iPon Hírek

Az első külső Blu-ray olvasó

Dátum | 2008. 02. 29.
Szerző | Freeman07
Csoport | ADATTÁROLÁS

A Lite-On és a Philips bemutatta az első Blu-ray formátumú külső olvasót. Úgy látszik a vállalatok egyre bátrabban állnak elő Blu-ray fejlesztésekkel, mióta véget ért a Blu-ray győzelmével a formátumháború.


"A piac fejlődése miatt várható a Blu-ray lemezen kiadott HD-filmek számának a növekedése." - közölte Jelmer Veldman, a PLDS (Philips & Lite-On Digital Solutions) európai marketing menedzsere. "A Blu-ray optikai formátum adoptálása a piacon megnöveli az ilyen lemezeket lejátszó megoldások iránti keresletet. A hordozható Lite-On BD-ROM meghajtóval a felhasználók USB 2.0-ás vezetéken keresztül képesek lesznek Blu-ray lemezek lejátszására."

Lite-On DX-4O1S
A Lite-On DX-401S névre keresztelt modell 4-szeres sebességgel képes lejátszani a Blu-ray lemezeket. Az egyrétegű DVD-ket 12-szeresen, a kétrétegűt 8-szorosan, a CD lemezt pedig maximum 32-szeresen olvassa. Az egység 2008 második negyedévében várható, egyelőre még ismeretlen áron. A vállalat kínálatában jelenleg a belső Blu-ray olvasók 150 dollár körüli áron kaphatók.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. bszoke88
2009.01.30. 00:05
vissza a hírhez
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!