iPon Hírek

Az EA felvásárolja a PopCapet?

Dátum | 2011. 06. 24.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

Több forrás szerint is arra készül az Electronic Arts, hogy összeszedjen cirka 1 milliárd dollárt és felvásárolja a PopCapet (@TechCrunch). A kazuár játék guru egy magáncég, így nem kell/kellett jelentéseket készítenie a bevételeiről, így csak becsléseink vannak a profitjáról. A Forbes szerint 2010-ben nagyjából 100 millió dollár volt.

A cég legnagyobb sikerjátékai a Bejeweled, avagy a Kővarázsló és a Plants vs. Zombies. Ezeken túl még sokak számára lehet nagy kedvenc a Bookworm Adventures, a Peggle és a Zuma is.

A hírekkel kapcsolatban az EA nem kívánt nyilatkozni, a PopCap-től pedig a szokásos "nem kommentálunk pletykákat és spekulációkat" jött.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

8. lhatvani
2011.06.24. 12:30
Ennél a cikknél a Sisakos kazuárok felvonták a szemöldöküket.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Magrathea
2011.06.24. 13:57
Nincs is szemöldöke! A kazuár egy erősen terjedő köznapi szleng kifejezés az alkalmi játékosokra. Igyekszünk követni a divatot és emellett közérthetőek és kulturáltak maradni. Változik a világ és vele együtt a szókincsünk is. =)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Maximov
2011.06.24. 14:12
A kazuár nem a casual-ból származik? De abból hogy lett kazuár?? Ami valóban egy madár.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. bbankrablo
2011.06.24. 14:21
Ha lenne homlokuk akkor most meg azt ráncolnák...
Valóban casual, de ilyen a magyar nyelv: honosít.
De miért bántják szegény röpképtelen madarat?
Vagy a Tisztelt szerkesztő nézi madárnak a PopCapet?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Magrathea
2011.06.24. 14:41
Igen, a casual angol szóból származik és szegény röpképtelen madár pedig névbitorlás áldozatává vált. Igazi dráma. =) A Popcap pedig semmiképp sem madártenyésztő, hál' istennek nem tervezik elhagyni a szoftveripart, hogy ezután már csak a kazuárok királyaiként pózoljanak. Remélem minden félreértést eloszlattam.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. tompika74
2011.06.24. 19:10
<Köszönjük az észrevételt! Javítva! >

Nekem tetszik a cikk. A gigajátékokkal foglalkozó EA érdeklődik a pici, nagyon egyszerű de nagyon jó játszhatósággal rendelkező játékokat gyártó cég iránt. Ez kedves. A végén még tanulnak egymástól valamit, és azon csak nyerhetünk (legalábbis erősen remélem .
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. csigabigaf
2011.06.26. 13:35
"Erősen terjedő szleng kifejezés alkalmi játékosokra"

Mi lenne ha gyökér szleng helyett például "alkalmi játékosoknak" hívnátok őket, vagy egyszerűen az angol kifejezést használnátok.

De akár a kezdőket is hívhatjátok "noob"nak hiszen elég régóta divatba van...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Magrathea
2011.06.26. 16:54
"Mi lenne ha gyökér szleng helyett például "alkalmi játékosoknak" hívnátok őket, vagy egyszerűen az angol kifejezést használnátok."

"gyökér"? Ez egy szleng kifejezés. Úgy érzem elvárható lenne, hogy legalább abban a mondatodban ne használj ilyen szavakat, amelyikben arra kérsz, hogy én is tartsam magam a szépirodalmi magyarhoz! Ez egy videojátékokkal foglalkozó oldal, szerintem egyáltalán nem voltam szabados.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!