iPon Hírek

Az EA éves üzleti jelentése

Dátum | 2012. 05. 10.
Szerző | Morte
Csoport | JÁTÉK

Az EA üzleti jelentése szerint az SWTOR jelenleg 1,3 millió aktív előfizetővel rendelkezik. Februárban ez a szám még 1,7 millió volt. Az EA éves nettó jövedelme 76 millió dollár volt, míg tavaly ilyenkor a beszámolók 276 milliós mínuszról szóltak. Az üzleti év teljes árbevétele 4,14 milliárdra jött ki, míg 12 hónappal ezelőtt a bevétel 3,59 milliárd volt.

A hagyományos dobozos játékok, mint pl. a Mass Effect 3, a Kingdoms of Amalur és az SSX szép eredményeket produkálták, de az EA inkább a digitális eladásokra fókuszált. A FIFA 12-nek ez volt az eddigi legjobb éve, a kisebb letöltések és a mikrotranzakciók 108 millió dollárt hoztak a konyhára. A teljes játék a tavalyihoz képest 76%-al több letöltéssel dicsekedhet, ami csak az elmúlt három hónap alatt 60 milliót dolcsit jelentett. A Play4Free játékok havi 2 millióval tömik meg az EA zsebeit. Az éves bevétel az összes digitális forrásból együttvéve 1,2 milliárd dollár, ez 42%-os emelkedést jelent.

Az EA, ha PR szempontból nem is, de üzletileg sikeres évet mondhat magának. A nagyfőnök, John Riccitiello elmondta, hogy az elkövetkezendő évben eltérnek a nagy cégeknél megszokott irányvonalaktól, és olyan dolgokban fognak, amelyekben versenytársaink nem fogják tudni utolérni őket. A jelentésben a cég arról is beszámolt, hogy terveik szerint 80 millió dollárt fognak fektetni a következő generációs konzolos játékok fejlesztésére.

 

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. DogTheDog
2012.05.10. 15:02
Nem volt tul fenyes ev.Nem sok az a bevetel.Az se sok,amit befektetesre szannak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Emberfej
2012.05.11. 00:03
Régi játékok szervereit sorra zárják be vagy folyamatosan emelik a bérleti díjat. Nem 5-6 éves játékokról beszélek hanem 2-3. Origin meg folyton kifagy és ugye anélkül el sem indul pár játék amikhez eredetileg nem is kellett csak autopatchelték hogy ne menjen origin nélkül.

Mostanában biztos nem fog népszerűségi díjat nyerni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. redoxi
2012.05.11. 15:24
Meg évről évre a játékok minősége is csökken , megvettem a Bf3-at is de már pihen a polcon ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!