iPon Hírek

Az EKWB bemutatatta HD 7990-re készült, teljes fedésű vízhűtő blokkját

Dátum | 2013. 02. 18.
Szerző | gabi123
Csoport | FŐ EGYSÉG

A ljubljana-i székhelyű, prémium minőségű, vízhűtéssel kapcsolatos termékeiről ismertté vált EK Water Blocks legújabb modelljével tovább igyekszik öregbíteni saját hírnevét. Ezen a területen különösen fontos a naprakész termékkínálat, így nem csoda, hogyha a az EK-FC7990 típusjelzésű blokkal a Radeon HD 7990 tulajdonosokat igyekszik megcélozni. Nem véletlenül, hiszen a duál GPU-s szörnyeteg jelentős mennyiségű hőt képes magából kipréselni, így lehet létjogosultsága annak, hogy a gyári hűtést vízhűtő blokkra cseréljük, különösen akkor, ha a komolyabb tuning is a terveink között szerepel.

Az EK-FC7990 modell "teljes fedésű" blokkváltozat, ami annyit takar, hogy az egység lényegében az egész videokártyát elfedi, és a GPU mellett a RAM-okat is hűti. A szett "alsó és felső" takarólemezt is tartalmaz, így a kártya nem csak egy hatalmas teljesítményű hűtésre, hanem egy új "ruházatra" is szert tesz, ha a vásárlás mellett döntünk.

A "full-cover" blokk kimondottan a PowerColor/VTX3D/Club3D Radeon HD 7990 sorozatú kártyákra lett kifejlesztve. Direkt módon hűti a két darab GPU-t és a RAM-ot egyaránt, ráadásul a VRM terület sem maradt ki, a blokk minden kritikus területről hatékonyan vezeti el a hőt, így a kártya tuning alatt is tovább maradhat stabil. Az EK-FC7990 nagy áteresztőképességre lett tervezve, így az olyan vízhűtő-rendszereknél is jól alkalmazható, amelyek esetleg gyengébb pumpát tartalmaznak.

Az EK egy "backplate"-et is mellékel, mely nagy pontosságú CNC géppel lett alumíniumból kialakítva, és egy fekete, eloxált felületi kezelést kapott. A külsőségeken kívül ez is extra hűtést biztosít azoknak a memórialapkáknak, amelyek a nyomtatott áramkör hátoldalán kaptak helyet. A két bővítőhelyet elfoglaló I/O fémpanel is a csomag része, segítségével lecserélhetjük a gyári, 3 helyet elfoglaló megoldást, amivel bővítési területet spórolunk meg, és a beszerelés is egyszerűbb, kényelmesebb.

Az EK-FC Terminal rendszer segítségével akár négy darab EK-FC7990 vizesblokk is összeköthető, de kapcsolatra természetesen más rendszer is használható. A csomag tartalma: EK-FC7990 sorozatú vízhűtő blokk EK-FC7990 hátlapi lemez EK-FC7990 2-slotos I/O panel Felszerelő alkalmatosságok Hővezető paszta Felszerelési útmutató

Az EK-FC7990 kizárólag "Nickel Acetal" verzióban érhető el, amely azt jelenti, hogy a termék nikkelezett bevonattal rendelkező rézből építkezik, míg a felső réteg magas minőségű POM acetál anyag. Az EK-FC7990 ajánlott végfelhasználói ára 169,95 euró ÁFÁ-val együtt (mai árfolyamon körülbelül 50 000 forint), és már jelen pillanatban is elérhető az EK webshopján a viszonteladói hálózaton keresztül.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. djwolf
2013.02.18. 17:04
szép darab!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Snaketale
2013.02.18. 17:54
jajajaja, szedjük le az ARESII idióta hűtését és ezt tegyük rá azonnal!!!
( ...ha jól tudom viszont, az ares-nek tök más a PCB-je... francba... )
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Flegeton
2013.02.19. 11:20
Tuti más! Egyébként elég béna a hűtése az ARESIInek.

asus DC2 6970esnek is más a PCBje. Be is néztem vele, mert full covert nem lehet kapni hozzá.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!