iPon Hírek

Az első Windowsos böngésző, ami átjutott az Acid3 teszten

Dátum | 2008. 03. 28.
Szerző | Freeman07
Csoport | SZOFTVER

Eddig az Apple Safari böngészője teljesített a legjobban Windows platformon az Acid3 teszten, azonban rövid idejű volt uralkodása. Az új győztes az Opera, aminek "Kestrel" kódnevű  kiadása októberben került bétaállapotba, és nyáron várható a végleges változata.

Az aprócska kis vállalat készítette el azt a böngészőt, ami Windows platformon a legjobb eredményt érte el, és átjutott a böngészőgyilkosnak titulált Acid3 teszten. Lars Erik Bolstad, az Opera Software vezető programozója a következőt nyilatkozta az Opera Desktop Team blogon: "Amióta nyilvánossá vált a teszt, azóta a fejlesztőink keményen dolgoznak a hibák javításán, és a hiányzó szabványok támogatásán. Ma elsőként elértük a 100 százalékos eredményt! Van még pár hiba hátra, de remélhetőleg ezek is hamarosan kijavításra kerülnek."

Az Opera eredménye a Windows-os böngészők között az első helyre emelte. Macintosh platformon pedig a Safari legújabb változata ért el 100 százalékos eredményt. Az Opera végleges eredményéhez még egy hetet kell várnunk, mire a csapat kijavít egy pár hibát és kiadja az előzetes verziót.

Az üzenetben Bolstad azt is közölte, hogy az új előzetes változat a jövőhéten már fent lesz a labs.opera.com oldalon. Az Operát felhasználók tábora legnagyobb méretét 2004. februárjában érte el. Az új, stabilabb Internet Explorer és Firefox verziók megjelenése után a böngésző részesedése 0,5 - 0,8 százalékra zuhant. Azonban a most elért eredmény számos felhasználót csábíthat el az Operához. A böngészőjét bárki letesztelheti ezen a hivatkozáson keresztül.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások