iPon Hírek

Az Eee 1000 különlegességei

Dátum | 2008. 06. 03.
Szerző | Gabriel
Csoport | NOTEBOOK

Legújabb értesülések szerint az Eee PC 1000 mégsem csupán a nagyobb méretű kijelzőjével büszkélkedhet majd, hanem - legalábbis egy bizonyos modell esetében mindenképp - egyéb különlegességekkel is.


Ez az egy bizonyos modell pedig az 1000H jelzésű, amely nem csak hogy 2GB memóriát, de 80GB háttértárat is kap (amennyiben XP az oprendszer) - ami pedig értelemszerűen merevlemezt is jelent a kisebb modellekben használt SSD-k helyett, megnégyszerezve így például a 8,9 hüvelykes példányok 20GB-nyi háttértárját.

További különlegességként említhető még az 1000H esetében a 802.11n Wi-Fi és a kellemesen hosszúnak minősíthető, 3,2-től 5 óráig terjedő üzemidő is. Emellett szintén lesz 1,3 megapixeles kamera, Intel Atom processzor és kártyaleolvasó is.


Ami pedig a Linuxos változatokat illeti, ezekről még nem fedtek fel konkrét részleteket, de feltételezhetjük, hogy az eddigi gyakorlatnak megfelelően a továbbiakban is vagy még olcsóbbak lesznek (XP-s társaikhoz képest), vagy ugyanazért az árért nagyobb háttértárat kínálnak.

Végül, de nem utolsósorban valószínűsíthető az is, hogy az új 901-es és 1000-es modellek előtérbe helyezése érdekében a cég valamelyest megnyesi majd a meglévő 7- és 8,9 hüvelykes Eee PC-k árait is.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!