iPon Hírek

Az emberek készek a Mirror's Edge 2-re

Dátum | 2011. 10. 10.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

A Mirror's Edge-ért felelős DICE úgy érzi, hogy a piac kész befogadni a remek kritikákat kapott, ám pénzügyileg meglehetősen rosszul teljesített free-running játékának folytatását.

A Spong nemrég készített egy interjút a producer Patrick Liuval, melyben rákérdeztek, hogy szerinte találna-e magának a második rész közönséget: "Szerintem az emberek készek újra belevetni magukat."

"Tisztában vagyunk vele, hogy sok hihetetlenül elkötelezett rajongónk van, már majdnem olyanok, mint egy szekta! Pontosan látjuk milyen erősségei és gyengéi vannak a játéknak. Ha kiadunk egy újat, akkor tudjuk, hogy min kell javítani, hogy szélesebb közönséget érjünk el. A lényeg, hogy biztos vagyok benne, hogy lesz piaca a játéknak."

Nincs jobb, mint ilyen lelkesedést és elkötelezettséget látni egy fejlesztőnél, de azt is be kell látnunk, hogy a folytatás igen kényesen érintheti a kiadó EA-t, akik a pénzügyi kockázatot vállalják. Frank Gibeau az idén már elejtette, hogy aktívan foglalkoznak a Mirror's Edge "széria" további lehetőségeivel, szóval remény mindenképpen van.

"Szeretjük ezt a franchiset, a DICE-os fiúk valóban különleges dolgot alkottak az első játékkal. Szükségünk van egy nagy ötletre a folytatáshoz, ezen dolgozunk most."

A Mirror's Edge valóban nagyon disztinktív szín- és hangulatvilággal, egyedi játékélménnyel és atmoszférával rendelkezett. Igaz a sztori mód kicsit rövid volt, de a time trialok és speedrunok rengeteg kihívást tartogattak még utána. Mi itt az iPonnál azért imádkozunk, hogy ne változzon sokat.
 

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

22. Magrathea
2011.10.11. 00:40
Nagyon kíváncsi vagyok, hogy mi lesz a második részből. Egyelőre bízom az EA-ban, talán nem morzsolják szét annyira a fejlesztők mogyoróit. Látják ők is, hogy azért van jó pár "elvetemült" rajongója a játéknak...

Sokan panaszkodtak a játék hosszára, a legtöbb embernek sajnos túl nehezek voltak a time trialok, a speedrunokról nem is beszélve. Ha valaki végigtolja legnehezebb fokozaton a sztorit, még az is csak bemelegítés az időre menő próbákhoz. Én attól félek, hogy pont emiatt kisebb hangsúlyt fektetnek majd rá. Kár lenne, abban volt kihívás.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
21. Gergosz2
2011.10.11. 02:16
nincs mit rajta változtani .

Jöjjenek új mapok meg az a nagyon király zene ami alatta volt és minden rendben lesz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
20. Movolif
2011.10.11. 02:25
jólszoltok már a harmadik rész is jöhetett volna felőlem...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
19. Silenzio
2011.10.11. 02:37
1. A grafika szégyentelenül jó volt, még a Cryengine 3-mal szemben is felveszi a kesztyűt az UE3. Pofátlanul élethű, egyszersmind hangulatos volt.
2. A játékmenet egy csomó újdonsággal szolgált. Már eleve igen kifinomult volt, ha némi lopakodással, elkerüléssel még tovább csiszolják, a Splinter Cell sírva fog menekülni.
3. A disztópikus, steril világ a rettentő egyedi motívumokkal felvértezve sokakat a monitor elé szegezett. Ha megfelelően mély és akciódús, esetleg az első részt tovább bontogató sztorival szolgálnak, tuti siker.
4. Mi lenne, ha sandboxosítanák? A főküldetések mellett mellékküldetésekre tévedhetnénk, futár megbízásokat teljesíthetnénk egy élő, lélegző városban. Aki az első részhez hasonló játékmenetet akar, elbütyköl a főszállal, aki el akar mélyülni, esetleg előnyöket akar a játékmenetben, felveszi a számtalan "mellékes" küldetést. A kecske jóllakik, de a káposzta is megmarad.
Kész a tuti siker!
P.S.: ne változtassanak a hangokon és a zenéken, azoknál jobb nem nagyon lehet...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. arn
2011.10.11. 06:17
ennek a jateknak volt (egyedi) stilusa... illetve en szivesen latnek pl egy mafia szeru jatekot ilyen jellegu fpsben. kitagitotta a nagyjabol sikban mozgo fpsek latoteret.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. Ratata
2011.10.11. 07:29
Ez a játék az ami igazán magával ragadja az embert. Meg van a saját vonzereje. Én személy szerint 3szor vittem végig. Nem tudok rá mást mondani mint, hogy FANTASZTIKUS. Jöhet a következő rész.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. tokyofej
2011.10.11. 09:07
Egyetértek a hozzászólókkal. Hogy készek-e? Személy szerint hetekig nem bírtam kiverni a fejemből a főmenü és a játék zenéjét, hangulatát. Nem lehetett letenni. A HL2 óta nem volt játék, ami ilyen érzelmeket gyakorolt volna az emberre. Én is imádkozok, hogy ne változtassanak szinte semmit. Ez a játék nem a cod-gyerekeknek készült, hanem a gamer társadalom esszenciájának, igazi ínyencség.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. polarx
2011.10.11. 09:38
Tény hogy e játék kijövetelekor pozitív csalódás volt az EA de azóta se adott ki szinte egyetlen jó játékot se. (mint szimulátor imádó a shift 2 el is ment szódával de ennyi)

Várjuk a köv részt. Egyenlőre úgy állok hozzá hogy csalódás lesz aztán ha nem akkor megint pozitívan fogok csalódni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. Zelbacsi
2011.10.11. 10:16
Eszméletlenül jó játék lett a Mirror's Edge. Az, hogy pénzügyileg rosszul teljesített, az meg szerintem azért van, mert nem lehet benne eleget MÉÉSZÁROLNI meg robbantani. Nagyon remélem, hogy a folytatás nem megy el ilyen irányba, csak azért, hogy nagyobb publikumnak (hiszen sokkal több a vérpistike, mint a "hardcore gamer" ) nyerjék el a tetszését, mert akkor az első rész rajongói (én legalábbis feltétlen) nagyot fognak benne csalódni. Felőlem a folytatás akár egy az egyben lehet olyan, mint az első rész volt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. nedcoleman
2011.10.11. 10:17
Remélem rájönnek, hogy az a nagy ötlet amire várnak már megvan.
Úgy hívják Mirror's Edge 1
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. gyigyo
2011.10.11. 10:57
Nemértem miért kéne változtatni a játékon... nagyon jó volt ez az a játék amit kb 10x végig vittem és még a mai napon sem untam meg.. az egyetlen next-gen játék amivel enyit játszottam, és fogok is
REMÉLEM NEM VÁLTOZIK SOKAT!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. Zoe01
2011.10.11. 11:29
Hadják a fenébe a Battlefield játékokat, Mirror's Edget a népnek!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. and1ao
2011.10.11. 13:52
Én nem bánom csak az alap feeling maradjon és szerintem ezt csak az EA kicsit túlzott nyereségvágya fűti a dolgot hogy hozzák halasszák meg hát minden hipe a BF game-ekre megy
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. Svindler
2011.10.11. 16:19
2008 novembere óta készen állok a folytatásra
Egyéb tekintetben pedig csak csatlakozni tudok az előttem szólókhoz
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. gezu1025
2011.10.11. 18:42
Többször is végigvittem, zseniális, egyedi felejthetetlen, igazi élmény. A zenéjét mai napig hallgatom, a storyt többször is tovább "játszottam" fejben. Top10 játék listámon, top5-be van.


Megelőzte a korát az tuti. Nagyon komolyan élethű a belső nézet. Mintha én lennék az ember, aki fut ugrik, gurul. Azóta sem tapasztaltam ilyen valódi FPS élményt. Pedig tudná hol kamatoztatni a DICE az itt megszerzett tapasztalatokat karakter mozgás terén....

Újítások, ötletek? -vegyenek fel 1-2 jó írót
-tegyenek bele egy hatalmas pályát szabad játékmenettel
-tegyék előbbé a várost emberekkel
-tegyenek bele RPG elemeket (minimálisat)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Avisto
2011.10.11. 23:01
Lehet én voltam béna de engem eléggé frusztrált time trialban hogy sokszor tök véletlenül dől el hogy hogy sikerül egy "mozdulat" pl egy platformról/elemről leszaladok egy alacsonyabban lévőre és (hasamra ütök) 5ből 2szer lelassul a karakter pedig ezt aztán nem lehet másképp csinálni vagy elrontani rajta bármit.

Ezzel együtt várom én is a folytatást.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. djbundy
2011.10.12. 00:40
Esetleg azzal segíthettek nekik, hogy megveszitek eredetiben az első részt!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Zelbacsi
2011.10.12. 11:16
djbundy:
Elkéstél, réég megvettem eredetiben, itt az iPonon
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. zseko
2011.10.13. 08:43
Zelbácsi én a MÉÉSZÁÁROLÓÓS játékokat szeretem (Quake, HL, COD, BF, stb), ám ez a játék nagyon odab.szós nekem is Marhára bejött nekem, nagyon bízom benne hogy ilyen lesz a folytatás is. Megvettem, sőt kétszer is, egyszer dobozosan és egyszer steamen
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Zelbacsi
2011.10.13. 10:00
zseko:
A mészárlós játékokat én is szeretem, arra akartam utalni, hogy sokan kizárólag azokat szeretik.
Öröm látni ennyi hozzászólást, ami azt mutatja, hogy azért bőven akadunk még, aki nem tartozik a fenti Steven Blood kategóriába
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. gergo89
2011.10.13. 11:52
Már 4xer végigvittem de még most is nagyon tetszik de azért remélem a fejlesztőknek sikerül feldobniuk a második részt valahogy úgy ahogy az ubisoft tette az Assassins Creed-el. Már olvastam korábban pletykákat miszerint a DICE a második részt már nem UE3-al készíti hanem a Frostbyte 2-vel ezt mondjuk nem értem mert szerintem a UE3 tökéletesen passzolt a játékhoz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. anzani gergo...
2011.10.15. 20:52
sajna nem volt még szerencsém, időm végigvinni az első részt.. nekem is megvan steamen..
de mielőtt lesz kettő tuti végitolom
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!