iPon Hírek

Az ElectroWorld új élete elkezdődött

Dátum | 2009. 11. 11.
Szerző | napi.hu
Csoport | IT VILÁG

A budai Skála helyén épült Allee bevásárlóközpontban ma nyílik a 11. Electro World - számolt be a Világgazdaság. Ez az új tulajdonos hálózatbővítési hullamának első lépése, ami a vállalat veszteségét lenne hivatott lefaragni.

A magyarországi Electro Worldöt a brit Dixons csoport májusban adta el egy euróért, miután a vállalat az áprilisban befejeződő üzleti évet 3,7 milliárd forintos veszteséggel zárta. Az új tulajdonos, az EW Electro Retail Ltd. első lépéseként átszervezte a vállalat működését és egyúttal 2,3 milliárd forintost tőkeemelést hajtott végre. Az átszervezés a túlméretezettnek tartott (például a budakalászi és az Aréna Plázában található) üzletek alapterületének csökkentését is magába foglalta.

A Világgazdaság információi szerint az új tulajdonos célja a veszteségek 2010 áprilisáig történő nullára szorítása, valamint - hosszabb távon - további 10-12 áruház nyitása. A hálózatbővítés keretében szerdán nyitják meg a 11. magyarországi Electro Worldöt, amelynek a budai Skála helyén épült Allee bevásárlóközpont adott helyet.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. Suicid
2009.11.11. 11:35
aham, akor azért adtak hétvégén pár dolgot féláron...
majd a románok megmutatják hogy kell ezt
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. asimov007
2009.11.11. 12:20
De jó, még egy áruház... Pénzt is adnak az embereknek, hogy legyen miből megvenni a 12. plazmatévét, 102. DVD játszót?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!