iPon Hírek

Az Egyesült Államok sem fenékig internet

Dátum | 2010. 02. 25.
Szerző | napi.hu
Csoport | IT VILÁG

Jóllehet az Egyesült Államok a számítástechnika és a világháló őshazája, ennek ellenére - mint egy nemrégiben készült felmérésből kiderült - az amerikai háztartások több mint egyharmada nem rendelkezik széles sávú internet-hozzáféréssel. A szövetségi kommunikációs bizottság (FCC) vizsgálata szerint a lakosság 35 százaléka nem tud gyors kapcsolaton keresztül csatlakozni az információs sztrádához, mivel sokallja ennek árát - idézi a tanulmányt a Washington Post.

A vizsgálatot az amerikai kongresszus megrendelésére készítették, az FCC az eredmények alapján javaslatokat tervez kidolgozni arra, hogyan lehetne még szélesebb körben elérhetővé tenni a széles sávú internet-összeköttetést. Felmerült például a mobil internetezésre rendelkezésre álló frekvenciatartomány bővítése. A szervezet szakemberei szerint ahhoz, hogy új munkahelyek jöjjenek létre az USA-ban és javuljon az ország exportképessége, biztosítani kell, hogy minden amerikai képes legyen bekapcsolódni a digitális gazdaság működésébe - mondta Julius Genachowski, az FCC elnöke.

Az ötezer fős vizsgálat szerint a gyors összeköttetéssel nem rendelkezők 36 százaléka drágának tartja a komputereket és a hozzáférés havi díját. Ezek fele ugyanakkor mégiscsak előfizetne, ha a havi kiadást 25 dollárból megúszhatná, és szinte mindegyikük ezt tenné, ha csak 10 dollárt kellene fizetnie. Jelenleg az USA-ban átlagosan 41 dollár a havi előfizetési díj. Korlátozza viszont az internethasználat terjedését, hogy a gyors kapcsolattal nem rendelkezők általában nehezen boldogulnak a számítógépekkel, egy részük attól tart, hogy valami kára származik az internet használatából, másik részük nem tartja fontosnak, hogy legyen gyors internetkapcsolata.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. prohlep
2010.02.26. 13:14
másik részük nem tartja fontosnak, hogy legyen gyors internetkapcsolata.

Nehez lesz atsegiteni a nenit a zebran, ha semmi dolga a tuloldalon.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!