iPon Hírek

Az egér dícsérete Logitech-módra

Dátum | 2008. 12. 04.
Szerző | Gabriel
Csoport | SZÓRAKOZTATÓ

40 évesek (lesznek jövő szerdán) kis gombos barátaink, a Logitech a harminchoz közelít, és nemrégiben eladták az 1.000.000.000. egerüket. Keresve se találhattak volna hát ennél jobb alkalmat pár érdekesség közzétételére.

Ilyen például elsőként az egerek idővonala, amely a kezdetektől napjainkig igyekszik lehetőleg átfogó és alapos képet nyújtani annak a történelméről, ami eleinte csak CAD-segédeszközként indult, ám villámgyorsan kinőtte magát a számítástechnika egyik megkerülhetetlen és kulcsfontosságú eszközévé:
(Klikk a képre a teljes mérethez)

De talán még ennél is érdekesebb az a kis összeállítás, amit azokról az egerekről készítettek, amelyeket megterveztek ugyan, és mintapéldányaik is készültek, de végül mégis meggondolták magukat, és inkább nem dobták piacra őket (a képek alatt kommentben az indoklásuk, hogy miért nem):
"Telepítettünk az egérre egy joystickot - de aztán be kellett látnunk, hogy nincs túl sok olyan alkalmazás, ahol ezt ki lehetne használni"

"Egy, kettő, netán három görgetőkerék? Túl komplikált."

"A jégkorong alakú egér első ránézésre nagyon dizájnosnak tűnt, de aztán kiderült, hogy annál kényelmetlenebb."

"Próbálkoztunk egy tárcsával is a beállítások gyors válthatósága érdekében, de végül mégsem bizonyult olyan gyorsnak."

"Ez valójában két, egymásba oltott egér! Két érzékelővel így egyszerre tudott forgatni és nagyítani is - ám ezzel túlságosan is megelőzte a korát."

"Ezt az egeret nyomásérzékelővel láttuk el, így klikkelésmentessé vált - ám rá kellett jönnünk, hogy az emberek szeretik a klikkelés hangját, mivel visszajelzést ad róla, hogy valóban történt valami."

"Még azzal is elszórakoztunk, hogy hűtőrendszert építsünk be a tenyérizzadás kivédésére - ez azonban túlságosan is rétegtermék lett volna."

"Beépített lézermutató - hogy bemutató-segédeszközként is használhassák az egeret." (Itt nem indokoltak)

"Terveztünk egy fénylő logóval ellátott egeret is, de erre ugyan kinek lenne szüksége?"

Végül, de nem utolsósorban indítottak egy nyereményjátékot is az 1.000.000.000-ik egerük ("Billie") kapcsán, "aki" az elkövetkező két héten át minden nap különböző kérdéseket fog feltenni, a helyes választ beküldők között pedig értékes nyereményeket sorsolnak ki.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. norman81
2008.12.05. 05:36
Nekem egy logitec g3 laser egerem van,a notihoz pedig 1 v450-es,s ahogy elnézem az "idövonalat" akkor a jelenlegi g3-om a 90 évek koncepcióját követi a mai napig!!!
Maximálisan elégedett vok vele!!!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!