert h2 elégetésével nyerhető... ??????
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. bszoke88
2008.12.16. 18:50
okos
pont azért írtam annyi kérdőjelet a végére...
bocs, de már nem tudom, h hol olvastam

grinpisz és társai
hagyjuk a személyeskedést!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!