iPon Hírek

Az egészéségmegőrzés felé veszi az irányt a Nokia

Dátum | 2016. 04. 27.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Nokia közleményben számolt be arról, hogy a tervek szerint hamarosan felvásárolnák a Withings S.A.-t. A különböző „smart” kiegészítőkkel foglalkozó cég a finnek szerint hasznos tagja lehet a jövőben a vállalatnak, és az akvizíció folyamata már el is kezdődött.
A Nokia az elmúlt néhány évben sok változáson ment keresztül, melyek következtében a korábban szerteágazó profiljuk lényegében főleg a kommunikációs iparágra „olvadt” – leszámítva néhány kisebb mellékszálat. Ezúttal viszont úgy döntöttek a finnek, hogy ideje bővíteni is valamelyest a portfóliójukat, ennek jegyében fogják hamarosan teljes egészében megvásárolni a Withingst. A Withings neve a viselhető kiegészítők révén vált ismerté, azon belül is a több hónapos üzemidővel kecsegtető „okosóra” az, amivel felhívta magára annak idején a figyelmet a francia alakulat. A 2008-ban alapított, párizsi székhelyű vállalat számos szegmensben kínál már okostelefonokkal kommunikáló eszközöket. Általánosságban az egészségmegőrzésre szolgálnak a termékeik, és ez keltette fel a Nokia figyelmét is.
A Nokia célja, hogy a világon élő embereket egészségesebbé, boldogabbá és persze produktívabbá tegye azokkal a termékekkel, amik pillanatnyilag még a Withings nevéhez köthetőek, de hamarosan már a Nokiához fognak tartozni. Tehát a Nokia szeretné kivenni a részét a modern, kapcsolt élethez kötődő egészségmegőrzésből, és úgy ítélte meg, hogy egy felvásárlás a lehető legegyszerűbb módja ennek. A Withings kínálatában a már említett okosóra mellett van más fitneszkiegészítő is, így például a Go vagy a Pulse Ox, ami a pulzust és a véroxigén szintet is képes figyelemmel kísérni az edzések során. Ezen felül akad még a zászlaja alatt többféle mérleg (szobai és babáknak tervezett), vérnyomásmérő, sőt mi több, még egy többszörösen díjazott, szabadalmaztatott technológiákra épülő testhőmérő, lázmérő eszköz is.
Az Egészségügyi Világszervezet adatai azt mutatják, a szív- és érrendszeri betegségek okozzák manapság a legtöbb problémát, több mint egy milliárd embert kezelnek a világon magas vérnyomás miatt. Tizenkét emberből pedig egy már biztosan cukorbetegségben szenved a felnőttek körében, ami szintén egy szomorú számadat a WHO-tól – 1980 óta a négyszeresére növekedett a diabéteszesek száma. A Healthcare iparág, vagyis az egészségmegőrzés a finnek szerint robbanásszerű növekedésnek fog indulni a következő években az IoT (dolgok internete) térnyerésével. Elemzők előrejelzései szerint a mobil egészségügy évente 37%-os növekedésen fog átesni a következő öt évben. Szóval mondhatni jó üzleti potenciál van ebben a szegmensben, így érthető az is, hogy a Nokia örömmel veti bele magát. A felvásárlás során 170 millió euró cserél majd gazdát, és a felek bíznak benne, hogy hamar nyélbe üthetik az üzletet. Amennyiben minden a tervek szerint halad, és az illetékes hatóságok rendben találnak mindent, akkor a Withings már a következő negyedévben beolvadhat a Nokiába. Arról nem esett szó a finnek hivatalos közleményében, hogy terveznek-e átszervezéseket, vagy egyelőre minden marad a régiben a Withings háza táján, ahol egyébként a kb. 200 alkalmazott dolgozik (van központja Franciaországon kívül Hongkongban és az Egyesült Államokban is).
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

7. Kajafun
2016.04.27. 16:30
Nekem az tetszene, ha továbbra is gyártanának 8210-et!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. ernokiss Kajaf...
2016.04.27. 16:47
Az a durva, hogy 6310-est még nemrég láttam egy könyvelőnél, ami egy 2002-es modell
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. j.panzer
2016.04.27. 17:17
Bukoda...
Habár... a Withings vicces márka. Egy ratyi-gagyi óra egy béna aktivitásmérővel 130K. Ebből a profit: 120K.
Szóval végül is üzletileg sikeres is lehet. Ha már telefon fronton akkorát buktak, hogy az egész világ rajtuk röhög.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. DemonDani ernok...
2016.04.27. 18:38
Kínából még lehet venni, sőt 3310-es is van, lehet érdemes a 8210-nek is utána járni. Persze használtan, de visszaállított állapotukban.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Kajafun Demon...
2016.04.27. 21:48
Vaterán találtam bőven, haver boltjában pedig még van utángyártott akksi is!
Viszont nem veszek, mert vissza emlékezve ezek, 90%-ban eldobálták a térerőt, örülni lehetett ha el lehetett érni a tulajokat vele. Ezért volt részben kevés belőlük.
A 8310 viszont tudtom szerint bevált telefo volt.
3310-en pedig a kamu előlappal biztosan!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Kajafun
2016.04.27. 22:38
3310 lenne az utolsó amit megvennék. De csak azért mert a koleszban kibirta az egy év koli jéghoki szerepét!
De az akkori időkben árult komolyabb nokiákat szerettem és volt pár ami igazán a mai napig is használható, már akinek nem kell telefonáláson kivül másra.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Jakeluhrs Kajaf...
2016.04.28. 09:53
Hehe Nekem a koleszban egy 6210-esem volt és ahhoz képest, hogy hányszor leejtettem véletlenül meg direkt a falhoz vágtam idegemben mikor nem sikerült megdönteni az aktuális rekordot a Snake-ben semmi baja se volt sosem!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!