iPon Hírek

Az egészségügybe is betörne a Magyar Telekom

Dátum | 2010. 09. 22.
Szerző | napi.hu
Csoport | IT VILÁG

Pénteken kezdi a Magyar Telekom az iPhone 4 értékesítését - jelentette be Keszég Attila, a cég értékesítési és szolgáltatási vezérigazgató-helyettese. A T-Mobile hálózatában az okos telefonok aránya már meghaladja a tíz százalékot, ami erősen közelít a nyugat-európai adatokhoz, ahol ez az érték húsz százalék körüli. A dinamikus növekedést jól mutatja, hogy a napi értékesítésben már húsz százalék körüli az okos telefonok részaránya.

Christopher Mattheisen, a Magyar Telekom elnök-vezérigazgatója szerint a társaságnak stabil pozíciói vannak a mobiltelefon-piacon, s a mobil szélessáv piacán még teret is sikerült nyernie az utóbbi időben, itt 50 százalék körüli a részesedése, a televíziós szolgáltatás piacán erős második helyet tudhat magáénak 28 százalékot meghaladó részarányával, ám 12-18 hónap múlva piacvezető akar lenni - jelenleg a UPC áll az első helyen, a harmadik szereplő pedig a Digi Tv. A társaságnál azon dolgoznak, hogy a mobiltelefonon, a televízióban és az interneten megjelenő tartalmak átjárhatóak, vagyis mindegyik eszközön megjeleníthetők legyenek.

A cég a vezetékes, illetve mobil hang- és internet-, illetve a televíziós szolgáltatások mellett tavasszal megjelent a gáz- és áramszolgáltatás piacán is, ez utóbbit körülbelül 15 ezren veszik igénybe. A biztosítási piacon is erősít a társaság, például a lakásbiztosítást már több mint százezren veszik igénybe. Keszég ennek kapcsán kiemelte, hogy a későbbiekben további új területeken kívánnak megjelenni, az egészségügy, a szállítmányozási szektor számára kívánnak különböző szolgáltatásokat nyújtani.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!