iPon Hírek

Az Elite folytatása Kickstarteren

Dátum | 2012. 11. 06.
Szerző | Morte
Csoport | JÁTÉK

Az Elit atyja, David Braben újra szeretné éleszteni a híres 1980-as űrkereskedő szériát, az Elite-et. Braben és Cambridge-ben lévő stúdiója, a Frontier Developments a Kickstarter segítségével szeretné összegyűjteni a pénzt a játékra, melyet 2014 elején jelentetnének meg PC-re. A kitűzött cél 1,25 millió font, ebből eddig 157 517 gyűlt össze több mint 3000 támogatótól, a projekt még 59 napig tart.

"Ez volt az a játék, amit már nagyon régóta szerettem volna a Frontierrel együtt elkészíteni" – mondta Braben. "Az Elite sorozat következő részét, egy csodás űreposzt látványos grafikával, hihetetlen játékmenettel és lélegzetelállító méretekkel, ráadásul multiplayerben. Képzeljük el, mire vagyunk ma képesek a mai modern számítógépekkel, ha kihozzuk belőlük a maximumot úgy, ahogy azt a régi játékok tették a maguk korában."

Úgy tűnik a cég a háttérben már évek óta dolgozik a játék alapjain, technológiáján és eszközein. A Kickstarter nemrégiben indult el a briteknél is, és az alkotók úgy érezték, most jött el az idő, hogy lépjenek. A projekt beindulása arra is szolgál, hogy felmérjék, mekkora az érdeklődés a játék iránt. A jelenlegi helyzetben 1,25 millió Font arra lenne elég, hogy az alapjátékot elkészítsék, de ha több pénz összegyűlik, ambiciózusabb terveiket is meg tudják valósítani, és esetleg több platformon is meg tudják jelentetni a játékot.

Sokan sejtették, hogy az Elite 4 már készülőben van, de a rajongók szkeptikusak voltak ezzel kapcsolatban. Tavaly Braben még úgy nyilatkozott, hogy valóban dolgoznak rajta, de nagyon lassan haladnak. A Kickstarteres oldalon ezt írta ezzel kapcsolatban: "Őszinte leszek, az évek során többször is belefogtunk, de nem haladtunk olyan jól, ahogy szerettem volna. Ezen felül, érthető okokból más projektjeink - a határidős munkák és egyéb kötöttségek - nagyobb prioritást kaptak. Egészen mostanáig az Elite-en egy kis csapat dolgozott, és csak akkor, amikor más projektek és az idő engedték. Mindazonáltal felkészültünk: lefektettük a technológia és a dizájn alapjait és félretettük őket a megfelelő időre várva. Ez az idő most érkezett el."


 

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. elde55
2012.11.06. 18:20
20£ font ment, remélem még a héten elérik az 1 milkát
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Szefmester
2012.11.06. 18:45
Hát ha eddig a pénzhiány volt az ok amiért nem dolgoztak sokat rajta, akkor tuti meg fog oldódni, csak sok sok embernek kell még szólni. Nagy siker volt régen, ma is az lenne még.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. DogTheDog
2012.11.06. 20:05
Ez mennyire hasonlit az EVE-re?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. tompika74
2012.11.06. 21:20
Készült már jópár klón belőle. Hangban és grafikában könnyű verni a régi Spectrum-os játékot. De játékélményben piszok nehéz Eddig még egyik másolatnak sem sikerült a nyomába érni (Legalábbis szerintem).
Kíváncsi vagyok, az Elite folytatása játékélményben meg tudja-e közelíteni a harminc évvel ezelőtti bátyját.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. csdani84
2012.11.06. 21:22
Attól tartok, nem. Már öregek vagyunk és kevesen vagyunk, akinek bármit is mond még az Elite cím. Az 576 KByte-tal is sokáig rágtuk BZs fülét, mire újra eredeti nevén jelent meg a magazin, aztán sajnos megfulladt a dolog.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!