iPon Hírek

Az EA felvásárolta a PopCapet

Dátum | 2011. 07. 14.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

Már számítottunk a tranzakció bekövetkeztére, most viszont hivatalos a hír. Az EA 1,3 milliárd dollárért felvásárolta a casual játékokat készítő PopCap Games-et. A Bejeweled, Zuma, Peggle és Plants vs. Zombies címekért felelős cég 650 milliót kap készpénzben, 100 milliót részvényekben és további 550 milliót bónuszok formájában a következő néhány évre leosztva, ha teljesítik a mérföldköveiket és sok pénzt hozó játékokat tesznek le az asztalra.

A PopCap 400 főt foglalkoztat, akik között van jó néhány pazar humorral megáldott is: "Ahogyan azt már hallottátok, a PopCam Games az EA-hoz kerül, tudjátok ahhoz a kicsi apu-anyu kiadóhoz. Hogy mit jelent ez a jövőre nézve? Egyszerű: 1, Az EA-t átnevezzük Poptronic Arts-ra; 2, Sim Zuma: The SwampLife Edition; 3, Peggle: Dead Space - Bjorn's Breakfast; 4, Bejeweled Battlefield Blitz; 5, Plants vs. ZombEAz: NFL Lockout Edition."

Az biztos, ha bármelyik említett projekt életre kelne, elkerülhetetlen lenne a kasszasiker. Komolyra fordítva a szót a PopCap az EA-val az oldalán sokkal több forrással rendelkezhet majd és világszerte szélesebb tömegekhez juttathatja el játékait. A fókusz természetesen marad a casual játékokon, hisz ők ebben verhetetlenek.

Az EA komolyan ráfekszik tehát erre vonalra is, bár már nem kezdő a közösségi játékok terén, hisz 2009-ben már felvásárolta a PlayFish-t 400 millió dollárért.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. gyigyo
2011.07.14. 15:18
a sony és a microsoft hülye hogy nem vette meg....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Kree
2011.07.15. 09:22
@gyigyo: Lehet meg akarták, csak az EA kínált jobb ajánlatott... Vagy az ő játékaik nevével tudott a PopCap jobb poénokat kitalálni
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!