iPon Hírek

Az EB jóváhagyta a Seagate-Samsung egyesülést

Dátum | 2011. 10. 21.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | ADATTÁROLÁS

Idén áprilisban derült fény arra, hogy a Samsung merevlemez üzletágát a Seagate fel szeretné vásárolni, ám a tranzakció nyélbeütése előtt a feleknek meg kellett várniuk, hogy az illetékes hatóságok megvizsgálják, hogy az egyesülés milyen hatással lehet a merevlemezpiacra és azt is, hogy rontaná-e a többi szereplő versenyképességét.

Úgy tűnik, hogy az Európai Bizottság szakemberei a 90 napos vizsgálat lezárultával arra a megállapításra jutottak, hogy az egyesülésnek Európában nem lehet jelentősebb versenykorlátozó hatása, így a hivatalnokok rábólintottak a tranzakcióra. A Seagate a Samsung merevlemez divíziójának felvásárlásával az eddigi 30%-os szintről 40% magasságába növelheti merevlemez-piaci részesedését, ám ez a növekedés az Európai Bizottság szerint nem vet fel versenyképességgel kapcsolatos aggályokat az említett szegmensben.

Mint arról korábban már beszámoltunk, a Seagate összesen 1,375 milliárd dollárt ad a Samsung HDD divíziójáért: az összegnek a felét készpénzzel, míg a másik felét részvényekkel rendezi a Seagate. A Samsung ez utóbbinak köszönhetően egyúttal 9,6%-os részesedéshez is jut a Seagate-ben, ami azt eredményezi, hogy a dél-koreaiak képviseltethetik magukat egy taggal a Seagate igazgatótanácsában.

A gyártópáros a korábban aláírt megállapodás értelmében meghosszabbítja meglévő szerződéseit, illetve kiterjesztik meglévő keresztlicenc-megállapodásaikat is. A Samsung gyárt majd a Seagate számára NAND Flash memória chipeket, amelyeket a Seagate főként üzleti SSD meghajtóiban használ fel, de ezek a chipek a gyártó hibrid merevlemezeiben és egyéb termékeiben is helyet kaphatnak. A Seagate a Samsungnak cserébe merevlemezeket gyárt, amelyek a Samsung különböző számítógép konfigurációiban, illetve szórakoztatóelektronikai készülékeiben kapnak helyet. Fontos része a megállapodásnak, hogy a Seagate és a Samsung együttműködnek majd egymással annak érdekében, hogy új adattároló megoldásokat kínálhassanak az üzleti szegmens szereplőinek. A megállapodásban az is szerepel, hogy a Seagate Igazgatótanácsában (Board of Directors) helyet kell biztosítani egy Samsung vezetőnek is.

Az Európai Bizottság tehát már jóváhagyta a felvásárlást, ám az Egyesült Államok Szövetségi Kereskedelmi Bizottsága még mindig vizsgálódik.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

28. benczeb90
2011.10.21. 09:20
ha az egyre növekvő Intel-Amd piaci részesedési arány még nem csökkenti a versenyképességet (???) akkor ezen gondolkozni se kellett volna
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
27. gab78
2011.10.21. 10:06
Pedig reménykedtem az EB közbelép, és nem engedi a Seagate-et a Samu közelébe. Ezekután búcsút mondhatunk az olcsó jó merevlemezeknek, és jönnek a Seagate szutykai! Remélem az Amerikaiak közbelépnek és nem engedik a felvásárlást.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
26. SALAN
2011.10.21. 10:13
Nem örülök neki, tizenéves korom óta használok sg vinyot.Most is azon van a rendszerem,egyxer került be a gépembe samsung hdd,sajnos,3 x cseréltem, az elvesztet anyagot pótolni nem tudom 8 év búvárkodásról voltak képeim...
Samsung termékek nekem már rengeteg anyagi és időbeni kárt okoztak.
Utolsó termékem omnia I900 volt,nem kell mondanom mennyi bajom volt vele,már amikor megvettem aznap vissza kellet vinnem és innentől kezdve végig Kisért az átka..amig földhöz nem vertem..
Na 1 szó mind 100 seagate merevlemezeket gyárt samsung meg csak nehezéket..hiába adnak rá 3 év garanciát ha 3 hónapozta vihetem vissza,és 1 hónap után már jelentkeznek rajta a bad sektorok..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
25. slaf
2011.10.21. 10:15
gab78 bocs én nem tudtam h a Segate szutyok meg drága De lehet ézért kaptam 5év garanciát rá?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
24. SALAN
2011.10.21. 10:20
nincs semmi gond ha gab78 tájékozatlan....
Én is 5 évet kaptam rá....és nem kell havonta vissza vinnem gariba..
Ja és még most is megy 98%-os..4 éves lesz
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
23. BillGetz
2011.10.21. 10:34
Az utolsó merevlemezeket a Quantum gyártotta. SZERINTEM!
Azt felvásárolta a Maxtor, akit a SeaGate, aki egybesül a cSangcsunggal.
4 db 2 TB-os vinyóból 3-at vittem vissza szervízbe Bad Sector miatt. 2 db cSangCsung, 1 db SeaGate (a 2-ből).
Szerintem elég rossz meghibásodási arány az egyiknél a 100%, a másiknál az 50%.
Samsungot egyébként csak akkor veszek, ha épp nem lehet mást kapni akkora a kapacitásúból, amire épp szükségem van.
Eddig MINDIG megbántam, ha Samsungot vettem. 20 év alatt a WD tudta még megközelíteni a Samsung meghibásodási arányát nálam, de a Samsung vezet orrhosszal.
Pont az utolsó pillanatban érkeztek az SSD-k, lassan le lehet velük váltani a már rég elévült mechanikus technológiát.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
22. benczeb90
2011.10.21. 10:38
nekem Samsung f3 van meg még néhány ismerősömnek, nem hallottam róluk semmi rosszat. Nekem egyedül a WD MyBook-nál volt adatvesztésem. mindösszesen 4 év 120 gigányi zenegyűjteménye veszett oda
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
21. gab78
2011.10.21. 10:40
slaf: Most talán nincs akkora árkülönbség, nem tudom, meg sem nézem a Seagate árait, korábban drágábban adták. Volt 2 Seagate-em, az egyik 13 a másik 5 hónap után adta be a kulcsot, az elsőt meg akkor 3 év gari volt rá, nem cserélték ki, ki kellett küldenem Lengyelországba, ahonnan a "drága" Seagate egy javított változatot küldött vissza. Na, köszönöm szépen, ezekután Seagate nem kell!

SALAN: Nekem van egy baromi régi mindössze 160GB-os Samum 6-7 éves tuti van, nem szedem szét a gépet, hogy megnézzem a pontos gyártási dátumot, és köszöni szépen elvan, és 100%-os állapotú! Igaz kicsit lassú már, de még adattárolásra tökéletesen használható.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
20. thspo
2011.10.21. 10:53
csodálatos! Eddigi számítógépes pályafutásom alatt használtam quantum, wd, samsung, seagate, maxtor, hitachi vinyókat. Ebből amiről nem lehet elmondani, hogy ipari hulladék az a WD és a Samsung - régen még a quantum is ilyen volt -, ami pedig kifejezetten jó volt ár/érték/teljesítmény/melegedés/élettartam/hang/rezonancia arányában az a Samsung volt, most már az sem lesz az... Át kell állni WD-re, amivel csak az a bajom, hogy eddig az összesem ami volt (vagy 5 db 80 gigástól 2 terrásig) izomból rezonált, hangos volt és melegedett, bár tegyük hozzá, hogy gyorsak voltak és megbízhatóak is hosszútávon.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
19. rieper
2011.10.21. 10:54
BillGetz nálad az összes gyártó vinyója meghalt kezdem úgy érezni, hogy nálad van a hiba és nem a merevlemezekben

Nekem Samsung vinyóval volt problémám, első nap kiderült h. rossz, de a csere már jó volt.

Egyébként érzékeny dolgok ezek, szal biztos pakolászás közben ide oda dobálják, leejtik, amit ugy nem szabadna, de megteszik és meghibásodva veszed a vadiúj vinyót. Előfordul ez is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. Amacs
2011.10.21. 11:08
A közelemben pedig még csak önhibából romlott el merevlemez.
Ez hogy lehet? Biztos én fogom ki a jó darabokat, mindenki másnak meg csak a selejt jut.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. CyberPunk6...
2011.10.21. 11:18
rieper mond valamit, akkor meg főleg nem kell meglepődni, ha sorozatosan rosszat kapsz, ha egy helyről van. Leesik egy doboz, és veszel egyet, majd mikor visszaviszed, kicserélik egy másikra, abból a dobozból és máris utálod a márkát.

SALAN - bármelyik merevlemez tönkremehet, ha pedig egy példány volt valamiből, akkor az user error, mert biztonsági mentést kell csinálni, arról ami fontos. Más márka is tönkremehet, de amúgy vissza lehet menteni, ha elviszed szakemberhez, ma már egész emészthető áron mentik, a régi 4000ft/gb helyett, 30.000 körül már teljes winyókat visszaállítanak tisztaszobás áthelyezéssel...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. krisztianb... SALAN
2011.10.21. 13:05
Na, én pont ugyanígy vagyok ezzel, csak fordítva. Szvsz jó minőségű, normális HDD csak a Samsung kezei alól kerül ki manapság, najó, ott van még a WD de az túlárazott, és több ismerősöm is panaszkodott már rá.
Az a legalább egy tucat Samsung vinyó, ami a saját gépeimben teljesített az elmúlt x évben soha 1 pillanatra sem szopatott meg, szemben a többi gyártó termékeivel, de azokról így gyorsan le is szoktam.
Ha a Samsung tényleg eladja a HDD részlegét, nem tudom mihez kezdek. Talán még most nekiállok felvásárolni egy csomó F3-ast
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. fszotyi
2011.10.21. 13:15
Elmult 7 evben volt szerencsem megismerkedni tobb gyartoval is.
Anno csak a Maxtoros korszakbol vannak rossz emlekeim.... kb 3 havonta meghalt a maxtor a gepben, garancia utan uj is kb ennyit elt. Akkor atalltam WDre. Azota sem volt meg HDD alapu problema a gepben. Tavalyelott kaptam ajandekba egy SG winyot is. Azota arrol fut a rendszer es nincs okom panaszkodni mert eddig meg nem adott ra okot.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. Cukrosbacs...
2011.10.21. 14:10
Nekem is volt bajom a Maxtor-al annó mindig bad szektoros volt főleg a 40GB voltak szutykok azután jött a Sg 80GB (hogy az mit át tudott élni a kék halál miatt hónapokon keresztül a szar Club3D videó kártya és a rossz memóriák miatt napi szinten többször mert a szerencsétlen üzletbe nem tudtak rájönni hogy mi a baja és mindig vissza adták) azóta is megyen a javított konfig amit már hosszú éve csináltam, HDD probléma azóta sincs és nem is volt vele. Egyik haveromnak sült ki a csip a merevlemezéből 3 hónap után az pedig WD volt. Most Samsung f3 van nekem a gépembe 1TB és tökéletesen megyen és csendes is. Szóval az én választásom f3-tól Samsung és bármikor SG.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. madcaptain
2011.10.21. 14:25
eddig egy hdd-m lett bad sectoros a kb. 20-ból, az egy 1.3GB-os seagate volt
azóta nem vettem seagatet, most van 2x2 terás samu mennek szépen halkan, hűvösen
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. Kissrubee
2011.10.21. 15:11
2003-as gépemben WD volt(40gb), és még 2 hete ment, utána a "jófej" haver szépen elrontotta, azaz szétkapta...
SG-m volt június 16-tól(Sata3 500 GB), 2 hét után nem tudott beindulni a win rajta, behalt. iPon-nál azt mondták, h csak rakjam újra, mert elméletileg a rendszerrel van a baj(hozzáteszem ugyan az a telepítőből származó win több havernál is megy, ott nincs baj.)
Oké, újraraktam. 2 hét eltelt, megint behalt. Megint újraraktam, aztán 3 hét telt el, megint újraraktam, és aztán Augusztus elején lett elegem belőle, visszavittem gariba, végül sikerült egy 500 gigás WD Caviar Blue 500 gigásra cserélni(egy kicsi ráfizetéssel), köszöni, a rendszer megvan, pillanatok alatt betölt.
Nekem WD az, ami jó, megbízok benne.
//Hozzáteszem havernak van egy Sata2 Seagate 250 gigása, kb 2 éves, döglassú, de még megy, igaz, h mindig vmi miatt újra kell pakolni a wint rajta, de még megy(!) //
Szerintem a régebbi Seagate-ek jók, viszont az újak eléggé gyengusok.
Edit: Jah igen, volt egy Samu wincsim 2008-tól, azóta köszöni, jól van, igaz nem nálam, mert eladtam, de gyors, és megy.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. Binda
2011.10.21. 15:54
Nekem, ami a legjobban bevált az egy 80 gigás sata SG vinyó. Lehet már 10 éves is elmúlt, de még bírja.. A Maxtor 40 giga után mind csak nehezék. Egy 250 gigás szállt el teljesen feltöltve.. pont adatmentési időszak előtt.

Azóta egy 500gb SG van a gépben, több mint 3 éves, ezzel nem volt gondom. Vettem még 1 ugyanilyet pár hónappal az első után, 2 hét és ment vissza gariba. Adtak helyette Hitachi-t, de az is tökéletes. Most, hogy mondjátok lehet az a vinyó is szállítás közben sérült meg. Jah, amúgy a mostani vinyókkal előfordult, hogy néha zakóztak egy kicsit, szerencsére gond nélkül bírják. Sentinel szerint 94-100% -on állnak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. Kissrubee
2011.10.21. 16:43
Jah igen, és nekem a SG-em(a júniusi) 2 hét után 92%-os lett.
Augusztus óta 35 fok volt a max az 500 Gigás WD-mnél, szóval sosem volt több 35 foknál, átlaghőm. 29 fok.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. czky78
2011.10.21. 16:51
Hát ennek én sem tudok örülni.
Az utóbbi években csak Samsung winyóim voltak és soha eszembe nem jutott h vmi gány szígétet vegyek.
Egy újabb jó korszak zárul le, mint annak idején az Abittal...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Crytek01
2011.10.21. 17:02
HDD HDD nemhogy az SSD-t nyomatnák azt csökkentenék az árát.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Ballus
2011.10.21. 19:24
Már jóideje csak Samsung winyókat használunk és eddig semmi probléma nem volt velük. Most is vannak olyan típusok amik a tesztek és a felhasználók véleménei alapján is jobbak a WD/Seagate azonos kategóriájú termékeinél. Hiányozni fog...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Joachim21 Cryte...
2011.10.21. 20:21
Valószínű a Samsung ezért is adta el a merevlemez üzletágat.

Ballus:
Nekem is csak Samsung vinyóim vannak, én is elégedett vagyok velük!

Másrészről a hír elég ellentmondásos. A Seagate vesz meg egy üzletágat, mégis a Samsung delegál tagot a Seagate igazgatótanácsába? Gyárat is vett a Seagate, vagy csak technológiát? Nem lepődnék meg, ha ebből egy-két ötéves ciklus alatt fúzió lenne, és a Samu bekebelezné a Seagate-et.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. pdx06
2011.10.21. 22:05
Samsung azért adta el a merevlemez üzletágát, mert már csak az SSD-ben látják a jövőt. HDD-i nem voltak se jobbak, se rosszabbak a konkurenciánál, ha valaki elkap egy hibás darabot az nem jelenti azt, hogy mind az. Többszázezres megrendeléseknél benne van a pakliban hogy kerül közéjük hibás darab akármely gyártónál. Nem lehet mindet napokig tesztelni. Nem kispályás cég, szinte minden termékük az elsők közt van, legyen az hajógyártás, memóriagyártás, tévék stb...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. mezarius
2011.10.23. 11:36
F3-ról én se hallok olyat hogy meghibásodik csak az a baj hogy drágább pl a barracudánál és cirkán 5-ször lassabb.
Amúgy szerintem sincs vele semmi gond csak én szeretem ha a windows még ebben az életemben tölt be. Meg egy program nem 2050-ben fog majd feltelepülni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Dire
2011.10.24. 21:00
Csak, hogy én is hozzászóljak.
Alattam is megfordult pár Samsung winyó, és eddig nem volt semmi bajuk.
Pl. mai napig egy 160GB-os Samuról megy a rendszerem napi 16+ órában, HD Sentinel 1237 napot ír működési időnek, és 98%-os kondíciót. Szóval szerintem ezek szép értékek főleg, hogy rendszernek használom.
De a Seagate-ról nem igazán hallottam jókat, szóval nem tudom mi lesz ezután, mit veszek majd
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. mcghun
2011.10.24. 21:54
nekem nincsenek jó tapasztalataim a samsung-okkal. eddig a seagate-et, és westerndigital-t preferáltam, mostmár csak a WD marad egy samsung winyó s.m.a.r.t. adatainak sose higyj! ha veszel egy ugy samsung winyót a smart érték 98%-ról indul, és sok esetben ennyi is marad mikor tönkremegy ( ezért irják ugy a smart progikat, hogy eleve 98%-ról indul, mert maga a winyó természetesen tökéletesnek mutatja magát )
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. BillGetz
2011.10.27. 16:12
Én nem 20 db különböző gyártótól származó HDD-t vettem az elmúlt 20 évben, hanem kb. 20.000 (húszezer) db-ot.
Ebből szűrtem le, hogy nekem nem kell Samsung.
Egyébként a Samsung DVD-íróknak is csak 1-2 problémája van.
Nem (jól) ír és nem (jól) olvas, amúgy minden másban tökéletesek.
Tonna számra hordtam őket szervízbe, mire meguntam. Ezt a "márkát" nekem már nem tudják eladni semmiben.
TV-t nem próbáltam, de amíg van Panasonic, addig minek?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!