iPon Hírek

Az EA bejegyzett 4 klasszikust

Dátum | 2009. 08. 12.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

Tegnap érkeztek a hírek Harvey Elliot régi játékok iránti fellángolásáról. Nos, nem kellett sokat várni, hogy "tettlegességig fajuljanak" az EA-nál, az újra bejegyzett 4 klasszikus pedig nem más, mint a Populous, a Theme Park, a Road Rash és a Wing Commander. (A felfedezést ismét a sasszemű jogturkász superannuation tette.)

Az Electronic Arts még 1995-ben vette meg Peter Molyneux cégét, a Bullfrogot és vele együtt annak minden szellemi termékét, köztük a Theme Parkkal és a Populousszal. Hasonlóképp felvásárolta az Origin Systems-et is, akik még 1990-ben indították útjára a nagy sikerű Wing Commander szériát.

A Road Rash az egyetlen, ami az EA sajátja volt eredetileg is. A harcias motorversenyzős játék rengeteg platformra jelent meg anno, de elsőként 1991-ben láthattuk Mega Drive-on. Hihetetlen jó hangulatához a később megjelent CD-s verzióban már hozzájárulhatott sok más között a Soundgarden, a Paw, a Monster Magnet és Therapy? zenéje is. (A versenyek végén überek voltak a videók. Régi szép idők...)

Úgy tűnik tehát, hogy a játékosok új generációjának is lesz szerencséje megismerni ezeket a klasszikusokat, a régi motorosok pedig könnybe lábadt szemekkel nosztalgiázhatnak egy kicsit.

                     

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. Syro
2009.08.12. 18:33
VISSZA A HIRHEZ

Imádtam a Road Rash-t
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!