iPon Hírek

Az első processzorhűtő tíz év garanciával

Dátum | 2012. 04. 26.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Tíz év a PC piacon egy örökkévalóságnak tűnik. Tíz évvel ezelőtt például még a Pentium 4-es és az Athlon processzorok harcoltak egymással, a merevlemezek IDE csatolófelületen keresztül kapcsolódtak az adott rendszer alaplapjához, 512 MB-nyi RAM pedig igencsak sok rendszermemóriának minősült.


A fejlődés sebességét elnézve a Thermaltake 10 éves garanciája, amit a Frio Extreme processzorhűtőre vállal, egy kicsit túlzónak tűnik, ugyanakkor jó látni azt is, hogy ilyen is előfordul. A cég egyébként az említett garanciaidőt nem csak a bejelentés után eladott Frio Extreme példányokra, hanem az eddig megvásárolt összes Frio Extreme processzorhűtőre kiterjeszti. A garancia a hűtő összes komponensére érvényes. Amennyiben a gyártó a meghibásodott hűtő helyett nem tud másik Frio Extreme modellt biztosítani, úgy egy, a Frio Extreme-mel megegyező kategóriájú processzorhűtőt kap az adott vásárló. Hogy a jövőben a gyártó gondoskodik-e arról, hogy a Frio Extreme az új processzorfoglalatokra is felszerelhető legyen? Nos, ez egyelőre rejtély.

A Thermaltake Frio Extreme a maga 100 dollárhoz közeli ajánlott végfelhasználói árával a prémiumkategóriás processzorhűtők közé tartozik. A dupla torony dizájnnal, két, egyenként 140 milliméteres átmérőjű hűtőventilátorral, hat hőcsővel és számos alumínium lamellával ellátott processzorhűtő ránézésre is prémiumkategóriás megoldásnak hat. Ez a modell 250 wattos hűtőteljesítményt kínál, azaz 30 wattal többet, mint az egyetlen toronyra alapozó Frio. A termék ráadásul különleges ventilátorvezérlő áramkörrel is rendelkezik, amelynél a PWM és a DC módok között válthatunk, attól függően, hogy az adott alaplap esetében melyik fordulatszám-szabályzó mechanizmusra van szükség.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

13. CyberPunk6...
2012.04.26. 19:37
követendő példa kérem szépen.
Már nagyon unom az eldobható kategóriás eszközöket (ami a jellemző ma szinte mindenre)....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. jozsefm
2012.04.26. 19:42
Hogy a jövőben a gyártó gondoskodik-e arról, hogy a Frio Extreme az új processzorfoglalatokra is felszerelhető legyen? Nos, ez egyelőre rejtély.

A Noctua már megoldotta.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. fabricio24
2012.04.26. 20:12
Tegyük hozzá, hogy nem egy bonyolult elektronikától és mechanikáktól hemzsegő gyártmányról van szó
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. _DiEGO_
2012.04.26. 21:01
10 év azt nem tudni hogy 3 év múlva mi lészen ... ez már megint a felesleges mellékduma ... Inkább valóban olyan motorral szereljék , ami porálló / pormentes - azaz nem tudja a láthatatlan porszemét megölni idővel... illetve akkor 3évig csereszabatos azonnali cserével vásárlás helyén .
Amennyiben a gyártó a meghibásodott hűtő helyett nem tud másik Frio Extreme modellt biztosítani, úgy egy, a Frio Extreme-mel megegyező kategóriájú processzorhűtőt kap az adott vásárló.

Szóval nem épp korrekt így már előttem ... mert ezek szerint nem egy húde cucc , csak az a 10 év szépen szól
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. Georg17
2012.04.26. 23:13
Mikrobi

Majd meglátjuk. Remélhetőleg.

De azért az utóbbi pár évben hiába volt csíkszél. csökkentés GPU ill. CPU fronton. A TDP értékek többé-kevésbé maradtak. Nem olyan nehéz ám ezt megoldani, s ezzel mindenki jól jár. Mint már korábban írtam, ezek egymásra épülő dolgok. Nyilván nem fogják kinyírni az utólagosan vásárolható hűtők piacát, csak azért, mert lementek 22nm-re.
10 év az persze sok idő. S nem is egyből fogunk átugorni 10 évet, hanem fokozatosan fog átalakulni a technológia. A 9 éves gépen is merőben máshogy néz ki, mint egy mai igen jó masina. Passzív hűtésű VGA, akkora hűtőbordával, mint ami a TV Tuneremen van. A Tuning Procihűtőm is viccesen kis méretű. Pedig egy akkoriban igen komoly kis masináról volt szó. A hűtők pedig nem kisebbek, hanem sokkal nagyobbak lettek.
Ettől érdekes ez az egész. Mindig jönnek, új ötletek, innovációk, irányelvek. S majd meglátjuk, hogy 10 év múlva lesz-e mire rászerelnem az Alpenföhn-ömet.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. ingyom007
2012.04.27. 00:06
Ezen max a venti megy tönkre...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. jozsefm
2012.04.27. 06:59
Egyenlőre nem ez a trend:

Ivy Bridge , Z77

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. atti2010
2012.04.27. 09:23
Mivel egyre nagyobb IGP-k kerülnek bele a CPU-ba biztos hogy 10 év múlva is legalább egy akkora hűtő fog kelleni, sőt nem elképzelhetetlen hogy egyszer a memória is bekerül.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. DogTheDog
2012.04.27. 10:22
Nem azert ad tiz ev garanciat egy termekre,mert tiz ev mulva is ilyesmi hutoket fogunk hasznalni,hanem mert jobban eladhato a termek.Egy olyan szegmensben,ahol tobb jo nevu ceg is kepviselteti magat jobb delta ertekekkel mint a Frio kell is valami az o oldalukra is,es ez igen jo huzas volt.
Abba meg senki ne menjen bele,hogy mifele tech lesz a gepeinkbe tiz ev mulva,hiszen meg azt sem tudnank megmondani,hogy jovo ilyenkor mi lesz a konfigunk.

Tiz eve 256 Mb ram volt a celeronom melett,ket hdd-vel,amik egyuttes kapacitasa meg sem kozelitette a mostani USB memoriamat,a sebessegukrol nem is beszelve.A gepemet jegveremme hutotte a gyari hutes,es minden akkori jatek elment rajta.A mostani videokartyam tobbszorosen tulszamolja a tizeves konfigomat,a mai processzorom pedig lehet jobb kepessegekkel bir,mint anno a muszaki egyetem osszes gepe egyutt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. CyberPunk6...
2012.04.27. 11:00
DogTheDog - Én tudom jövőre mi lesz a gépemben , ugyanaz mint most.

persze amúgy egyetértek veled, csak jó volt belekötni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. jozsefm Cyber...
2012.04.27. 11:58
Ma nagyon kötekedős kedved van..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Lazahunter
2012.04.27. 12:00
Nekem 8 éve, második generációját éli a Zalman 7000cu procihűtőm. Először egy P4-esen volt, most meg egy Core2Duo-n van, és még mindig rendkívül halk és jól teszi a dolgát. A váltáskor csak egy kis kitet kellett beszerezni az új foglalatra szerelhetőséghez, ami kb 500 Ft volt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. CyberPunk6... jozse...
2012.04.27. 12:09
elég stresszes félév még stresszesebb vége közeledik...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!