iPon Hírek

Az EA-vezér szerint is elfogadhatatlan volt a Battlefield 4 startja

Dátum | 2014. 06. 20.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

Ezen a ponton már valószínűleg senkinek nem kell bemutatni a Battlefield 4 indulásakor jelentkező problémákat, melyek közül számos hiba és hiányosság megmaradt hónapokkal a megjelenés után is (a netkód még most sem az igazi). Mindenesetre jó tudni, hogy az Electronic Arts vezetője, Andrew Wilson is úgy gondolja, hogy a helyzet elfogadhatatlan volt, és azon lesznek, hogy ilyen többet ne fordulhasson elő. "A kliens oldalán voltak problémák. A játék már remekül fut, és az emberek jól szórakoznak vele. Én is játszom még vele" - kezdte. "Ha belegondolsz, a játék nagyon összetett volt. 64 fős multiplayer, hatalmas pályák, amik a Levolutionnek köszönhetően menet közben változtak meg. Megvolt rá az esély, hogy néhány dolog felett elsiklik a fejlesztőcsapat, és ilyen sajnálatos helyzet alakul ki". Wilson elmondta, számára és a csapat számára is elfogadhatatlan volt a helyzet, és azóta is keményen dolgoztak, hogy megoldják a problémákat. "Végre olyan minőségre hoztuk a játékélményt, amilyennek az induláskor kellett volna lennie, így most azon vagyunk, hogy további értéket adjunk a játékhoz". "De amikor újszerű dolgokat csinálsz, sosem garantálható, hogy minden tökéletes lesz, és nem lenne őszinte, ha azt mondanám, soha nem fog ilyen előfordulni. Ez ugyanis azt jelentené, hogy soha nem próbálnánk meg újítani, ismeretlen dolgokat csinálni. Én pedig nem szeretnék ilyen céget vezetni. Olyan céget akarok, ahol folyamatosan feszegetjük a határokat és kreatívak vagyunk. Ugyanakkor jobban kell figyelnünk arra, hogy az ötleteinkkel kapcsolatban milyen kihívások merülhetnek fel a fejlesztés során." Wilson egyébként ragaszkodik hozzá, hogy a Battlefield 4 nem a kevés fejlesztési idő miatt lett ilyen, mint ahogy a Battlefield: Hardline-ra is adtak a három évet. A cégvezér szerint egyszerűen túl sok ismeretlen állt össze: új platformok jöttek, befejezetlen hardverekkel és szoftverekkel, így nem csak menet közben változott rengeteg dolog, de sok mindent csak az utolsó pillanatokban tudtak letesztelni.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

24. errorcode0...
2014.06.20. 15:38
mekkora ordas nagy kamu....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
23. predike07
2014.06.20. 15:50
Milyen megható beismerés.
Tudták azok angyon jól,hogy mit és milyen hibával adnak ki.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
22. tbors
2014.06.20. 16:06
@ocsabi: ez nem annyira múlt, csak a fordítás kicsit döcögősre sikeredett...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
21. Kerty
2014.06.20. 16:19
A Hardline 3 évig készült? Ha csak a takarító dolgozott rajta akkor talán.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
20. ribizly
2014.06.20. 16:50
Én részt vettem a BF3, BF4 és most a BF:HL bétában is. A BF3 annyira új volt, hogy nem is gondolkodtam a vásárláson. A BF4-nél volt egy kis kellemetlenség a gépigény tekintetében (a véglegesben ezt azért javították) és a végleges játék is egészen rendben van a hibáival együtt. Habár a BF4 is egy modjának tűnt eleve a BF3-nak, de még lenyeltem a békát és megvettem, mert volt benne újítás. A BF:HL-nál még annyira sem vették a fáradtságot, hogy különbözzön valamennyire a BF4-től. A hangok, effektek, stb. szinte ugyanazok. Maga a játékmenet sokkal lassabb. Persze mindez nem lenne gond, ha mondjuk nem teljes árú játékként árulnák. De ami a legnagyobb gond: Nem passzol ehhez a játékmenethez a városi, szűk környezet... Nekem legalábbis nem.
Örülök, hogy van ez a béta lehetőség, mert legalább nem kell sokat gondolkodni a vásárláson.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
19. areon
2014.06.20. 17:10
Vagy a BF3 hibáival kellett volna foglalkozniuk, és mostanra kiadni egy baromi jó Hardlinet, vagy pedig most kellene megjelennie a BF4-nek. Mindegyik megoldás egy újabb nagyszerű játékot hozott volna. Így a BF3 még mindig sok hibával ( tapasztalat ), a BF4 rengeteg hibával ( hallásból ), és egy jónak ígérkező Hardline, van a piacon, amiből szerintem sokkal többet is ki lehetne hozni. Ez csak az én logikus véleményem.
( Nem véletlen lett ingyenes a BF3 azt hiszem . Valamit próbálnak menteni. )
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. nomad138
2014.06.20. 18:02
A net code tényleg ugyan olyan szar! Ma kb 2 méterrel a fal mögött még kanyarban lőttek rám szóval........ A Hard line-ról meg bőven elég volt a videó. Nem kellett hozzá béta játék, hogy eldöntsem azt, hogy nem kell. Aki az első BF játékot veszi meg a HL személyében, az ne számítson igazi BF élményre pedig az néha nagyon kemény tud lenni
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. johnny63
2014.06.20. 18:35
Ahogy anno mondták, hogy BF3 a BF4 bétája volt
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. leviske
2014.06.20. 18:40
"De amikor újszerű dolgokat csinálsz"

Nem vagyok se vallásos BF4 hater, se BF3 fan, de a plusz grafikai fokozaton és az álomjelenetbe illő futáson túl mit adtak a 3-hoz az új részben? Ma játszottam a Hardline-al is, a 4-el is és a 3-al is. Sajnos ÉLMÉNYRE a 3 még mindig messze pépesre veri az új részeket.

Az meg külön öröm, hogy egy 23 ezer forintos (13ezer volt az alap játék megjelenéskor és 10ezer a premium) játékkal MÉG MINDIG játszik. Régen fele ennyiért se volt csoda, ha egy single player játék fél éven keresztül valakit lekötött, a multik meg még a mai napig is képesek egy éven keresztül szórakoztatni valakit ingyen.

Ilyen "nem ígérhetem, hogy nem lesz ilyen" hozzáállással nyugodtan rendezze be a franchise-t free-to-play modellre.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. pocla
2014.06.20. 22:03
Bc2 volt a legjobb akkor még csak a hardcore játékosok és a fanok ismerték leginkább. Nemvolt hype vonaton akkor még.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. madcaptain levis...
2014.06.21. 07:32
Pontsoan ezert nem ertem hogy az 1 dollaros BC2 es kb.ingyen BF3 mellett miert venne meg barki a 4-et ha egyaltalan gondolna arra hogy megvegye/letoltse.

Egy dologra tudok max gondolni a 12 eves, nekem mindenbol a legujabb kell, mert azzal lehet villogni az a meno gyerekes hozzaallas.

Fizetni EA-nak tizezreket, hogy beta teszter lehess egy uj grafikai engine + BF3 DLC-hez? NORMALIS??
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. Cadaver
2014.06.21. 10:00
Perpill a látottak alapján és az ismert hibák tükrében ez annyira,de annyira vérszegény és a látványvilág egyes elemein kivül annyira nem battlefield ez,hogy kár erőltetni .....Gyakorlatilag mostantól minden frostbite 3-al készült progi játék most már csak Battlefield...XYZ elnevezéssel fog csak megjelenni?
Önálló termékként el nem tudom képzelni,mi fog ebben 20-onezerbe kerülni,és ismerve a BF4 gyalázatos kezdetét és állapotát,ki az ,akit ez meggyőz és kisírja anyucitól a rávalót?
Ez a cucc gyakorlatilag egy lelkes amatőr modder csapat "terméke" is lehetne és akkor mint ingyenes portéka,még sikeres is lehetne.
Mindamellett ez max egy dlc-nek lehet ,lenne elég,és még mindig fennakadhat rajta a hardcore BF-es,hogy ennek a Battlefield világához mi köze? Pár kör játék után,ami nem volt valami nagy szám,az az érzés fogott el,mintha még mindig a COD-ra akarnak rálicitálni és infantry-központú játékot adnának ismét a piacra. SZvsz. itt ezzel nagyon el kellene ágaztatni a két irányt Battlefield és (cod) Hardline vonalra. Ez NEM BF. Ez valami hibrid keverék....payday,gta,cod...
Nem hiszem,hogy ez megérne egy dlc áránál többet!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. Kerty pocla
2014.06.21. 11:54
a hét hipszter kommentje

egyébként csak azért nem dobálom meg majomkakával a székházat, mert ahogy ismerem a hozzáállásukat a Battlefront fele csak ctrl-c, ctrl-v lesz. Szóval csak lesz valami haszon abból is hogy szenvednek a Bf4-el
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. tomchee
2014.06.21. 15:01
Ne csináljanak már segget a szájukból. Csak az a baj, h a BF4 nincs egyedül. Emlékezzünk a DarkSpore-ra, a SimCity-re...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. weri
2014.06.21. 15:38
Nekem az boki a csorom legjobban hogy sok a toltesi ido, de kilepni se akar egyhamar
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. Konigstige...
2014.06.21. 16:15
Fel lehet rá készülni, hogy innentől kezdve a BF4, úgy mint a BF3 fokozatosan le lesz tojva magasról, hiszen most a Hardline van terítéken. Még szépen kivéreztetik a 4-et (kiadják a maradék DLC-ket, esetleg 1-2 javítást) és adios amigos. Nem kell hozzá nagy jóstehetség, a Hardline launch éppen olyan okádék lesz mint a BF4 (de ne legyen igazam).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. bence9401
2014.06.21. 19:01
Ez nem új BF ez egy sima + mód BF4-hez csak nem dlc áron, hanem teljes játék áráért egy rossz vicc.....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. sanyix
2014.06.22. 11:01
kamu... az EA amióta létezik félkész játékokat ad ki, és pont az ilyen álszentkedő pöcsfejek sürgetik a kiadást, mint ez az andrew wilson...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. szacsee24
2014.06.22. 22:32
Akkor kezdjük azzal hogy vegyenek vissza a Hardline árából mert ez csak a kieg amit a bf4-hez ki lehetett volna adni vagy ki is akarták adni.Mert semmi újítást nem fog hozni akkor minek teljes áron adni, vagy hogy éljek az egyik külföldi youtubeos szavával ez a Hardline csak egy "moneygrab".
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. krutyifix
2014.06.23. 07:42
hogy nem sül le a képéről a bőr...
mi a tököm új a bf4-ben?
szégyen egy ekkora cég én nem tud netkódot írni, vegyenek egyet vazz
mások megtudják oldani 500 embernél 20x ekkora mapon
az a vicc jut eszembe amikor az amerikaiak elküldenek Japánba egy nagyon vékony huzalt, technológiai előnyük fitogtatása gyanánt, japók meg visszaküldik kifúrva
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. csigabigaf
2014.06.23. 10:45
Egyetértek bár ebben nem jó példa a japánok lévén rémesek netcodeban - ellenben van kifogásuk lévén a kis szigetükön az ő hálózatukkal nem is nagyon szükséges a jobb.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Sr4c
2014.06.23. 10:54
HL ről annyit, hogy 20 percet toltam a bétát....egyenlőre az a véleményem, hogy egy BF4 módnak elmegy, de külön játéknak..... nem esélyes, hogy meglesz, max ha ingyen lesz az originen
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. kravo
2014.06.23. 13:29
HL=Half-Life.
Pont.
Trademark, copyright, stb.

Ha ennyi pénzt kér valamiért az EA, akkor az legyen a frostbite3 SDK-ja. Aztán majd a modderek csinálnak új, értékelhető tartalmat.
Akár single-player-t is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. siriq
2014.06.24. 16:30
A hardline mehetne ingyen a battlefield 4 premiummal rendelkezoknek. Mint kompenzalas tokeletes lenne, a szoveget pedig siman hanyagolhatnak. Sokkal de sokkal jobb fenyben tuntetne fel magat az EA ezek utan.
http://youtu.be/OXZI_-pDg2M
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!